SĂPTĂMÂNA 23 februarie - 1 martie

Tana Rosca
Înainte de Mărțișor, energiile noastre, pri­menite în urma celor două eclipse de în­ceput de an, sunt puternice și constructive. Emo­ții­le sunt intense, căci ele preced Luna plină din Fe­cioară, care se petrece chiar în noaptea de Măr­țișor (întâi spre doi martie). Până atunci sun­tem supuși, fie că știm sau nu, unui test. În­tre­barea care se ridică este dacă am reușit să fa­cem diferența între critica de dragul criticii (sau ca să ne simțim mai deștepți decât restul lumii) și discernământul care ne face să sesizăm ce nu este în ordine și să adoptăm o atitudine cons­tructivă. În zodia Peștilor se găsesc nu mai puțin de patru planete care ne ispitesc să ne re­fugiem în lumea iluziilor (prin Săgetător trece un Marte tare supărat pe acest escapism, pe ca­re-l vrea eradicat). Ca de obicei, calea de mijloc e cea mai sănătoasă.

Semnele cardinale:

BERBECII
, îndemnați de Marte, se pot urca la tribună, pentru a-și trâmbița pă­rerile. Mulți se vor simți lezați. Așa că s-ar putea să încerce să vă ajute să greșiți, ducân­du-vă în ispită. Și da, veți fi tentați dar e mai bine să rezistați, altfel ceilalți vă vor avea la mână.
RACII beneficiază de trecerea Lunii prin semnul lor, de duminică și până miercuri. În calea ei, Luna desenează aspecte favo­ra­bile către planetele din Pești, deci vă pu­teți simți inspirați. Atenție însă la serviciu, res­pec­tați normele de protecție a muncii.
BALANȚELE au nevoie de răbdare cu prietenii. Mai ales cu cei cu care sunteți și colegi de serviciu e bine să fiți to­le­ranți. În schimb, relațiile de familie devin armonioase.
CAPRICORNII se pregătesc să iasă pe sce­nă cu un proiect mai amplu și trăiesc emoții. E bine să țineți cont de faptul că partenerul dvs. are nevoie de atenție mai multă, de duminică și până miercuri.

Semnele fixe:

TAURII
care-și examinează trăirile își pot da seama că au renunțat la o dra­gos­te, fie pentru că persoana iubită devenise cică­litoare, fie pentru că ei înșiși ajunseseră să-i vadă doar defectele. Acum aveți ocazia să vă decideți dacă situația poate fi remediată.
LEII care se gândesc să obțină o no­uă sursă de venit ar putea să reușească, cu condiția să se mobilizeze înaintea Lu­nii pline. O poveste amoroasă poate fi tulburată de discuții pe marginea unor chestiuni materiale.
SCORPIONII, aflați în siguranță în dosul scutului protector al marelui be­ne­fic Jupiter, nu riscă să-și piardă nici di­recția, nici selectivitatea în preajma Lu­nii pline, mulțumită aspectelor liniștitioare pe care le primesc din partea Lunii amicale din Rac.
VĂRSĂTORII care simt că relația în care se află acum nu îi mai exprimă ar putea fi tentați, sub influența Lunii pline, să se arunce cu capul înainte într-o aven­tu­ră. Cum o fi, cum n-o fi, dacă asta implică și niște cheltuieli, n-ați făcut cea mai bună alegere.

Semnele mutabile:

GEMENII
care se bazează pe senti­men­tele de prietenie care îi leagă de șefii lor stau pe nisipuri mișcătoare. Simpatia șefilor este reală dar nu le convine ca ceilalți să considere că au favoriți. Luni, mai cu seamă, ar fi cazul să evitați discuții sau atitudini prea familiare.
FECIOARELE se pregătesc pentru Lu­na plină în semnul lor și s-ar putea ca, din acest motiv, să fie mai puțin realiste ca de obicei. Partenerul poate contribui la această ati­tu­dine, căci vă poate idealiza.
SĂGETĂTORII cu spada lui Marte în mâna dreaptă critică tot ce li se pare exa­gerat sau neverosimil. Dacă este însă vor­ba despre niște încercări întru creație ale membrilor tineri din familia lor, ar fi bine să-și modereze ascuțișul criticii.
PEȘTII nu reușesc să vadă realitatea nici măcar cu cei mai performanți ochelari. Văd însă alte realități, și dacă aparțin nu­meroasei tagme de Pești-artiști, se pot face re­mar­cați. Un strop de realism este obligatoriu, altfel șefii se pot supăra.