ZODIACUL LUNII IUNIE

Tana Rosca
- Luna lui Cireșar vine cu două categorii de energii complet diferite. Prima este numită în astrologie cvadratură în formă de T și o putem compara cu un accident într-o intersecție aglomerată. Pentru a-i face față, ar trebui să fim atenți atât în relațiile cu autoritățile, dar și cu prietenii mai vanitoși, pentru că relațiile întrerupte acum, pe un fond de agresivitate, sunt aproape imposibil de reparat. Mai mult, ele se pot transforma în dușmănii. Ar fi bine să ne aducem aminte să nu-i judecăm prea aspru pe cei care ne greșesc. A doua constă în trigonul dintre Jupiter în Scorpion și Neptun în Pești, care favorizează în primul rând semnele de apă, Pești, Rac, Scorpion și apoi pe cele de pământ (Taur, Fecioară și Capricorn), dar este numit un aspect "leneș", adică e ușor să ratăm potențialul pe care ni-l aduce în cale. Ne poate aduce vise de o mare profunzime, ne poate trezi spiritualicește și ne poate determina să ne implicăm în acțiuni de binefacere. Dar ne poate face și apatici sau dornici să scăpăm de solicitările de zi cu zi, prin creativitate ori consum de alcool, de exemplu. Marte în Vărsător intră în mișcare retrogradă pe 27, moment în care relațiile noastre sociale pot fi puse sub semnul întrebării. Ele necesită o redefinire, dar pe calm. -

BERBEC
Nu dați în clocot


În luna aceasta este deosebit de important pentru dvs. să vă afirmați în cercurile sociale pe care le frecventați. Dar nu este o idee bună să încercați să vă impuneți cu tot dinadinsul. În special în inter­va­lul 13-20 și apoi pe 27, ar fi o idee bună să fiți înțelegători, dacă ideile dvs. nu sunt agreate de grupul de pri­eteni. Faceți un pas înapoi și aș­teptați un context mai potrivit, care se poate întruni din 20 încolo. Insis­tența dvs. ar putea să ducă la trans­for­marea unor amici în duș­mani as­cunși, după 18. Relațiile de familie sunt pline de afecțiune, până pe 13 in­clusiv, sub influența micului be­ne­fic Venus, și profita­bile ca schimb de informații, până la finele lunii, grație lui Mercur.
BANI: Cu puțin noroc, puteți să faceți afaceri inspi­ra­te luna aceasta, având acces la in­for­mații mai speciale. Dar după 18, nu vă mai puteți bizui pe auten­ticitatea acestora.
CARIERĂ: Deciziile pe care sunteți tentați să le luați în preajma datelor de 17, 23-24 și 27 s-ar putea să fie defa­vo­ra­bile, dacă le luați în urma consul­tării cu partenerul dvs. de viață.
DRAGOSTE: Cea de-a doua parte a lunii poate aduce în viața dvs. pe cineva cu care ați fost sortiți să vă întâlniți. Relația nu va fi ușoară, după cum vă puteți lămuri în preajma lui 27.
SĂNĂTATE: Începând din 19, vă recomandăm să purtați încălțăminte comodă și să nu vă tulburați ritmul veghe-somn.


TAUR
Energie percutantă


Vă vine încă destul de greu să vă acomodați cu energia per­cu­tantă a "marelui deșteptător", cum este supranumit Uranus, proaspăt in­trat în semnul dvs. La începutul lunii sunteți probabil mai surprinși de brus­chețea cu care se schimbă atitu­di­nea dvs. față de o întâmplare sau alta, sau față de o persoană sau alta. În familie pot exista tot felul de ciocniri, la mij­locul lunii, iar dvs. vă revine misiunea de a-i îm­păca pe cei implicați în con­flict și care sunt probabil bărbați.
BANI: Cele mai bune contracte și negocieri le puteți încheia până pe 12, inclusiv prin semnarea documentelor.
CARIERĂ: La mijlocul lunii, cel mai intens în intervalul 13-30, s-ar putea să vă treziți în situația nu tocmai plăcută în care să nu vă puteți ocupa de probleme fa­mi­liale, din pricina unor oportunități importante în carieră, pe care știți că n-aveți voie să le ratați.
DRAGOSTE: Până pe 13, ieșirile cu prietenii pot fi de asemenea ocazii de-a flirta. După aceea, e posibil să cunoașteți o per­soană tentantă, prin intermediul cuiva din familie.
SĂNĂTATE: Cei mai mulți dintre dvs., mai ales cei care pe parcursul ultimilor șapte ani au avut de suferit din pricina tensiunii arteriale sau intraoculare, se simt din ce în ce mai bine.


