Alte remedii pentru tratarea hipotiroidiei

Redactia
Kelp

Kelpul (Fucus vesiculosus) este o algă ma­rină capabilă să metabolizeze cantități uriașe de iod, fiind cam­pioană absolută la acest element. În aceas­tă algă, iodul se găsește ală­turi de poli­za­haride, vita­mi­ne din comple­xul B, mag­neziu și zinc natural, precum și mulți alți nutrienți care fac acest oligoele­ment asimilabil și îi dau maxi­mum de efi­ciență terapeutică. Este un re­mediu util pen­tru cei care su­feră de hipotiroidie cau­zată de deficiența de iod, dar nu este recomandat per­soa­nelor care suferă de pro­bleme auto­imu­ne ale tiroidei, pentru că poate agra­va afecțiunea. De aceea, con­sultați medicul înainte de a lua su­pli­mente cu kelp, pentru a veri­fica dacă este po­tri­vit pentru dumneavoastră și pen­tru a vă reco­manda doza corectă.

Ulei de pește

Uleiul de pește crește absorbția hormonilor tiroidieni și men­ține în parametri funcționarea tiroidei. Este bogat în acizi grași Omega 3, care luptă împotriva inflamației și cresc imunitatea.
* Luați suplimente de ulei de pește după ce consultați medicul, în special dacă luați anticoa­gulante. Doza generală este de până la 3 grame pe zi.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos conține acizi grași care ajută la îmbu­nă­tățirea funcționării tiroi­dei. Stimulează metabo­lismul, crește energia și aju­tă la creșterea tempe­raturii bazale a corpului, care este im­por­­tantă pentru bolna­vii de hipotiroidie.
* Folosiți uleiul de cocos pentru gă­tit. Pre­ferați uleiul orga­nic extravirgin.
* Beți în fiecare dimineață, la micul dejun, un pahar cu lapte în care adăugați două linguri de ulei de cocos.

Vitamina D

Deficitul de vitamina D a fost asociat cu mai mul­te boli autoimune, inclusiv boala tiroidiană. Expunerea la soare dimineața devreme este o bună modalitate de a genera vitamina D necesară organismului.
* Expuneți-vă corpul la razele soarelui de dimineață, timp de aproximativ 15 minute zilnic. Acest lucru va contribui, de asemenea, la crește­rea imunității și la metabolizarea corectă a cal­ciu­lui.

Oțet de mere

Oțetul de mere vă poa­te ajuta să faceți față aces­tei tulburări tiroi­die­ne. De­toxifică, resta­bi­leș­te echi­librul acido-bazic și ajută la re­gla­rea hor­mo­nală.
* Puneți două linguri de oțet organic de mere într-un pahar de apă caldă. Adăugați puțină miere și beți această soluție zilnic.

Guggul

Guggul provine din rășina unui arbust din jun­gla indiană (Commiphora mukul). Compușii săi activi, numiți guggulsteroni, acționează ca un stimulent pentru glanda tiroidă, permițând creș­terea producției de hormoni și accelerarea meta­bolismului. În plus, este antiinflamator și reduce colesterolul.
* Luați acest supliment după ce ați consultat medicul curant. În general, se administrează în doze de 25 mg, de trei ori pe zi. Când luați guggul, asigurați-vă că monitorizați nivelurile hormonului tiroidian T3 și T4, deoarece stimu­lează conversia T4 în forma sa mai activă, T3.
Atenție: Guggul poate interfera cu estrogenul, pilulele contraceptive, beta-blocantele și alte medicamente.

Ulei de luminiță-de-seară

Luminița-de-seară este un alt remediu efi­ci­ent, care poate ajuta pacienții hi­po­tiroidieni. Fiind bogat în acid gama-linoleic, uleiul de lumi­niță-de-seară este antiin­fla­mator și ajută la creș­terea nivelului hor­monilor tiroidieni.
În același timp, poate ame­lio­ra problemele asociate cu hi­potiroi­dismul, cum ar fi că­derea părului și ciclul men­strual neregulat.
* Recomandarea gene­rală pen­tru uleiul de luminiță-de-sea­ră este de două până la opt grame pe zi. Consultați medicul pentru a afla ce dozaj este po­trivit în cazul dum­neavoastră.

Ginseng siberian

Ginsengul siberian este foarte util pentru sti­mularea glandelor suprarenale și a timusului, care susțin funcționarea glandei tiroide. Ajută și la atenuarea oboselii, unul dintre cele mai frec­vente simptome ale hipotiroidiei.
* Luați o doză de 100 până la 200 mg de extract de ginseng siberian, de două ori pe zi - înainte de micul dejun și înainte de prânz.

Ghimbir

Ghimbirul este o sursă bogată de zinc, mag­neziu și potasiu, iar pro­prietățile sale puternic antiin­fla­ma­toare pot contribui la îm­bună­tă­țirea funcționării tiroi­dei.
* Adăugați feliuțe de ghim­bir proaspăt în supe sau alte pre­parate culinare.
* Beți două sau trei cești de ceai fierbinte de ghimbir. Rețeta: 4-5 felii de ghimbir proaspăt se pun într-o ceașcă cu apă clocotită. Lăsați la in­fu­zat timp de cinci minute, apoi adăugați puțină miere.

Vitamina B

Pentru tratarea hipotiroidiei, luați cantități adecvate de vitamine B, inclusiv vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 și B12, pentru a reduce simptomele. Vitaminele B sunt vitale pentru sănă­tatea glandei tiroide.
* Faceți din cerealele integrale o parte im­por­tantă din dieta dumnea­voastră.
* Includeți legume proaspete și alge în dieta zilnică.
* Evitați cruciferele, cum ar fi broccoli și co­nopida, deoarece aces­tea conțin goitrogeni - anti­nutrienți care interferează cu funcționarea glandei tiroide (inhibă capacitatea organismului de a folosi iodul).