Metode de eliminare a acidul uric din organism

Redactia
Metoda cea mai bună pentru a scăpa de otră­virea organismului cu acid uric este să consumăm suc obișnuit de lămâie.

Foto: Dreamstime Terapia este relativ ieftină și produce rezultate fantastice. E nevoie doar de lămâi obișnuite, de preferință cu coajă subțire, pen­tru că acestea conțin mai mult suc. Sucul proaspăt de lămâie își schimbă rapid compoziția sub in­fluența aerului și a luminii sola­re. De aceea este necesar să preparăm de fiecare dată o porție nouă.
Există o părere larg acceptată, în special în rân­dul persoanelor care nu suportă prea bine gustul acru, anume că o cantitate prea mare de suc de lă­mâie va produce iritații stomacale. Dacă înțelegem procesele fiziologice ale sistemului digestiv, vom înțelege și că această îngrijorare nu este deloc justificată. Sub influența enzimelor, însuși gustul acru se transformă în gură în gust dul­ce. Acizii citric și ascorbic care ajung în sto­mac sunt mult mai slabi decât acidul clorhidric din sucurile gas­trice - deci nu pot produce nicio stricăciune mu­coasei care căptușește stomacul. Dimpotrivă: per­soanele care suferă de gastrită sau ulcer profită ade­sea de terapia cu suc de lămâie.

Tratament preventiv cu lămâi

Folosiți următoarele cantități de suc de lămâie:
Ziua 1 - o lămâie
Ziua 2 - 2 lămâi
Ziua 3 - 3 lămâi
Ziua 4 - 4 lămâi
Ziua 5 - 5 lămâi
Ziua 6 - 5 lămâi
Ziua 7 - 4 lămâi
Ziua 8 - 3 lămâi
Ziua 9 - 2 lămâi
Ziua 10 - o lămâie

Din prima zi până într-a cincea, adăugăm câte o lămâie în fiecare zi, iar din a șasea până într-a ze­cea, scădem câte o lă­mâie pe zi. În total, vom bea su­cul stors din 30 de lămâi, pe parcursul a 10 zile.
Sucul de lămâie se poate prepara după cum urmează:
Se taie o lămâie în două, se storc ambele ju­mă­tăți și se bea sucul fără a se adăuga zahăr. Dacă nu puteți consuma sucul pur de lămâie, adăugați o linguriță de miere. Lămâia stoarsă nu trebuie a­run­cată. Ea conține prețioase ingrediente fitochi­mice și uleiuri esențiale, care sunt benefice pentru inimă, va­sele sangvine și creier. Tă­iați lămâia stoarsă în bu­cățele mititele, puneți-le în­tr-un borcan, adăugați miere și zahăr și puneți bor­canul în frigider. În zece ore, veți avea un excelent extras de lămâie, care se poate com­bina cu apă fiartă sau cu apă minerală și folosi în loc de ceai sau cafea.