GEMENI
Nu vă faceți dușmani


Vă simțiți bine în pielea dvs., cel mai bine până pe 12, cât timp Soarele în semnul dvs. este însoțit și de planeta dvs. guver­na­toare, Mercur. Aveți la dvs. toate cuvintele de care aveți nevoie, în orice circumstanțe. Un singur avertisment: feri­ți-vă să-i bârfiți pe unii sau pe alții, chiar dacă aveți comen­ta­rii tare nostime sau deștepte la adre­sa lor, căci tocmai din acest motiv ele vor fi probabil reproduse și în felul acesta vă puteți alege cu duș­mani tăcuți, de care va trebui să vă feriți timp de șapte ani. Că­lătoriile lungi sunt însoțite de riscuri, luna aceasta, îndeosebi în intervalul 13-20, când nici la examene nu evo­luați la adevărata dvs. capacitate.
BANI: Micul benefic Venus, pa­­troana banilor, se asi­gu­ră că veți câștiga bani muncind cu plăcere, până pe 14. Mai apoi, abilul Mercur vă deschide mai multe opor­tunități. E bine să finalizați acte.
CARIERĂ: Merite care până acum au fost trecute cu vederea de cei puși în poziții decizionale încep să conteze, în mare par­te din pricina reputației dvs. bune printre colegi.
DRAGOSTE: Se prea poate ca interesele dvs. ro­man­tice să nu se mărginească, în iu­nie, la o singură persoană.
SĂNĂTATE: Aveți grijă să nu vă dați somnul peste cap, la început de lună, mai ales. Tot acum, puteți fi mai puțin sprinteni.


RAC
Emoții explozive


Până pe 13, o aveți alături pe Venus, care vă ajută să vă ar­mo­nizați emoțiile și relațiile - cu excepția datei de 6, când puteți avea reacții deosebit de puternice, care s-ar putea să vă surprindă, căci nu corespund cu ceea ce credeați că simțiți. Asta vi se în­tâmplă rar, deoarece, ca ori­ce semn de apă, aveți inte­li­gență emoțională. Mercur vă ajută, din 13, să vă detașați su­ficient, pentru a lua decizii rezonabile și vă pune în va­loare calitatea de povestitori. Dar și aici există vreo două zile critice, și anume 16 și 23, când remarcile dvs. pot trezi celor din jur reacții puter­nice, la care nu v-ați fi așteptat.
BANI: Luna aceasta ar fi bine dacă nu v-ați implica în afaceri, în ciuda faptului că s-ar putea să fiți supuși unor tensiuni, în sensul acesta, mai ales în intervalul 13-20 și apoi 27. Așteptați, dacă pu­teți, până în august.
CARIERĂ: E bine să ciuliți ure­chile la toate discu­țiile informale, însă să nu participați la ele, mai ales până pe 20.
DRAGOSTE: Racii în­dră­gostiți pot pri­­mi dovezi speciale de afec­țiune. În schimb, cei prinși într-o relație stabilă pot avea momente, în jurul datelor de 6, 16 și 23, în care se vor con­frunta cu emoțiile explozive ale partenerului, pe care le vor suporta cu greu.
SĂNĂTATE: Insomniile pot fi frec­vente la în­cepu­tul lunii, palpitațiile, la mijlocul ei.


