"Îmi amorțește coloana și mă dor încheieturile"

Cititor Formula AS
"Am tromboflebită la ambele picioare"

În urmă cu cinci ani am făcut un tratament cu Ketazon injec­tabil, în urma căruia am făcut trom­boflebită la piciorul drept. Am urmat tratament cu Heparină, dar după șap­te zile am fost trecută pe Trom­bostop. Pi­ciorul s-a umflat foar­te mult și mi s-a format un hematom în zona inghi­nală, apoi au apărut varice abdominale, ca­re s-au întins și pe pi­cioare. Acum un an, am făcut trombo­flebită și la piciorul stâng, fapt ce mi-a îngreunat foarte mult via­ța. Diagnos­ticul pus de me­dici este sin­drom postrom­botic gam­bier bilate­ral, trom­­boză bilate­rală vene ilia­ce. Nu știu cum să ies din aceas­­tă situație. Am auzit că se poate face un tra­tament cu lipitori pentru varice, dar nu știu cum sau unde. Dacă știți vreun tratament natu­rist care mă poate ajuta, vă rog să îmi scrieți. Vă mul­țu­mesc și bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze.
AURA S. - Suceava

"Îmi amorțește coloana și mă dor încheieturile"

Am fost la mai multe cabi­nete de specialitate, dar nu mi s-a pus un diagnostic. De trei luni îmi trosnește ceva în creș­tetul capului, apoi se mută ba la stân­ga, ba la dreapta, și mă apasă pe creier. Îmi amorțește coloana verte­brală, mă dor toate încheie­turile și nu mai am putere să merg. La fel, mă supără ochii (nu mai suport nici ochelarii), mi se înfundă urechile, pielea mă mănâncă și mă ustură, dar este curată. Sali­vez mult și nu mai pot să mișc capul. Am fost internat de două ori anul trecut și mi s-a spus că am spondiloză sau sinuzită, dar nu am nasul înfundat de­loc. Mă dor toți mușchii și carnea pe mine, mă ustură și gâtul, și limba, am palpitații, frisoane... Vă rog să mă ajutați cu un sfat. La ce specialist să merg?
MARIUS - Cluj

"Cum pot scăpa de verucile seboreice?"

Sufăr de 10 ani de veruci seboreice (keratoze sebo­reice). Verucile sunt dispuse sub formă de pete și excrescențe maronii de diferite dimen­siuni, cele mai mari ajun­gând la mărimea unui nasture. Se dezvoltă timp de mai mulți ani, că­pătând la maturitate o culoare închisă, spre negru, cu aspect rugos. Am consultat mai mulți medici dermatologi care nu mi-au dat alt remediu decât cauterizarea, asigurându-mă că nu sunt maligne. Unele veruci mai mari chiar au fost cauterizate - fără recidive, dar au continuat să apară altele pe pântece, spate, câteva pe cap și chiar pe față. Vă rog să mă aju­tați cu un tratament eficient. Cu mulțumiri,
MARIA - Galați

"Fratelui meu îi tremură mâinile"

Fratele meu este un tânăr emotiv și suferă încă din co­pilărie de un fel de tremur al corpului, care cel mai mult îi afectează mâinile. Pentru că tremuratul mâi­nilor este spe­cific vârstei a treia, vă închi­puiți ce mult îl influențează această neputință - îl determină să fie mai încet în acțiuni, apoi ezi­tă în multe altele, pentru a nu fi luat în râs. A mai avut în ul­tima perioadă câteva crize care aduceau puțin spre spas­­mofilie - tremurături, palpi­ta­ții, spasme muscu­la­re. În general, tremu­ratul nu este prea evi­dent, dar când emo­țiile cresc, se in­ten­sifică și crește rit­mul car­diac. De ase­menea, oboseala prelungită, tensiunile psi­hice, ane­mia, îi sporesc suferințele. Dacă cineva ne poa­te ajuta cu un sfat, o sugestie, dacă a întâlnit un caz si­milar, îl rog să ne răspundă. Vă mul­țu­mesc.
LIVIU - București

"Există tratament naturist pentru vasculită alergică?"

Vă rog să-mi recomandați un tratament natu­rist pen­tru vasculită alergică. Boala se mani­festă prin pete care apar pe piele (mai ales pe picioare, burtă, șolduri). Petele arată ca niște pistrui mai mari. Când sunt mai agitată, acestea capătă o cu­loare roșie inten­să, în rest au culoare maro. Vă mulțumesc!
CORNELIA - Sibiu

"Pot să scap de un chist bartolinic fără operație?"

În urmă cu o săptămână mi s-a pus diagnosticul bar­­tolinită chistică stângă. Mai precis, am un chist bar­tolinic, iar doctorul mi-a spus că se îndepărtează nu­mai prin operație, nu există tratament medicamentos. Chis­­­tul nu este dureros, dar este de mă­rimea unei nuci. Din cauza unei experiențe neplă­cute prin care am trecut anul trecut în urma unei cauterizări, nu mă gră­besc să mă ope­rez. Sper ca cineva care a mai trecut prin așa ceva să mă ajute cu un tratament natu­rist. Vă mulțu­mesc anticipat.
SIMONA - București

"Mă deranjează cumplit o mâncărime inghinală"

Apelez la dvs. cu speranța că mă veți ajuta și pe mine, chiar dacă situația mea nu este gravă. Problema mea este însă foarte supărătoare: o mân­cărime pe care o am între picioare, din cauza transpirației excesive. Am folosit un unguent cu aloe, apoi unul sulfamidat, preparat la farmacie, și am dat cu pudră mentolată. Însă în numai o oră-două, pielea se umezește iar și simt nevoia să mă scarpin. Pe lângă asta, mai am niște suferințe: gastrită și colită. Aș vrea să știu mai multe despre ele de la specialiștii revistei, mai ales despre tipu­rile de colită. Vă mul­țumesc.
EUGEN C. - Rădăuți

"Am degenerescență maculară"

În urmă cu aproape doi ani, la un control oftal­mo­logic de rutină, mi s-a pus diagnosticul de dege­ne­res­cență maculară. Boala afectează retina la ambii ochi. Întrucât se poate ajunge la pierderea vederii, vă rog să-mi îm­părtășiți date refe­ritoare la evoluția bolii și dacă se cunosc reme­dii naturiste eficace.
LAURA T. - Iași