Săptămâna 16-22 martie

Tana Rosca
Luna plină din Pești ne colorează viața cu emo­ții delicate, fantezie și compasiune, sâmbătă. Seara însă, suntem cuprinși de o energie de Berbec și dorim să întreprindem ceva aven­tu­ros. Totuși, efortul fizic exagerat nu ne face bine. Nici tunsul nu iese grozav acum, iar dacă ne apu­căm de gătit sau de bricolat există riscul să ne ale­gem cu vreo arsură ori să ne tăiem. Tot sâmbătă, Marte intră în Capricorn, zodie în care își face cel mai bine treaba - se cheamă că este "în exaltare". Aici, el ne întărește voința, ne ajută să luăm decizii ferme și să lucrăm perseverent pentru a ne atinge obiectivele. Odată cu intrarea Soarelui în Berbec, marți, începe anul nou din punct de vedere as­tro­logic și astronomic. În fine, am ajuns la un an în ar­monie cu energia feminină, căci pla­neta care-l guvernează este micul bene­fic, Venus. Despre domnia ei, un vechi sinaxar ne povestește: "Toate la vreme bine primite, se numește norocoasă, bine la firea femeiască".

Semnele cardinale:

BERBECII nu își pierd impetuozitatea, însă și-o manifestă într-o formă mai blân­dă. În urma unor studii sau a unor că­lă­torii, vă decideți să faceți următorul pas în ca­rieră. Însuși Marte, guvernatorul semnului dvs., vă ajută în acest sens din 17 încolo.
RACII se preocupă de îmbunătățirea re­lațiilor cu șefii ori cu autoritățile și o fac cu folos. Discuțiile purtate acum pot duce la îmbunătățirea raporturilor cu cei din eșaloanele superioare. Dacă partenerul vi se pare cam autoritar, aveți încredere, că știe ce face.
BALANȚELE primesc toată atenția pe care și-o doresc din partea partenerului sau o susținere morală și materială din par­tea asociatului. În familie se pot lua anumite decizii complexe, de sâmbătă.
CAPRICORNII se bucură de atmosfera plăcută și veselă care domnește în fa­mi­lie. Oferiți și primiți daruri și puteți co­labora pe diverse planuri cu rude de gra­dul doi și trei. Începând de sâmbătă, Marte vă întărește ambi­ția, dându-vă o energie nestăvilită.

Semnele fixe:

TAURII au de câștigat plecând ure­chea la diverse zvonuri și reținând in­formațiile utile. Important e însă ca dvs. să nu puneți în circuit ceea ce ați aflat. În felul aces­ta, veți avea mult de profitat în momentul în care treceți sub in­fluența energetică a anului venusian.
LEII au de revizuit lucrurile care le plac mai puțin într-o relație de dragoste și care pot deveni deranjante vineri și sâm­bătă. Sau anumite speculații bănești se dovedesc a fi fost neinspirate. Marte vă dă, de sâmbătă, forța de a vă impune la serviciu.
SCORPIONII ar trebui să se răsfețe puțin prin tratamentele corporale sau me­dicale, care pot avea un efect foarte bun. De sâmbătă începând, puteți con­so­lida relațiile cu cei din anturaj, cu condiția de a nu încerca să le im­puneți propriile criterii.
VĂRSĂTORII, cărora le vin tot felul de idei năstrușnice, vineri și sâmbătă, poa­te în toiul discuțiilor purtate cu ami­cii, ar face bine să le noteze, căci pot deveni sur­sa unor proiecte practice. Dar nu vă făliți cu rea­li­zările dvs., fiindcă dușmăniile ascunse pot deveni acerbe.

Semnele mutabile:

GEMENII sunt sufletul petrecerii. La întâlnirile cu prietenii aveți la îndemână glumele. Începând de sâmbătă, un pro­iect de anvergură legat de o investiție poate demara în trombă. Aveți răbdare cu firile mai autoritare.
FECIOARELE încep să se îndoiască în privința unei relații de cuplu ori de aso­ciere, care săptămâna trecută încă părea ideală. S-ar putea ca dubiile dvs. să fie justificate.
SĂGETĂTORII inflamați de Marte în sem­nul lor ar putea întrece măsura în week­end. Porniți de la premisa că nu le știți pe toate și că nu puteți avea dreptate tot timpul. O atitudine modestă vă aduce mai multă apreciere. Un proiect bănesc poate fi finalizat de sâmbătă.
PEȘTII trăiesc cu impresia că relațiile lor cu străinătatea sau prestigiul lor (în cazul stu­den­ților) sunt de necontestat. Pe moment e așa, dar unii, mai critici, observă unele scăpări. Vă puteți con­so­lida reputația fiind serioși în cercul dvs. social.