LEU
La cheremul sorții


Așa cum s-a întâmplat și luna trecută, și luna aceasta vă simțiți, în mai multe domenii ale vieții dvs., la cheremul sorții. Pen­tru cineva cu structura dvs. ho­tărâtă și puternică, este greu să accepte situații în ca­re nu are niciun cu­vânt de spus. Situații care pot fi nu­me­­roase și apăsătoare, mai ales între 13 și 20. Din feri­cire, pe 14 vă vine în ajutor Venus, care vă induce un grad mai mare de ac­cep­tare. Tot ea vă poate fi de folos pentru a stinge con­flicte, care altfel v-ar putea afecta se­rios. Încer­cați să vă cultivați toleranța, mai ales în jurul datei de 27, când pla­neta Marte intră în mișcare retrogradă și se pot reac­tiva animozități mai vechi.
BANI: La acest capitol avem vești bune pentru dvs. Aspectul dintre marele benefic Jupiter în Scorpion și Neptun în Pești se poate dovedi deosebit de productiv, dar după data de 18, ar trebui să vă asigurați că aveți plătite dările din urmă.
CARIERĂ: Intervalul 13-20 este dificil din punctul de vedere al relațiilor cu șe­fii, care se pot suci de la o zi la alta, iar dvs. aveți tendința de a lua personal toate aceste schimbări de atitudine. La fel pe 27.
DRAGOSTE: Supra­ve­gheați-vă nervii. Doar după 14, cu excepția lui 27, aveți echilibrul necesar pentru a aduce armonie în cuplu.
SĂNĂTATE: 6, 23 și 24 sunt zile mai problematice. 6 legat de rinichi, 23 și 24, de brațe.


FECIOARĂ
O nouă lună de miere


Rezultatele pe care le obțineți nu sunt tocmai pe măsura așteptărilor dvs. Și vă întrebați de ce. Răspunsul este bine ascuns în cu­lise, unde se desfășoară niște acțiuni menite să vă pună bețe în roate. S-ar putea să aflați câte ceva despre ina­micii dvs. neoficiali, din partea unei prietene. Nu este însă indicat să acționați îm­po­triva presupușilor ad­ver­sari. Sun­teți mai în siguranță da­că aceștia nu știu că i-ați dibuit. Roa­ta se poate întoarce și fără in­ter­ven­ția dvs., după 26, deci cea mai bu­nă politică ar fi o așteptare vigi­lentă.
BANI: Până pe 13, n-ar fi ex­clus ca prietenii să vă ofe­­re ocazii de a co­la­bora cu ei la proiecte financiare. E vorba mai mult despre colaborări, decât despre situații pe termen lung.
CARIERĂ: Mercur vă ajută, pâ­nă pe 12, să comuni­cați bine cu șefii, dar, între 13 și 20, aceștia pot deveni cam autoritari.
DRAGOSTE: Prietenii și per­soana iubită vor ca­re mai de care să vă aibă aproape, ceea ce, pe 6, 23 și 24 poate crea dra­­me în toată regula. Perechile sta­bile pot retrăi luna de miere până pe 18, dar ulterior vă întoarceți la o ati­tudine mai pragmatică.
SĂNĂTATE: Nu bricolați prin casă în jurul datei de 7 și nu vă scurtați timpul de odih­nă din 14 încolo.


BALANȚĂ
În corzi, cu prietenii


Noroc că planeta dvs. gu­vernatoare vă sare în ajutor, din 14 încolo, altfel ați putea ajunge în situații de impas, în care prietenii și persoana iubită să se situeze pe poziții ireconciliabile. Mai mult, să vă ceară să alegeți să vă declarați fără echivoc de o parte sau alta. E posibil să gestionați bine aceste situații, mai ales dacă vă cantonați într-o poziție de neutralitate, până în jurul datei de 27, când același tip de conflict se reia, sau apare unul nou. Altă variantă e ca cei din grupul de prieteni să nu vă valideze creativitatea, așa că nu le cereți părerea asupra noilor dvs. demersuri în această direcție.
BANI: Până pe 18 vă pot crește și veniturile salariale, și sumele obținute în urma unor afaceri sau investiții. Ulterior însă, ar fi bine să verificați cum stați cu conturile, pentru că se poate să vă fi scăpat anumite lucruri din vedere.
CARIERĂ: Nu e exclus ca șefii dvs. să fie cei care decid să vă crească salariul, pentru că sunt mulțumiți de creativitatea și eficiența dvs.
DRAGOSTE: Prietenia și dragostea merg mână în mână, începând din 14. S-ar putea chiar să ajungeți în situații ambigue, care să trezească reacții de mare nemulțumire din partea persoanei iubite.
SĂNĂTATE: Începând din 19 pot apărea pro­bleme cu tiroida, iar labele picioa­relor ar trebui menajate. E bine să purtați încăl­țăminte confortabilă.


