Răspuns pentru TATIANA POPESCU, F. AS nr. 1117 - "Caut tratamente alternative pentru melanom malign"

Redactia
Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

Melanomul malign apare pe piele sau pe mu­coa­se. Este o tumoră a sistemului pig­mentar și poa­te fi superficial sau nodu­lar. Cel super­ficial are aspect de pată policromă, iar cel nodular se prezintă ca o tumoră în relief. Melanomul ma­lign are tendin­ță mare de recidivare și metastazare (la nivel pul­monar și hepatic). Administra­rea de interferon este soluția pe care o oferă medicina pentru această suferință. Un tratament naturist pentru melanom malign arată în felul următor:

Regimul alimentar
* Alimente recomandate (medicamente în cazul bolii dvs.): orez, grâu încolțit, porumb, por­tocale, linte, fasole (boabe mari - se va înlătura pielița de la boabele de fasole după fierbere), ma­zăre dulce, spanac, morcov, dovleac, castravete, sfeclă, co­no­pidă, varză, toate produsele lactate ca lapte dul­ce, lapte ne­fiert prins, caș proas­păt fără sare, unt, smân­tână, brânză de vaci cu miere de albine, cașca­val fără sare - cu excepția iaur­tului și a brân­zei telemea, struguri, cireșe, curmale, mig­dale, stafide și fructe dulci (banane, piersici, pere, prune, mere Golden, pepene verde, miere de albine (miere vie), Apisan-Forte, 3 linguri pe zi. Toate se prepară prin fierbere. Pentru gătit veți folosi unt în loc de ulei.
* Alimente interzise (otra­vă, în cazul bolii dvs.): vită, porc, berbec, pește, bivol, pasăre, verdețuri (ceapă verde, praz, usturoi verde, ridichi, frunze de pă­trunjel), păstăi de orice fel, fasole soia și produse din soia, cartofi, ciuperci, oțet, fructe acre, mere acre, prune necoapte, ananas, lamâie), băuturi al­coolice, ceai, cafea și alte băuturi, SARE, ULEI, fructe prea coapte (banane de culoare maro, prune foarte moi, pere), murături, ouă.
* Alimentele care nu sunt menționate în cele două grupe sunt nerecomandate pentru dv., având în vedere boala de care suferiți.

Tumoră pe piele
* Se amestecă fagure din ceară de albine cu țuică curată și pelin pisat, până se obține un terci. Se unge locul bolnav, se acoperă cu tifon și se lasă peste noapte. Se repetă până la dispariția tumorii.
* Se administrează timp de o lună, de 3 ori pe zi, înainte de masă, câte o lingură de ulei de măsline presat la rece cu 1,5 ml suc de usturoi proaspăt.
* Se aplică pe piele, o jumătate de oră, o com­presă îmbibată cu o combinație de tinctură de ar­nică și tinctură de mărul lupului, în proporții ega­le. După 2 ore de la înlăturarea compresei, se unge zona afectată cu tinctură de propolis. Trata­mentul se aplică cel puțin o dată pe zi.
* Se râșnesc și se amestecă următoarele plan­te: brusture - 1 linguriță, coada-calului - 2 lingu­rițe, trei-frați-pătați - 2 lingurițe, urzică - 1 lin­guriță. Se pun la înmuiat în 1/2 litru de apă rece de seara până dimineața. Se filtrează și se pune maceratul deoparte, iar plantele care rămân după filtrare se fierb 30 de minute, la foc mic, în 1/2 litru apă. Se combină apoi maceratul cu decoctul răcit și se păstrează la rece. Se bea de 4 ori pe zi, câte o jumătate de pahar, înainte de masă.
Notă: Rețetele se fac pe rând.

Administrarea de apă distilată
Pe perioada tratamentului se recomandă a se consuma în loc de apă obișnuită, apă de izvor sau apă minerală, apă distilată. Aceasta se procură de la marile magazine Carrefour, Dedeman sau de la Peco, dar trebuie să o fierbeți 3-5 minute. Apoi o răciți și o beți după cum doriți.
Cantitatea totală de apă distilată ce trebuie consumată este de maxim 45 litri. Această cantitate se bea în funcție de necesitățile organismului, ne­im­punându-se anumite cantități zilnice. Pe perioada când consumați apă distilată, se recomandă să nu beți altă apă.
Consumul de apă distilată are o contribuție sub­stanțială la vindecarea bolii dumneavoastră.
(Este interzisă prepararea apei distilate cu aju­torul cazanelor de țuică construite din aluminiu sau care au părți componente de aluminiu.)

