Soluții naturale pentru unghii frumoase

Iulia Vlad
Aspectul unghiilor este im­portant pentru frumusețea mâi­nilor și pentru întreaga ținută. Câ­teva recomandări și remedii natu­rale vă pot ajuta să aveți în scurt timp unghii perfecte, rezistente și lu­cioa­se.

Tratamente pentru unghii frumoase

Usturoi
Usturoiul nu este numai un in­gre­dient util pentru sănătate și mân­că­ruri gustoase, dar are, de asemenea, și darul de a consolida unghiile. Pen­tru a face acest lucru, pur și sim­plu masați un cățel de usturoi, proas­păt tăiat, pe un­ghii. Lăsați sucul să acționeze 15 mi­nute, apoi clătiți.

Ulei de măsline și lămâie
Se toarnă câteva pi­că­turi de ulei în pal­mă, apoi se masează pe un­ghii și cuti­cule. Repetat zi de zi, procedeul face ca un­ghiile să fie tot mai solide și mai strălucitoare. Tot pen­tru a re­para și a înfrumuseța un­ghiile, luați două linguri de ulei de măsline și sucul de la o lămâie. Se încălzește uleiul de măs­line și se adaugă sucul proaspăt stors. Țineți un­ghiile în această "ba­ie" timp de 15 minute sau în­muiați un tampon de vată în pre­parat, apoi întindeți pe unghii și cu­ticule. Pentru a dobândi rapid un­ghii frumoase și rezistente, aplicați trata­mentul de 3-4 ori pe săptămână.

Ulei de măsline, aloe vera și miere
Într-un castron, se amestecă o linguriță de ulei de măs­line, una de aloe vera și una de miere. Apoi se apli­că pe unghii amestecul ob­ținut și se lasă să acționeze câteva minu­te. Se repetă de 3-4 ori pe săptămână. În scurt timp, veți avea unghii tot mai lucioase și puternice.
 
Ulei de migdale
Un alt ingre­dient natural mi­nu­nat pentru un­ghii, este uleiul de mig­dale. Puteți să-l ma­sați direct pe unghii, în fiecare seară, înainte de a merge la culcare. Datorită vitaminei E conți­nute în ulei, un­ghiile se vor con­solida și vor crește mai re­pede.

Avocado
Luați pulpa unui avocado copt și întin­deți-o pe unghii și cu­ticule. Acest fruct este bogat în acizi grași și sub­stanțe nutritive, cu efect pu­ternic în rege­nerarea aspectului pielii, părului și chiar al un­ghiilor.