Dieta cu apă infuzată

Iulia Vlad
- Primăvara sosește, lupta cu kilogramele se accelerează. Ce-ar fi dacă ați încerca să "le topiți" cu apă? -

În lupta contra kilogramelor în plus, un mare ajutor îl repre­zintă apa infuzată. Ea se obține din fructe, legume sau ierburi (condi­men­te, plante medicinale) cufundate în apă rece sau caldă, din care rezultă o apă aromatizată, cu aproape zero ca­lorii, care se consumă de-a lungul zi­lei. Cheia slăbitului este chiar... apa! Ea "spa­lă" întreg organismul și crește în mod natural arderile metabolice. Le­gu­mele, fructele și plantele con­tri­buie, și ele, în mod "prețios", prin sub­­stan­­țele conținute în ele, care sunt di­zol­­vate în apă. Într-o cură cu apă in­fuzată, procesul de slăbire și în­tări­rea sănătății se completează reciproc.

Prepararea apei infuzate

Pentru prepararea apei infuzate, aveți nevoie de o carafă de sticlă de un litru și jumătate - doi litri, apă pla­tă, plus ingredientele pentru care vă hotărâți. Puneți-le pe fundul vasu­lui, apoi turnați apă până la umplere. Se lasă la infuzat minimum trei ore, cu capac, într-un loc cald, la lumină. Din când în când, amestecați prepa­ratul cu o lingură, apoi strecurați lichidul. După gust, puteți adăuga câteva cu­buri de gheață. Se bea pe parcursul unei zile (nu se păstrează de pe o zi pe alta). Se fac cure de cel puțin trei săptămâni.
Rețetele care urmează sunt arză­toare de grăsime:

Mere, scorțișoară
Două mere tăiate felii subțiri, cu­rățate de semințe și trei linguri de pudră de scorțișoară se pun în vas și se toarnă deasupra apă. Se lasă 4-5 ore la infuzat, apoi se strecoară. Scor­ți­șoara și merele conțin adevă­rați com­bustibili pentru arderea gră­si­mi­lor, în plus, substanțele pe ca­re le con­țin ajută la redu­cerea ris­cului de apariție a canceru­lui, bolilor de ini­mă, hi­per­tensiunii, diabetului.

Ananas, mentă
O ceașcă de felii subțiri de ana­nas și o mână de frunze tocate de mentă proaspătă se pun într-un litru de apă. Se lasă 4-5 ore, apoi se stre­coară. Ajută la detoxifierea organis­mu­lui și declan­șează slăbitul, dato­rită bromelainei, o enzimă ce se gă­sește în ananas. Menta accele­rează meta­bo­lismul și ajută la elimi­narea grăsi­milor din or­ga­­nism.

Mere, țelină
Două mere tăiate felii subțiri și două mâini de frunze de țelină tocate mărunt se pun într-un litru de apă.
Infuzia din mere și frunze de țe­li­nă topește grăsimea, elimină to­xi­nele și apa în exces din țe­suturi. Acționează ca un tonic gene­ral al or­ga­nismului și potolește foa­mea exa­gerată.

Urzici, lobodă
Două mâini de urzici proaspete, două mâini de lobodă proaspătă, toa­te tocate mărunt, plus un litru de apă.
Rezultă un cocktail care curăță sângele și pune în mișcare metabo­lis­mul a­dormit. De asemenea, com­­bate constipația, di­ges­tia lentă și are efect energizant.

Pătrunjel, păpădie
Două mâini de frunze de păpădie proaspete, două mâini de pătrunjel proaspăt, tocate fin. Este una dintre cele mai efici­ente combinații în com­­ba­terea obezității. În plus, este puter­nic detoxifiantă și diuretică, reface ficatul și "spală" rinichii.

Pere, ghimbir
Două pere tăiate felii subțiri, două linguri de rădăcină de ghimbir ra­să și un litru de apă.
Se obține o infuzie aromată și în același timp foarte activă în do­me­niul arderii grăsimii.