Sfaturi de primăvară

Redactia
Primăvara și vara, tenul - ca și întreg corpul, de altfel - sunt ex­puse mai mult radiațiilor so­lare, vântului, prafului. E bine ca în ca­zul în care nu avem bani sau timp pen­tru a merge la cosmeticiană, să apelăm la mici trucuri menite să ne redea "o no­uă față". Sfaturile care urmează apar­­țin unui specialist: cosmeticiana Neli Pfeiffer.

TEN

* Pentru tenurile deshidratate și sensibile
Frunze de untișor tocate mărunt (gră­biți-vă, untișorul e pe trecute), fre­cate cu 1/2 linguriță ulei de porumb și amestecate cu 1 lingu­riță de miere de tei. Mas­ca rezultată se aplică pe față seara, timp de 20 de minute, după care se cu­răță cu apă călduță.

* Pentru tenurile obosite și ofilite
Câteva fire de mărar și câteva fire de pătrunjel mărunțite bine se ames­te­că cu un gălbenuș de ou, la care se ada­u­­­gă 1/2 linguriță miere de tei. Mas­ca va fi aplicată ca în cazul pre­ce­dent.

* Pentru tenurile grase, acneice
În 100 ml de oțet de mere se pun frun­ze de păpădie, se lasă amestecul în frigider 5 zile, apoi se strecoară, iar în lichidul rezultat se adaugă 30 de picături tinctură de propolis. Se apli­că seara.

* Împotriva petelor maronii de pe față
Preparați infuzii de sa­lată și pă­trun­jel (pe care le puteți păstra în frigider), cu care - alternativ - dimi­nea­ța și seara vă "spălați" fața. Nu vă ștergeți apoi, ci lăsați infuzia să se usuce pe ten.

* Pentru catifelarea și împrospătarea feței
Puteți să vă aplicați o mas­că din­tr-un strat subțire de miere, pe care o masați ușor, pentru a pătrun­de în pie­le. Apoi vă spălați cu apă.
Dacă aplicați dimineața și seara o cremă cu conținut de propolis, obți­neți un excelent "ecran" protector îm­potriva razelor solare.

* Pentru tenurile uscate
Se face o infuzie de urzici (o "mână" de urzici, peste care se toarnă 300 ml de apă clocotită, se acoperă și se lasă 15 minute, apoi se strecoară și se răceș­te), la care se adaugă 1/2 lin­guriță de mie­re. Cu această compoziție se șterge fața. O dată pe săptămână, după opera­ția de mai-nainte, se aplică pe ten o fiolă de lăptișor de matcă lio­filizat.

* Pentru tenurile cuperozice
Se amestecă 10 g de miere (2 lin­gu­rițe) cu 20 ml infuzie de cimbrișor. Se pun comprese cu tifon seara, apoi se unge fața cu o cremă hidratantă anticuperozică.

* Pentru tenurile cu tendință de ridare prematură
Se amestecă 10 g de miere cu 20 ml decoct de rădăcină de nalbă (2 linguri de rădă­cină de nalbă tocată se fierbe, apoi se strecoară și se răcește). Se aplică com­prese seara, apoi se în­tinde crema adecvată fiecărui ten.