Răspuns pentru MAGDA - București, F. AS nr. 1302 - "Am polipi pe coardele vocale"

Redactia
Dr. ANGELA HIMOVITH -tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: dr.himovith@gmail.com www.secret-herbs.net

Dragă Magda,
Încerc să-ți dau un răspuns la afecțiunea pe care o ai, dar care nu va înlocui  vizitele la medicul specialist și nici nu  doresc să influențez cu nimic hotărârea pe care trebuie să o iei singură. Diagnosticul și concluziile le are numai medicul curant. Eu am să încerc să îți explic și să te ajut la modul general.
În primul rând, îți atrag atenția că astăzi, din ce în ce mai mulți oameni și destul de mulți tineri ajung la medici cu adenoa­me  pe diferite organe. Așa cum am mai spus-o mereu și îmi voi susține părerea, totul pleacă de la o lipsă de educație alimentară, dar și din enorm de multă ignoranță din partea noastră. Spun asta, în­trucât suntem singurii răspunză­tori de slăbirea imunității, facto­rul principal care ne face să în­groșăm rândurile pacienților la cabinetele medicale.  Imunita­tea este ca o armată pentru o țară sau ca o pisică în jurul unui hambar în mijlocul căruia mi­șună șoa­recii. Luăm medica­mente fără să consultăm un medic. Bem insu­ficiente lichide sau mâncăm fără să știm ce mâncăm, nu citim etichetele de pe ambalaje, iar mulți dintre noi chiar dacă le-ar citi, nu le-ar înțelege. 
Din ce în ce mai mult, as­tăzi, în lume, se pune accent pe o alimentație sănătoasă, cu mai puțină sare, cu mai puține sau deloc grăsimi ani­male, fără carne plină de antibiotice, produse lacta­te cu conținut ridicat de zahăr și sare, produse de cofetărie și patiserie, din care nu lipsesc coloranți, cantități mari de zahăr și fel de fel de aditivi pentru gust etc. Este foarte important să fim informați în acest sens.
Magda, dacă ai să încerci să îți schimbi modul de viață de până acum și ai să optezi pentru un stil de viață sănătos, dacă ai curajul să îl întrebi pe doctor de ce trebuie să iei medicamentația prescri­să, dacă nu cumva are reacții adverse, ce analize ar trebui să faci sau dacă sunt suficiente cele reco­mandate de domnia sa (bineînțeles, dacă va accepta acest stil de abordare), vei fi într-un real câștig. Fă-ți curaj și întreabă-l, tot ca să fii sănătoasă! Pentru mine personal, imunologul ar trebui să fie primul medic la care ar trebui să ajungă fiecare persoană, imunitatea este importantă și ne susține viața până la adânci bătrâneți. O imunitate puternică înseam­nă, de fapt, o viață fără medici și fără medicamente. Și pentru că ai solicitat un remediu natural, noi îți recomandăm produsele noastre, "Secret Herbs", care au grijă ca sistemul imunitar care trebuie să apere organismul fiecăruia dintre noi să fie întot­deuna puternic și la datorie. În același timp, pentru a susține un sistem imunitar puternic, produsele noastre au grijă ca, în primul rând, sistemul digestiv și cel circulator să poată să-și îndeplinească func­țiile în mod normal. Nu în ultimul rând, produsele noastre protejază celulele prin neutralizarea radi­calilor liberi, sprijinind diviziunea celulară nor­mală. 
Îți doresc succes și sunt sigură că vei lua cele mai bune decizii pentru a reveni la o viață normală. Cu respect!
Pentru mai multe relații poți apela la numerele de telefon 0748/11.24.20 / 0748.11.24.21 


Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist Medicină de familie și competență ecografie generală și consultant nutriție, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

"Caut un remediu eficient pentru tensiunea oscilantă"
(Răspuns pentru GABRIEL D. - Padova, Italia, F. AS nr. 1312)


