"Am glaucom la ambii ochi și vreau să-mi păstrez vederea"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru ILEANA - București, F. As nr. 1203)

Stimată d-nă Ileana, sunt o pensionară din Con­stanța, care vrea să vă împărtășească din propria ei experiență. De mai mulți ani, folosesc în perma­nență Bitterul suedez (îl prepar singură, din plante luate de la Plafar, dar se găsește și gata preparat în comerț). După ce am folosit circa trei luni de zile Bitterul suedez pentru ochi, nu am mai avut nevoie de ochelari ca să privesc la T.V. sau să-i folosesc la tre­burile mărunte (tăiat zarzavatul etc.). Acum am în­ceput să văd mai bine și cu ochelarii pentru citit. Bitterul îl folosesc permanent: torn în palmă puțin Bitter, umezesc degetul în el și-mi ung pleoapele închise, precum și colțurile interne și externe ale ochilor. Pișcă puțin, dar efectul e garantat. Această operație o fac zilnic. Multă sănătate și speranță,
G. ELISABETA - Constanța

"Fiica mea a fost diagnosticată cu cancer la limbă"
(Răspuns pentru FLOAREA - jud. Vaslui, F. AS nr. 1283)


Vă recomand un tratament simplu. Căutați plan­ta numită în popor mărul-lupului sau cucurbe­țică (Aristolochia clematitis), în care eu am foarte mare încredere pentru vindecarea afecțiunilor cance­roase, leziuni etc.
Mod de preparare și folosire: Se va pune într-un vas curat circa 1 litru de apă. Se va pune în apă plantă cât poți lua între vârful degetelor, după care se pune la fiert. Se va fierbe până va scădea la ju­mă­tate, după care se strecoară și se lasă la răcit, până se poate folosi, fără să ardă. Bolnavul va lua în gură acest ceai, purtându-l ușor pe limbă până simte că s-a răcit. Se scuipă apoi și se va lua altul (tot cald). Se va repeta operația circa 15 minute.
Tratamentul durează 3 săptămâni, după cum urmează: * În prima săptă­mână, de trei ori pe zi (înain­te de mese); * A doua săptămână, de două ori pe zi; * A treia săptămână, o singură dată pe zi. Atenție: ceaiul nu se înghite și în timpul tratamentului nu se vor folosi medica­mente.
Regim alimentar de urmat: fără cafea, zahăr, sare, alcool, tutun. Alimen­tația să fie pe bază de crudități și fructe. Nu se mănâncă nimic din ce se face pe sobă. De trei ori pe săptămână (seara) se fac spălături cu apă rece până la brâu. Trupul nu se șterge. Bolnavul să ia haine curate și uscate și să se bage în pat.
IONEL P. - Cluj

"Îmi sângerează limba"
(Răspuns pentru VIO, F. AS nr. 1307)


O cunoștință apropiată a suferit cu limba enorm. Medicii ziceau că ar fi can­cer. S-a vindecat miraculos, clătin­du-și gura după fiecare masă, cu ceai de sânziene, iar apoi, cu un bețișor înfă­șurat în puțină vată, își tampona locurile dureroase cu albastru de metilen. După o lună, a scăpat de su­ferință. Tot timpul s-a rugat și a avut speranță în Dum­nezeu.
LUCIA - Oradea

"Sufăr de tulburări somatoforme"
(Răspuns pentru ADRIAN - București, F. AS nr. 1307)


De regulă, durerile în pulpa picioarelor și cârceii apar din cauza carențelor de vitamine și de mine­rale, care se manifestă în special primăvara și iarna, pre­cum și din cauza unei alimentații cu puține legume și fructe, lactate, pește, sucuri naturale, se­mințe etc.
Încercați următoarele:
* Vitaminele B1, B6, Biotină - se găsesc în B com­plex (farmacie) sau în Multivitamine (conf. prospectului).
* Vitamina D3 - 2000 ui, produs Nature's Way - 1 tabletă pe zi.
* Vitamina C și K, conform prospectului; Mag­neziu B6.
* Calciu + Magneziu, produs "Doppel Herz" Ger­mania, conf. prospect.
* Anticârcel (farmacie), împotriva cârceilor (în cutia albastră).
Vitaminele și mine­ra­lele de mai sus vor în­lătura problemele de ca­re suferiți.
* Ceaiul de tătă­nea­să (Symphytum offici­nale) înlătură spasmele musculare. Două lingu­rițe cu rădă­cină, frunze, flori se acoperă cu apă rece peste noap­te. A doua zi se încălzește ușor și se bea treptat. Nu se folosesc vase meta­lice.
* Dietă: folosiți mul­te legume, fructe, sucuri natu­rale, pește ma­rin (Omega 3), se­mințe (fistic, migdale, floarea-soarelui, susan, in), nuci, miere de albine, po­len, mere, banane.
Sunt interzise: sucurile carbogazoase, meze­lurile, afumăturile, prăjelile, grăsimile, alimentele cu colo­ranți, aditivi.
MARIANA MARIAN - Cluj-Napoca

"Caut un remediu eficient pentru tensiune oscilantă"
(Răspuns pentru GABRIEL D. - Padova, Italia, F. AS nr. 1312)