SCORPION
Evitați conflictele


Sunteți feriți în bună măsură de tensiunile ce caracterizează mijlocul acestei luni, de­oa­rece însuși marele benefic Jupiter se pune pavăză între dvs. și urmările cele mai neplăcute ale cva­draturii în formă de T. Pentru a reduce și mai mult riscurile, e indicat să vă țineți departe de conflictele care pot să apară în familie. Nici să vă apucați să reparați de unii singuri ceva prin casă, ce are de-a face cu plita sau instalația electrică, nu e o idee bună, mai ales în intervalul 13-20. Ultimul hop îl constituie intrarea în mișcare retrogradă a micului malefic Marte, unul dintre stăpânitorii zodiei dvs., care se petrece pe 27, când vă va veni greu să vă con­trolați nemulțumirile de acasă.
BANI: E o perioadă propice pentru a semna acte legate de bani, până pe 12, iar mai încolo, respectiv până pe 20, puteți găsi un partener de afaceri nou sau soluții creative, pentru a vă opti­miza investițiile.
CARIERĂ: Ar trebui să mer­geți pe vârfurile pi­cioarelor, ca să nu îi deranjați pe șefi, și pentru a depista din timp situațiile potențial periculoase pentru viitorul dvs. profesional, mai ales între 13 și 20.
DRAGOSTE: În cuplurile sta­bile, lucrurile în­cep să scârțâie. Relațiile romantice, în schimb, evoluează minunat, cel puțin până pe 18.
SĂNĂTATE: Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că nu vă puteți bi­zui pe o energie egală de la o zi la alta.


SĂGETĂTOR
Înăbușiți tensiunile


Vă place să călătoriți, mai ales către desti­na­ții îndepărtate sau exotice și, de regulă, aces­te drumuri sunt însoțite de experiențe plă­cute. Din păcate, luna aceasta regula nu se aplică. În special între 13 și 20 ar trebui să evitați să ple­cați la drum, căci s-ar putea să vă confruntați cu evenimente mai puțin plăcute. Evenimentele vin pe linia destinului, deci ar trebui să le primiți cu acceptare. Unele dintre situații sunt însă puneri la încercare, atunci când au de-a face cu tensiuni ce apar în relația între dvs. și cei apropiați, fie vorba despre vecini, rude sau amici. Încercați să faceți un pas înapoi, dacă discuțiile se încing și fiți de asemenea deosebit de prudenți la volan.
BANI: Pe 6, s-ar putea să cheltuiți cam mult din economii. Regretul vine între 13 și 20, când vi se vor deschide mai multe ocazii de-a investi, dar un câștig se prefigurează oricum.
CARIERĂ: Jucați-vă cărțile până pe 18 și veți face impresia pe care o doriți. Ul­te­rior, cei aflați în poziții de autoritate nu se vor mai lăsa așa de ușor vrăjiți.
DRAGOSTE: Unii dintre dvs. își ling încă ră­nile, în urma unei dezamăgiri amoroase. În cupluri, comunicarea merge bine până cel puțin pe 12, mai puțin însă pe 7.
SĂNĂTATE: Pe final de lună, ficatul, pan­creasul și circulația venoasă în gambe pot fi surse de disconfort.


