Plante de ajutor în endometrioză

Redactia
Mielăreaua (Vitex agnus-castus)

Una dintre cele mai eficiente plan­te pentru echi­li­brarea hormo­ni­lor este mielăreaua. Ea stimulea­ză glanda pi­tuitară, care se afla în creier și este con­side­rată cea mai importantă glan­dă, deoarece pro­duce hormoni care con­­trolează funcționarea celorlalte glan­­de. Astfel, mielăreaua poate creș­­te progestero­nul, reducând exce­sul de estrogen, adesea întâlnit în endome­trioză. Această plantă este utilă și pentru reducerea du­rerii și a inflamației din uter.

Brusturele (Arctium lappa)

Rădăcina de brusture susține func­­ția gene­rală a ficatului, pentru îmbună­tă­țirea echilibrului hormo­nal. Curăță întregul corp, în special în cazul în care sunt prezente țesuturi sau or­gane con­ges­tionate.

Maca (Lepidium meyenii)

Maca, rădăcina unei plan­te care crește în Peru, Bo­livia, Paraguay și Argentina, este un super-aliment pentru fertili­tate. Nu conține hor­moni în sine, dar ajută la echili­bra­rea hormonală, esențială pentru pre­gătirea fe­mei­lor cu endometrioză pentru sarcină, deoarece un bun echilibru hormonal contribuie la fertilitate și la concepția unui copil sănătos.

Goldenseal (Hydrastis canadensis)

Această plantă este antibiotică, antimicrobiană și antiinflamatoare. Ajută organismul să vindece orice infecție a sistemului repro­du­cător, reducând în același timp durerea și inflamația în endome­trio­ză. Previne formarea țesutului cica­tricial și a ade­ren­țelor.

Păpădia (Taraxacum officinale)


Rădăcina de păpădie este o altă plantă indis­pen­sabilă pentru en­do­metrioză. Ea conține ele­mente nutritive esențiale pentru echili­brul hormo­nal, cum ar fi vitaminele A + C, fierul, calciul, potasiul și unele mine­rale.

Bujorul alb (Paeonia officinalis)

S-a constatat că bujorul alb ajută la creșterea nivelului de proges­te­ron, la scăderea testosteronului și echi­librarea nivelului de estrogen. De asemenea, ajută la reducerea du­rerii și stimulează circulația sanguină în zona pelviană.

Coada-șoricelului (Achillea millefolium)

Ajută la stoparea fluxului sanguin excesiv aso­ciat cu endometrioza. Coada-șoricelului amelio­rează, de asemenea, congestia pel­via­nă.

Dong quai (Angelica sinensis)

Rădăcina de Dong Quai crește circulația san­gui­­nă, lucru esențial pentru a elimina toxinele, țesutu­rile moarte, țesutu­rile bolnave și de­șeurile me­taboli­ce din corpul nostru. Dong Quai sti­mulează imu­nitatea, reduce depresia, oboseala și simp­to­mele psiho-emoționale asociate cu endome­trioza.
Notă: Faceți analizele hormonale și consultați me­dicul înainte de a folosi plantele care au acțiune asupra hormonilor.