* Dieta este obligatorie. Se reduce consumul de sare, se interzic carnea roșie și grasă, mezelurile, afumăturile, peștii din crescătorii, alcoolul, tutunul.
* Pentru scăderea hipertensiunii, alimentația va cuprinde: fulgi de ovăz, orz, grâu (seara se acoperă cu lapte, iar dimi­neața se consumă cu banane, iaurt, mere, stafide etc.); făină de porumb (o lingură cu făină de porumb se aco­peră cu apă fierbinte, de seara până dimineața, când se bea doar apa); salate din legume și fructe, ulei pre­sat la rece, sucuri proaspete din legu­me sau fructe.
* Dimineața se înghite, fără a mesteca, un cățel de usturoi, cu apă.
* Leurdă; sucul de sfeclă + sucul de mere; bulionul - scad tensiunea.
* Un pahar cu suc de țelină sau țelină rasă + morcov ras.
* O lingură cu scorțișoară + 3 lin­guri zahăr se amestecă. Se consu­mă (în ceai etc.) câte o linguriță de 3 ori pe zi.
* 10-12 cuișoare (condiment) + 10 linguri apă clocotită se lasă la ma­cerat 10-12 ore. A doua zi se re­pe­tă cantitățile. În prima zi se iau 3 linguri de macerat, a doua zi 2 lin­guri, a treia zi o lingură. Se repetă de 3 ori, cu pauză de 3 zile de fiecare dată.
* Oțetul de mere dă rezultate foarte bune: 10 kg mere rase cu coajă cu tot, 1 kg zahăr, 100 g drojdie proaspătă sau 4 felii de pâine, și 10 l apă. Se lasă la căldură vreme de 14 zile.
MARIANA MARIAN - Cluj

"Nu reușesc să mă vindec de onicomicoză"
(Răspuns pentru A.T. - București, F. AS. nr 1315)


M-am vindecat de onicomicoză acum mulți ani, cu medicamentul Mycosyst, recomandat de doamna medic dermatolog Mariana Dragomir din Buzău. Nu mai știu ce concentrație avea, dar știu că am luat 2 pastile (o pastilă pe săptămână) și m-am vindecat în două-trei săptămâni. Din păcate, doamna doctor nu mai este în viață, dar presupun că acest medi­cament poate fi recomandat de un medic derma­tolog. Condiția este să nu fi avut afecțiuni la ficat. Îi sunt profund recunoscătoare pentru că și eu m-am chinuit mult timp cu această boală a unghiilor, atât la picioare, cât și la mâini. Nu am mai avut probleme și unghiile mele sunt sănă­toase. Vă doresc sănătate și numai bine!
C. VLAD - Buzău
P.S. Multă recunoștință redacției "Formula AS" care, de mulți ani, îmi luminează viața și îmi deschide min­tea, în fiecare săptămână, prin articole utile și frumoase. Mulțumesc!


"Caut un tratament naturist pentru esofagită de reflux"
(Răspuns pentru MIHAELA A., F. AS. nr 1318)


Și eu am această boală, în plus, și hernie hiatală, gastrită, colon iritabil. Încerc să respect regulile: dimineața o pastilă de Controloc, înainte de masă; masa la ore regulate, cina cu alimente ușoare: salate, iaurturi, înainte de ora 22. Cel puțin 1,5 l lichide pe zi. Dorm pe două perne, pentru ca alimentele să urmeze cursul firesc, esofag, stomac, intestin. Eu beau ceai gastric cât pot de des - ames­tecat cu ceai renal (pentru că am și probleme cu rinichii) și cu anghinare (am colecis­tul extirpat). Numai sănătate!
AURA - Brașov

"Nu mai suport chimioterapia"
(Răspuns pentru SIMONA - Drăgășani, F. AS. nr 1319)


Doamnă Simona,
Cred că nu sunteți singura persoană care întâm­pi­nă probleme în ceea ce privește tratamentul can­ce­rului. Spun asta, pentru că, în decursul anilor, bătând uneori zilnic la ușa doctorilor, am văzut - dacă nu mii, sute de cazuri cu aceleași probleme. Personal am avut noduli pulmonari, noduli la sân, exact ca și dumneavoastră, și adenopatii axilare și inghinale. Am făcut nenumărate examene CT care arătau uneori apariția, iar alteori dispariția acestor noduli. Tratamentele au fost chinuitoare, și nu o singură dată mi-am dorit să părăsesc lumea asta. Într-o zi, am început o cură cu produse din plante, care îmi fusese recomandată de dinainte de RMN, de către un tovarăș de suferință care o urmase și el, cu rezultate bune. Desigur, decizia nu era atât de ușoară. Pentru o perioadă, am urmat concomitent cu chimioterapia și cura cu aceste produse. În cele din urmă, m-am decis pentru ea. De atunci, din 2008, revista "Formula AS", în care fusese publicat inițial tratamentul, nu lipsește din casa noastră. Este revista care mi-a redat sănătatea. Menționez că tot de atâția ani, în urma curei cu produsele d-nei dr. Himovith, căci despre ele e vorba, nu am mai vi­zitat nici măcar medicul de familie. De altfel, dacă o să urmăriți această nemaipomenită revistă, veți vedea că nu sunt singurul caz de cancer vindecat cu ajutorul produselor d-nei dr. Himovith.
Vă doresc sănătate, iar dumneavoastră, celor de la "Formula AS", vă mulțumesc și vă trimit pe lân­gă lacrimile mele de bucurie, un imens buchet de flori virtual, care să vă aducă bucurii asemănă­toare cu cele pe care dumneavoastră ni le dați nouă!
MARGARETA