Administrarea de Apisan-Forte
În cazul bolii dvs., se iau 2 linguri de 35 g de Apisan-Forte pe zi, timp de 2 luni și 1 lingură pe zi 4 luni. Apoi, câte o lingură pe zi până la vindecare.
Prima lingură se ia dimineața pe nemâncate (35). Pentru a se scoate preparatul din cutie, se va fo­losi o lingură de lemn, umezită cu apă, apoi ștear­să (în felul acesta apisanul nu se va lipi de lingura de lemn). Se interzice folosirea lingurilor de metal. Din cantitatea de 35 g ce se scoa­te din cutie cu lingura de lemn, se ia pe rând câte o porție și se ține sub limbă câte 3-5 minute, până se topește. Apoi se înghite. Asta face ca Apisanul-Forte să aibă o eficiență mai mare decât dacă ar fi înghițit imediat.
A doua lingură se ia după masa de prânz, ca desert, și nu se mai ține sub lim­bă. Apisanul-Forte se ține la loc răcoros, întu­necos și uscat (într-o cămară).

Terapia mentală
Un om care se confruntă cu o boală dar are încredere în pro­priile rezerve și are o mentalitate încrezătoare în vindecare, va de­termina organismul să se mo­bi­li­zeze în vederea însănătoșirii ra­pide. Dorința de vindecare duce la însănătoșire prin determinarea subconștientului să se mobili­zeze în acest sens, ceea ce în fi­nal determină creie­rul să acțio­neze după informațiile stocate în celule de acizii nucleici ADN și ARN, pentru orice afec­țiune. În acest sens este bine să spuneți de 10-15 ori, cu voce tare sau în gând, în fiecare zi, următoa­rele: "Trebuie să mă fac bine!", "Mă fac bine!", "Doamne Dumnezeule, ajută-mă să mă fac bine".
Descurajarea, gândirea negativă, referitor la suferință, trebuie eliminate și înlocuite cu gândire pozitivă și o bună dispoziție care se pot obține printr-o muncă utilă, interesantă și o petrecere nor­mală a timpului liber.
Cu speranța că veți obține rezultatele dorite, vă doresc multă sănătate!


Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"Am un lipom gigant care recidivează"
(Răspuns pentru CATRINA, F. AS nr. 1261)


Stimată doamnă, pentru ca lipomul să nu se mai refacă după ce operația s-a cicatrizat, vă veți unge pe locul în care a fost cu puțin unguent POCO. Ungerile le veți efectua în fiecare seară, timp de cel puțin 20 de zile, apoi faceți o pauză de 20 de zile. Dacă observați că în acel loc începe să crească o nouă umflătură, reluați ungerile peste această um­flătură timp de 40 de zile, după care faceți o pauză de 40 de zile. Dacă după aceste zile va mai apărea din nou o umflătură, reluați ungerea zilnică cu POCO, chiar și un an sau chiar mai mult, până ce veți observa că refacerea lipomului a încetat defi­nitiv.
Și eu am suferit de un astfel de lipom la cot. După ce lipomul a ajuns la o mărime de circa 4 cm, a început să mă doară. Am început ungerile zilnice cu POCO. A doua zi mi-au dispărut durerile, iar după 20 de zile, lipomul a dispărut complet, fără a mai reapărea. De atunci au trecut 5 ani.

"Ajutați-mă să-mi recapăt simțul mirosului"
(Răspuns pentru MARIA - Botoșani, F. AS nr. 1261)


Stimată doamnă, în jurul vârstei de 60 de ani, am constatat că începe să-mi dispară simțul miro­sului, practic, nu mai simțeam nici un miros. În acea perioadă, respiram greu, aveam tot timpul na­sul înfundat. Mai mult, eram alergic la polenul de flori, strănutam și îmi curgea tot timpul nasul, în care mi se formau tot felul de cruste. Când îmi su­flam nasul, mucusul apărea vâscos, amestecat cu pu­roi din cauza sinuzitei. Cum între timp inventa­sem unguentul POCO, mi-am introdus zilnic în fiecare nară, cu ajutorul degetului mic, pe o adân­cime nu mai mare de 1,5 cm, puțin unguent. La în­ce­put, am avut o ușoară usturime și am strănutat de câteva ori. Chiar de a doua zi, am observat că scur­gerile din nas s-au diminuat și respiram mai ușor. După 20 de zile, am început să simt diverse miro­suri.
De atunci, folosesc zilnic POCO. Seara îmi pun puțin unguent în fiecare nară. N-am mai avut nici o problemă. Mi-a revenit complet simțul mirosului, mi-au dispărut polipii și sinuzita, nu mai sunt alergic la polen sau la alți alergeni. Mai mult, n-am fost nici măcar gripat, întrucât POCO întărește rezistența nasului la viruși și la alte organisme submicroscopice, aflate în aerul înconjurător. În con­cluzie, vă recomand și dumneavoastră unguen­tul POCO. Vă veți aplica pe pereții fiecărei nări nu mai mult de 1 cm în adâncimea nasului, puțin un­guent cu ajutorul degetului mic. Ungerile le veți face în fiecare seară, la culcare, timp de cel puțin 20 de zile, până vă veți recăpăta simțul mirosului.
POCO este un medicament cu utilizări univer­sale, brevetat ca invenție, care a dat rezultate spec­taculoase în numeroase cazuri în care alte trata­mente au dat greș sau cărora nu li s-a găsit un trata­ment. Multă sănătate!