Un aliment miraculos: Germenii de grâu

Redactia
- Apără sănătatea, conservă tinerețea, dau putere la bătrânețe -

Sunt foarte bogați în substanțe vi­talizante și reprezintă un aliment echi­librant ener­getic, care ar trebui con­sumat zilnic. Au efecte tera­peu­tice crescute în reumatism, gută, can­cer, artrită avan­sată, stări depresive, probleme diges­tive cu regu­larizarea digestiei, sunt tonic nervos, stimu­lează nutriția.

Mod de preparare: se pun grăun­țele de grâu într-o farfurie, după ce au fost spălate, aco­perite cu apă timp de 24 de ore. Apoi, se scurg com­­plet de apă și se stropesc la 6-8 ore, având grijă să nu rămână apă deasupra gră­un­țelor pen­tru a nu muce­găi sau pu­trezi. Când grâul a încolțit și are ger­menele de 1-2 mm, poate fi con­su­mat.

Mod de administrare:
* Adulți: câte 3 linguri pe zi, una îna­inte de fiecare masă.
* Copii și bătrâni: câte 3 lingu­rițe pe zi, una înainte de fiecare masă.
* Sugari (de la 6 luni la 1 an): o lin­guriță în 2-3 reprize pe zi.
Grâul germinat se mestecă înde­lung, până la apariția gustului dul­ceag, produs de zaharificarea parțială a amidonului. Pentru persoanele cu dan­tură deficitară, grâul germinat se pisează în piu­lița de lemn și apoi se mestecă îndelung. Pentru bolnavi, sugari și copii mici, se face un piure în care se adaugă puțină miere.