Săptămâna 18-24 mai

Tana Rosca
Marte în Vărsător se ceartă aprig cu Uranus în Taur. Simțim nevoia de a scăpa de situații li­mi­ta­tive precum și de persoanele care exercită în viața noastră un gen de autoritate pe care n-o mai su­por­tăm. Poate fi vorba despre membrii mai în vârs­­tă și mai exigenți din familia noastră ori de pri­e­teni care ne-au tot impus niște reguli de care ne-am săturat să ținem seama. Ar fi bine să proce­dăm cu cumpătare, gradat, căci dacă îi respingem vio­lent s-ar putea să ajungem să regretăm că nu mai putem repara situația. Duminică, micul bene­fic Venus intră în zodia Racului, ceea ce ne deter­mi­nă să-i răsfățăm pe cei din familie și nu numai - prietenii vor ține minte invitațiile la masă pe care le lansăm acum, căci bucatele ne vor ieși mai gus­toase ca oricând. Ar fi de asemenea o idee bună de a reamenaja casa ori a înfrumuseța grădina. Soa­rele pătrunde luni în zodia Gemenilor, pe care îi felicităm cu această ocazie.

Semnele cardinale:

BERBECII
se lansează cu îndrăzneală în acțiuni cu caracter umanitar sau social. Încercați însă să nu intrați în conflict cu cei care nu doresc să vi se alăture. Nu amestecați banii și prietenia. De duminică, petreceți momente deosebit de plăcute alături de cei din familie.
RACII sunt nedumeriți de transformările surprinzătoare care le marchează relațiile de prietenie. Dar nu vă necăjiți. Cu Venus în semnul dvs. puteți lega noi relații ar­mo­nioase. Începând de luni, ar fi indicat să vă lan­sați într-un proiect financiar nou și creativ.
BALANȚELE care au nevoie de bani ar putea să fie atrase de o afacere propusă de un prieten. Puteți să vă jucați puțin în di­recția propusă, dar începeți cu investiții mici, prudente. Aceia dintre dvs. care au examene sau călătoresc se bucură de sprijinul lui Venus.
CAPRICORNII, nu tocmai înclinați către o viață emoțională aventuroasă, se pot arunca cu coarnele înainte într-o po­veste de amor cu un personaj neconvențional. Sau pot fi tentați de riscuri la jocurile de noroc. Luați-vă măsuri de siguranță în ambele cazuri.

Semnele fixe:

TAURII
se uită în oglindă și nu se recunosc. Unde este persoana aceea care se îmbrăca cuminte, dar cu gust, în culori pastelate? În locul ei a răsărit un personaj excentric, învăluit în culori îndrăznețe. Sunt primele semne ale marilor transformări care urmează.
LEII născuți în ultimele zece zile ale zodiei pot fi bulversați, duminică și luni, de emoțiile puternice provocate de tre­ce­rea Lunii prin semnul lor. Aveți grijă ca izbucnirile emoționale să nu se petreacă în fața șefilor, pentru că ar putea exista consecințe neplăcute.
SCORPIONII nu-și mai recunosc partenerul. Mai ales dacă sunteți obișnuiți cu o pereche liniștită, docilă, veți fi șocați de atitudini de independență apărute peste noapte. Aveți răbdare. În legătură cu chestiunile legate de casă, nu vă apucați singuri de reparații.
VĂRSĂTORII devin radicali sub in­flu­ența lui Marte, mai radicali decât au fost în ultimii doi ani. Evitați să vă în­con­trați cu șefii. A avea dreptate nu justifică vehemența. Cel mai ușor interacționați cu colegii de serviciu care vă simpatizează.

Semnele mutabile:

GEMENII
care se pregătesc să plece la drum ar fi bine să folosească alte mij­loa­ce de transport decât mașina personală. Există un risc pronunțat de accidente în tot acest in­terval.
FECIOARELE care au prieteni în stră­i­nătate sau care studiază acolo pot avea o serie întreagă de revelații legate de aceste două subiecte. Vă puteți împrieteni cu excentrici sau vă puteți schimba obiectul de studiu. Cei din cercul dvs. de prieteni vă susțin.
SĂGETĂTORII n-ar trebui să plece la drum mai ales pe perioada acestui week­end, pentru că pot nimeri în niște cir­cums­tanțe periculoase. De luni vi se poate oferi o opor­tu­nitate interesantă legată de afaceri.
PEȘTII sunt vizați de dușmanii lor as­cunși, ale căror intrigi ar putea să înceapă să-i afecteze pe cei din anturajul lor. Dacă vreun amic cu care vă înțelegeați bine începe să vă evite, nu renunțați, întrebați-l de unde i se trage. Un nou amor se poate lega de luni încolo.