Săptămâna 9-15 martie

Tana Rosca
Micul benefic Venus și planeta comu­ni­cării, Mercur, au intrat în tandem în Ber­bec, ceea ne face sociabili, amabili și ne stimu­lează și simțul umorului. Nu-i de mirare că ne fa­cem ascultați și înțeleși, atât în privința senti­men­telor, cât și a câștigurilor, căci putem face o afa­cere ca-n joacă, pe parcursul acestui inter­val. Ma­rele benefic Jupiter intră în mișcare re­tro­gradă sâmbătă, ceea ce înseamnă că ar fi bine să ne pregătim să fim mai realiști în așteptări, în pri­vința unor proiecte mai ample, legate de in­vestiții întreprinse alături de alte persoane, de o poveste pasională secretă sau de capacitatea noastră de a pătrunde mistere oculte. Putem să ne așteptăm însă la un mic, dar semnificativ pro­gres, care are șanse să se petreacă miercuri.

Semnele cardinale:

BERBECII
resimt energia armonioasă a lui Venus, drept care pot iniția o nouă re­la­ție ori o pot împrospăta pe cea existentă. Pu­teți iniția și o asociere profitabilă de afaceri, de­oa­rece comunicați precis și elegant. O informație pri­­vilegiată, primită miercuri, vă poate aduce un câștig.
RACII sunt înconjurați de energii prie­te­noase și sunt bine văzuți. Aceste atuuri se re­flec­tă în primul rând în carieră. Puteți dis­cuta cu cei aflați în poziții de autoritate și să-i convingeți de competența dvs. În amor sau în privința talentelor copiilor e bine să rămâneți cât mai realiști.
BALANȚELE care au avut ocazia să fie nemulțumite de partener, de la începu­tul anului încoace, pot fi luate prin surprin­dere de gesturile și cuvintele sale fru­moa­se. În privința cheltuielitor, începând de sâmbătă, ar fi cazul să vedeți dacă nu faceți excese.
CAPRICORNII au toate motivele să se vadă cu familia, inclusiv cu verii și mă­tu­șile. Pe lângă discuții plăcute, se poate re­zolva și o chestiune bănească. Prietenii vă agreează în continuare, dar cereți-le mai puține favoruri.

Semnele fixe:

TAURII
sunt chemați să dea o mână de ajutor unor prieteni sau unor rude. Chiar dacă aceștia nu se pot revanșa ime­diat, e bine să le fiți aproape. Partenerul dvs. de cu­plu ori de afaceri poate ajunge, de sâmbătă, la con­cluzia că a venit rândul dvs. să îl răsfățați.
LEII caută să înțeleagă motivul pen­tru care se trezesc mereu în situații emo­țio­nale com­plicate. Miercuri e o zi care vă poate aduce revelații în acest sens. Anu­mite lecturi, discuții cu rude sau prieteni vă pot fi de folos.
SCORPIONII văd viitorul în roz. E bine că sunteți optimiști, direcția generală e bună, atâta timp cât nu vă așteptați la minuni. Dacă sâmbătă cineva vă mode­rea­ză entuziasmul, nu vă supărați. E o perioadă po­tri­vită pentru afaceri.
VĂRSĂTORII întâlnesc persoane plă­cute ori reușesc să descurce cu minim efort chestiuni administrative destul de complicate. Vă pot sări în ajutor și amicii. În pri­vin­ța carierei, nu porniți de la premiza că ce vi s-a su­gerat că puteți obține va fi o realitate.

Semnele mutabile:

GEMENII
se simt grozav în mijlocul prietenilor. Nu e exclus să vă îndrăgostiți de cineva prezentat de un amic ori să ajun­geți să colaborați cu plăcere cu cineva din cer­cul dvs. social. Aveți însă grijă să nu vă lăsați pe tân­jală la serviciu și nu vă neglijați sănătatea.
FECIOARELE care se gândesc la o afa­cere ar putea avea ocazia s-o prezinte exact persoanelor interesate și care, în plus, dispun și de fondurile necesare. Miercuri puteți fi însă într-o derută, pentru că cineva din anturajul dvs. vine de asemenea cu o propunere.
SĂGETĂTORII disponibili vor fi tentați să înceapă (măcar) o poveste de dragoste. Asta pentru că Venus, însoțită de Mercur, poate indica o pluralitate de interese romantice. Dacă spuneți că vă păstrați opțiunile deschise, e în ordine, altfel, vă puteți trezi cu dușmănii.
PEȘTII au reușit să se facă remarcați, unii prin idei și cunoștințe, alții prin grupurile cu implicare socială pe care le reprezintă. O creștere a veniturilor se poate întâmpla cu ușu­rin­ță.