Ceai dansant, cu DIRECȚIA 5 și CARLA'S DREAMS

Dana Ene
Luna aceasta, pe 16 aprilie, s-a petrecut un eveniment muzical important: Gala Pre­miilor Muzicale Radio-România, în ca­drul căreia au fost distinși artiștii cu cele mai bune performanțe.

S-au acordat 16 trofee unor muzi­cieni și formații care au dominat topurile de la pos­turile de Radio și Televiziune: Andra, Smiley, Mircea Vintilă, Florin Chilian, Irina Rimes, Feli, Ioana Ignat, Direcția 5, Vunk, Vița de Vie, The Motans, The Mono Jacks, Carla's Dreams, iar un premiu de excelență pentru întreaga carieră i-a fost acordat Didei Drăgan. Dar pentru că "spectacolul trebuie să continue", majoritatea câști­gătorilor și-au reluat rapid turneele și concertele. Așa se în­tâmplă și cu Direcția 5 și Carla's Dreams, două formații în vogă, pe a căror muzică se dansează în fiecare vară în cluburi și la terase.


Direcția 5
"Cel mai frumos cadou!"


Formația bucureșteană Direc­ția 5 nu mai are nevoie de prea multe prezentări. De 27 de ani rezistă cu brio în topurile muzicale și se află între preferințele români­lor fermecați de poveștile lor des­pre viață și iubire. Au lansat nu mai puțin de 21 de discuri și au câștigat o mulțime de premii.
Anul trecut, pe 15 noiembrie, în cadrul unui concert deosebit desfășurat la Sala Palatului, au promovat și cel mai recent album al lor - "Happy Day". Este un disc ce a fost declarat luna aceasta, în cadrul Galei Premiilor Mu­zicale Radio România, drept "Cel mai bun al­bum pop rock" al anului 2017. Dar aceasta nu a fost singura distincție obținută. Solistul tru­pei, Cristi Enache, a fost desemnat cu aceeași ocazie "Cea mai bună voce masculină".
?n lunga sa carieră, Direcția 5 a suferit numeroase schimbări, însă nu și-a pierdut niciodată locul de lider în inimile fanilor care i-au urmat peste tot. Azi, trupa este com­pusă din: Marian Ionescu, Cristi Enache, Marius Keseri, Nicu Damalan și Carmin Ionescu, iar din 2015, cola­bo­rează adesea cu so­lista Alinka (a­di­că Alina Crișan, o fostă membră a trupei Asia).
Primăvara a­cesta, Direcția 5 a pornit din nou prin țară spre a-și promova noul disc. Cu această ocazie, îi puteți asculta în direct la Hard Rock Café-ul din Capitală pe 10 mai, când va avea loc spectacolul in­titulat "Cel mai frumos ca­dou!". Un show ce va cuprinde atât melodii de pe noul lor album, dar și șlagăre arhi-cunoscute.
(Vă puteți procura bilete pentru concert din rețeaua Iabilet. Prețurile sunt cuprinse între 90 și 119 lei, pentru categoria VIP.)


Carla's Dreams
"Anonimatul a fost unica metodă să ne păstrăm identitatea"


Carla's Dreams este o trupă (deja cu mare suc­ces în România) venită de peste Prut și care alter­nează muzica pop cu dance, hip hop și rock, în limbile română, engleză și rusă. S-a lansat în 2012 și s-a făcut remarcată nu doar prin cântecele sale inedite, dar și prin excentricitatea prezenței scenice a membrilor săi, care apar tot timpul pictați pe față, cu ochelari de soare și hanorace cu glugă, reușind astfel să-și ascundă chipurile și păstrându-și ano­nimatul. "Anonimatul nu a fost de fapt o opțiune, a fost unica metodă de a ne păstra identitatea sau, mai bine zis, de a ne limita expunerea personală", declarau ei într-un interviu.
Pentru numele trupei s-au inspirat dintr-unul din romanele autorului britanic John le Carré, unde există un anume personaj, Karla, care este spion sovietic. Albumul lor de debut, intitulat "Hobson's Choice", a fost lansat pe piață în 2012, și în mai puțin de un an de la lansare, aveau deja 2 milioane de vizualizări la piesele postate pe YouTube. ?n România au de­ve­nit renumiți mai ales după lan­sarea melodiei "P.O.H.U.I." în colaborare cu Inna. Următoarele discuri lansate, "Da. Nu. Na." (2014), "Ngoc" (2016) și "Anti­exem­plu" (2017), s-au bucurat și ele de un succes nebun. Inna nu a fost singura solistă din Româ­nia alături de care au cântat, au înregistrat hituri și alături de Lo­redana sau Delia.
Cum faima lor a crescut de la an la an, dorința de a rămâne cu chipul acoperit nu i-a convins pe paparazzi, care tot încearcă să-i deconspire. ?n 2015, presa din Repu­blica Moldova și de la noi vuia, căci îl "identi­fi­caseră" pe liderul trupei în persoana lui Andrei Ță­ruș (34 ani), un fost membru al trupei moldovenești "In Quadro". Andrei a negat că ar fi solistul Carla's Dreams. Solistul trupei a mai fost numit și Sergiu, nume popularizat de ceilalți membri ai ju­riu­lui emisiunii "X Factor", căruia i s-a alăturat și el, în 2016. Anul trecut, la "Gala Radio România", trupa Carla's Dreams a obținut titlul de "Artistul anului 2016", primind și premiul "Big like", adică favo­riții publicului. L-au primit și anul acesta pentru videoclipul Antiexemplu. În 2017, Carla's Dreams a susținut la Arenele Romane un concert în fața a peste 5000 de fani, repetând astfel experiența din 2016, când a or­ga­nizat pe aceeași scenă un eve­niment pentru discul "NGOC". Și par a fi con­secvenți, căci au programat pe aceeași scenă, în luna mai, un show intitulat "Mo­nomaniac". Va fi un spectacol în care vor pre­zenta atât piese noi, cât și hituri în­drăgite de fanii lor. După concertul de la București, Carla's Dreams vor pleca în Canada și mai apoi într-un turneu euro­pean, căci au nenumărați fani înfocați și peste ho­tare.
(Bilete pentru spectacolul de la Arenele Ro­mane, de pe 5 mai, puteți găsi în rețeaua Iabilet, și au prețuri cuprinse între 89 și 219 lei.)