Dragă Gabriel, riscurile hipertensiunii sunt mul­tiple: distru­gerea microcirculației periferice, distru­gerea reti­nei, a ri­nichilor, creșterea riscului de ane­vrism de aortă și de accidente vas­cu­lare. Iată numai câ­teva cauze pentru a aprecia cât de importante sunt pre­venția și profilaxia, în cazul acestei afec­țiuni.
În primul rând, este importantă atitudinea die­tetică, prin: evitarea grăsimilor saturate; eliminarea adaosului de sare; eliminarea excitantelor cum sunt cafeina (cafea) și teina (ceai negru, ceai verde etc.). E important să crească consumul de legume și fructe proaspete, pentru a crește și aportul de pota­siu, magneziu și vitamina C, atât de benefice siste­mului cardiovascular. Un alt factor important în alimentație trebuie să fie consumul de cereale: ovăz, quinoa, chia, secară.
Se pot consuma sub formă de fulgi sau terci, pentru a creș­te a­por­tul de fibre, impor­tante atât pen­tru colon (tranzit intes­ti­nal co­rect), cât și pentru scă­derea ab­sorb­ției grăsimilor în sânge.
De asemenea, este foarte uti­lă scăderea surplusului de gră­sime subcutanată, ce deter­mină o pre­siune suplimentară asupra vase­lor mari care influ­ențează, la rân­dul lor, tensiunea arterială.
Ca remedii naturale, pentru a co­recta cât mai rapid ten­siu­nea ar­terială, se pot face atât cure cu ceai de păducel, talpa-gâștei, cât și cu ceaiuri diuretice (coada-ca­lului, cozi de cireșe, mătase de porumb).        
Trebuie, totodată, recuperată elasticitatea va­selor - lucru care se poate realiza cu suplimente nu­triționale. Primul și cel mai important motiv con­stă în posibilitatea de a atinge concentrații mari de nu­tri­enți în sânge, fapt impo­sibil de realizat doar prin rația zilnică de mâncare. Este nevoie de minimum 5 grame de vita­mina C zilnic, doar pentru a inversa pro­ce­sul de îmbă­trâ­nire a vaselor. Alți nu­trienți importanți pentru a curăța ar­terele de grăsimi sunt cei care realizează factor lipotropic și care scad homo­cisteina.
Combaterea stresului poate fi făcută prin me­ditație, rugăciune și plante ce calmează sistemul nervos. Unele persoane pot avea nevoie chiar și de psihoterapie.
Este foarte important un consult medical, atât pentru a putea evidenția factorii ce au dus la creș­terea tensiunii, cât și pentru a începe o strategie corespunzătoare profilaxiei și prevenției hiperten­siunii arteriale. 


Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

"Cum se poate vindeca cineva de tinitus?"
(Răspuns pentru LAURENȚIU PIFU, F. AS nr. 1305)


Tuturor ni s-a întâmplat, cel puțin o dată, să avem senzația unui zgomot ascuțit în urechi, măcar câteva secunde. Tinitusul este un astfel de zgomot, dar care se desfășoară pe o perioadă mai lungă de timp, câteva minute, sau care poate ajunge în forme cronice mult mai severe ca intensitate și durată. În tinitus, zgomotele sunt asemănătoare unui țiuit intens, șuierat, fluierat, zumzăit, bâzâit, cauza prin­cipală fiind afecțiuni în zona urechii, cum ar fi infecțiile auriculare, cauze genetice, pusee de hiper­tensiune, afecțiuni cerebrale, sau pot apărea în rân­dul persoanelor care au lucrat într-un mediu cu zgomot puternic. În funcție de cauzele ce au determinat apariția, tinitusul poate fi însoțit de stări de amețeală, dureri de cap, febră etc. In­diferent de frecvența apariției lor, aceste zgomote sunt destul de neplă­cute și împiedică desfășurarea activi­tăților de zi cu zi, odihna, somnul, capacitatea de concen­trare, de muncă.
O primă măsură în tratarea acestei afecțiuni o constituie eliminarea factorilor favorizanți: zgo­mo­tul puternic, stresul, tensiunea nervoasă, tratarea eventualelor infecții locale. Se recomandă efectua­rea unor analize de sânge (hormoni tiroidieni, sideremie, colesterol), control de specialitate, atât ORL cât și neurologic, unde medicul poate înlocui tratamentul cu Betaserc (cazul de față), în lipsa efectului terapeutic, cu alte formule mai eficiente (combinații pe bază de cinarizină). În cazul afec­țiunilor la nivelul capului, Extractul Purificat de Rășină de Mumie poate da re­zultate pozitive, prin reduce­rea frecvenței amețelilor (se iau câte 3 tablete, cu 2 linguri de lapte și miere, de 2 ori pe zi, 2-3 luni, cu pauză 10 zile între cure). Acest remediu constituie un ajutor eficient și în cazul afecțiunilor hepa­tice. Multă sănătate!