Coaja de mandarină și silueta fină

Iulia Vlad
Ceaiul de coajă de mandarină face parte din remediile tra­diționale coreene împotriva obezității și este deosebit de eficient mai ales pentru cei care au înregistrat o creș­tere bruscă a greutății.

Coaja de man­darină este bogată în pectină, vita­mina C și alte substanțe ce ajută me­tabolismul să crească, eficiente în reducerea grăsi­mii corporale. Tot­o­dată, este un ade­vărat bal­sam pentru digestia len­tă, greață, balo­nare, arsuri la stomac, diaree, sughiț. Alte bene­ficii includ echilibrarea za­hărului din sânge, ac­tivarea detoxi­fierii hepatice, tratarea tusei, răcelii și a gripei și ameliorarea stresului.

Pregătirea ceaiului

Spălați bine mandarinele cu o pe­rie, apoi îndepărtați coaja, având grijă să lăsați pe ea partea albă. Lăsați coa­ja să se usuce în mod natural. Va ră­mâne utilizabilă timp de mai multe luni, dacă se va păstra într-un reci­pient etanș, într-un loc răcoros și întunecat. Pentru a face ceai, puneți 50 g de coji uscate - rupte în bucăți mici - în 500 ml de apă ce clocotește, apoi opriți focul și puneți capac. Lăsați la infuzat o oră sau mai mult, apoi strecurați. Re­zultă un ceai aromat și parfumat, cu mare putere terapeutică. Se beau 2-3 căni pe zi, cald sau la temperatura camerei. Da­că nu aveți timp să uscați coaja aca­să, multe dintre magazinele ce conțin produse alimentare tradiționale din Asia au și coajă de mandarină uscată. Poate fi adăugată în ceai negru fier­binte sau în lapte fierbinte, pentru gus­tul ei aromat.