CAPRICORN
Luna cu prieteni


Multă lume caută să strângă legăturile cu dvs. luna aceasta, dar nu vă deschideți cu una-cu două. Puteți porni totuși de la presupunerea că cei ce vă caută până pe 13 (cu excepția datei de 6) sunt animați de sentimente sincere. Cei cu care intrați în contact din 14 încolo au lucruri interesante de spus sau infor­mații valoroase pentru dvs. Totuși, cel mai apropiați vă simțiți alături de vechii și bunii dvs. prieteni. Vă puteți vedea cu unii dintre cei cu care nu v-ați văzut de mult. Doar după 18 e posibil să fiți puțin deza­măgiți de felul în care au evoluat unele rude sau foștii dvs. vecini.
BANI: Dacă s-ar putea să nu vă ocupați deloc de chestiuni bănești în iunie, ar fi grozav. Dar e de presupus că se vor ivi situații neprevăzute, cel mai probabil între 13 și 20, când vi se va cere să luați decizii radicale.
CARIERĂ: La acest capitol sunteți în control și strategia dvs. pe termen lung e bună. Dar nu discutați prea mult despre asta, pe 6, 16, 23 și 24. Nici măcar cu partenerul.
DRAGOSTE: Nu lăsați partenerul să simtă că aveți anumite bănuieli cu privire la sinceritatea sa, pentru că acestea nu sunt justificate.
SĂNĂTATE: Menajați-vă forțele între 14 și 21, dacă vreți să vă meargă bine cu ini­ma și coloana.


VĂRSĂTOR
Marte vă face impulsivi


Marte în semnul dvs. vă face impulsivi și vă va fi greu să vă dați seama cum sunt afec­tați cei din jur de reacțiile dvs., ca să nu mai vorbim de urmări. În 27, Marte intră în mișcare re­trogradă, ceea ce se întâmplă doar o dată la doi ani, iar în aceste perioade energia sa năvalnică e și mai greu de controlat ca de obicei. Că de aceea i se spune și "micul malefic". Dvs. aveți însă ca­li­tatea de-a vă observa și de-a vă detașa în măsură mai mare decât majoritatea zodiilor. La ce vă aju­tă? Păi, să detectați mai bine situațiile și per­soanele care vă declanșează porniri intempestive.
BANI: Totul pare să meagă ca uns și chiar merge, până pe 18 (cu excepția datei de 6, când cineva care vorbește mult vă poate bă­ga pe gât un contract nefavorabil). Din 19 încolo ar fi bine să verificați dacă sunteți în ordine cu bilanțul.
CARIERĂ: Acum sunt apreciate eforturile pe care le-ați tot făcut din toamna anu­lui trecut încoace. Există însă în continuare per­soa­ne care, fără știrea dvs., încearcă să vă țină pe loc.
DRAGOSTE: Dacă țineți la stabilitatea cuplului dvs., înfrânați-vă iritarea pe care partenerul de cuplu v-o poate provoca, mai ales între 13 și 20. Gândiți-vă că nu e întru totul de vină pentru situațiile în care s-a băgat.
SĂNĂTATE: Până pe 12 aveți energie bună, în rest sunteți vioi. Aveți grijă de bra­țe.


PEȘTI
Nu vă culcați pe lauri


Iată că visurile și aspirațiile dvs., despre care mulți au susținut, poate ani de-a rândul, că sunt nerealiste, încep să dea roade. Bucurați-vă de ușurința cu care vă faceți remarcați și felul în care talentul dvs. sau lucrurile pe care le-ați în­vă­țat îi impresionează, dar îi și ajută, pe cei din jur. Dar există și riscul ca, după data de 18, toată aten­ția aceasta să vi se urce la cap. Nu vă culcați pe la­uri, continuați să vă lucrați și să vă con­­so­lidați în­sușirile, căci improvizațiile nu vă vor duce de­parte. Dacă sunt de reparat lucruri prin casă, le puteți rezolva eficient până după Luna nouă din 13. În familie pot apărea frecușuri sau incidente minore, dar enervante, în jurul datei de 6.
BANI: Vă resimțiți încă după caruselul prin care ați trecut în ultimii șapte ani. Nu vă luați după sfaturile confidențiale primite, puteți pierde bani.
CARIERĂ: Aveți rivali care nu se iau la în­trecere cu dvs. pe față și care luna aceasta sunt deosebit de activi, îndeosebi între 13 și 20 și apoi după 27.
DRAGOSTE: Dacă sunteți prinși într-o nouă poveste romantică, aceasta are șanse să progreseze frumos, mai ales la capi­to­lul comunicare, între 13 și 29. Zile mai proble­ma­tice pot fi 6, 16 și 23.
SĂNĂTATE: Iunie nu e o lună grozavă pentru sănătate, vă pot apuca des palpi­ta­ții și/sau dureri de spate.