Meridianele frumuseții

Iulia Vlad
- În toată lumea, femeile dețin șiretlicuri simple și naturale cu care își sporesc frumusețea și grația -

FILIPINE
Păr frumos cu aloe vera

Femeile din Filipine au păr superb, strălucitor și sănătos. Iată secretul frumuseții lor: își îngrijesc părul cu gel de aloe vera. Nu numai că aloe vera poate preveni mătreața și căderea părului, dar face minuni hidratând, hrănind firele de păr, și astfel stimulează strălucirea lui. Pentru tratament, utili­zați gel de aloe vera - se găsește în plafaruri, ma­gazine naturiste sau cu produse de sănătate. Apli­cați-l pe părul umed, deja spălat, de la rădăcină la vârfuri. Lăsați-l pe păr timp de 10 minute, apoi clătiți-l cu apă călduță.

CHINA
Jad pentru ten de porțelan

Chinezoaicele au avut totdeauna tenuri "impo­sibil" de perfecte, pentru că de-a lungul timpului au dezvoltat arta îngrijirii pielii. Se pare că o metodă antică se află în centrul frumuseții tradi­ționale chinezești: masajul cu role de jad! Această piatră specială netezește, întinde ridurile și reduce pungile de limfă ori lichid. Pielea capătă un tonus nou, elasticitatea și circulația se îmbu­nătățesc, iar obosea­la și stresul dispar. În timp ce ritualul antic de frumusețe era rezervat mai ales aristocratelor chineze, rolele de jad se gă­sesc acum în magazinele de frumu­sețe din întreaga lume.

FRANȚA
Tunsoarea e importantă

Deși, în general, femeile adoră părul lung, în Franța ele preferă în mod obișnuit o tăietură de lungime scurtă sau medie, care abia atinge umerii. Franțuzoaicele poartă stilul "perfect dezordonat", și acest lucru cere ca părul să fie sănătos și strălu­citor, astfel încât să nu pară ciufulit. Așa­dar, fran­țuzoaicele își progra­mea­ză tunsori regu­late, pentru a-și păstra părul în formă bună, ceea ce le ajută să obțină as­pectul do­rit, fără a necesita excesul de pro­duse de styling.

UCRAINA
Mască cu pâine

Frumoasele ucrainence folosesc o mască pe cât de simplă, pe atât de eficientă, pentru piele albă și catifelată: aveți nevoie de câteva bucăți de pâine proaspătă, de secară, pe care le amestecați cu o ceaș­că de lapte la temperatura camerei, până obți­neți un terci gros, pe care îl întindeți pe față, gât și decolteu. Lăsați să stea aproximativ o jumătate de oră, după care clătiți cu apă călduță.

RUSIA
Ovăz și miere pentru piele fragedă

Rusia este o țară cu mare experiență în trata­mente naturale dedicate frumuseții. Iată una dintre cele mai eficiente măști de față naturale de casă: amestecați 3 linguri de fulgi de ovăz simplu cu pu­țină apă caldă și așteptați până ce ovăzul se trans­formă într-o pastă moale, apoi adăugați o lingură de miere și o linguriță de suc de lămâie proaspăt stors; aplicați această mască pe față, gât și decol­teu. Lăsați-o să acționeze 10-15 minute, apoi clă­tiți. Acest tratament are efect emolient, hi­dra­tant și revitalizant, făcând ca pie­lea să arate străluci­toare și întinsă.

INDIA
Ulei de cocos pentru păr frumos

Femeile indiene sunt cunoscute pen­tru părul lor uimitor de frumos, mătă­sos și strălucitor. Secretul? Uleiul de cocos! Există diferite modalități prin care puteți folosi acest ulei minu­nat. Iată o rețetă simplă: uleiul de nucă de cocos se încălzește ușor pe o baie de apă, fără a fi fier­binte - temperatura ar trebui să fie con­fortabilă la atingere; apoi, întindeți uleiul pe în­trea­ga lun­gime a părului. Menți­neți acest tratament pe părul dvs. pentru cel pu­țin o oră (puteți chiar să-l lăsați peste noapte); apoi șamponați-vă și clătiți-vă părul ca de obicei. Dacă faceți acest tra­tament de păr o dată pe săptămână, veți observa o diferență enor­mă în modul în care arată părul dvs.: mai stră­lucitor, mai sănătos și mai moale.

NOUA ZEELANDĂ
Obraz proaspăt, cu miere de Manuka

Poposită recent și în magazinele ro­mânești, această miere este inclusă în lista celor mai puternice super-alimente. Are proprietăți antibacteriene și antimi­crobiene, poate stimula foarte eficient sistemul imu­nitar împiedicându-vă să răciți sau să vă alegeți cu alte boli. Că sănătatea și buna dispoziție se văd imediat și pe obraz știu și femeile din Noua Zeelandă, care își pre­gătesc zi de zi o băutură pentru frumusețe. Rețeta: adăugați o lingură de miere de Ma­nuka într-un pahar cu apă în care ați ames­tecat sucul unei lămâi proaspăt stoarse. Bu­cu­rați-vă de o băutură delicioasă, care vă va ajuta să începeți ziua cu o stare de opti­mism. Mierea de Manuka se găsește în magazine naturiste, plafaruri sau poa­te fi comandată online.

BRAZILIA
Nisipul și pielea perfectă

Femeile din Brazilia au desco­perit că un trup frumos și fără celulită se obține printr-un trata­ment sută la sută natu­ral și la în­demână: cu ajutorul nisi­pului. Se masează întreg corpul, de jos în sus, cu nisip fin, ames­tecat cu puțină apă. Astfel se pro­duce curățarea de celule moarte a pielii, este stimulată circulația sân­gelui, țesuturile grăsoase și ce­lu­lita sunt dizolvate, iar în locul lor rămâne o piele suplă, bine to­nifiată.

ISRAEL
Frumoase cu sare de mare

Israeliencele cred în puterile mira­cu­loase ale sării de mare. Marea Moartă e atât de sărată, încât nu viețuiesc în ea nici alge, nici pești, dar rezultatul îmbăierii este incredibil: pielea devine fină, iar imper­fecțiunile se atenuează. Pentru a obține beneficiile detoxifiante ale sării de mare la domiciliu, "aduceți marea acasă", adică, preparați un exfoliant cu sare de mare - pe care o găsiți la magazine naturiste: amestecați o jumătate de ceaș­că sare de mare cu un sfert de ceașcă de ulei de ma­saj, la care adăugați 10 picături de ulei de lavandă. Aplicați pe piele, la duș pe întreg corpul, și masați ușor în cercuri mici, apoi clătiți.

TURCIA
Magia margaretelor

Dacă aveți la îndemână margarete, le puteți fo­losi pentru a vă înfrumuseța instant pielea și pă­rul. Iată un secret de frumusețe turcesc, folosit de se­cole. Prin fierberea margaretelor în apă, se creează un tonic miraculos, care poate fi folosit pentru a reda pielii tinerețea și fermitatea. Pentru a-l pre­para, fierbeți o mână de margarete (doar florile, fără frunze și tulpini) într-o cană de apă, câteva minute. Lăsați amestecul să stea timp de o oră, apoi strecurați. Pulverizați preparatul pe față, gât și decolteu sau aplicați zi de zi comprese pe care le mențineți 15 minute. De asemenea, ceaiul este utilizat și pentru a deschide părul la culoare și a-i da reflexe frumoase. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă sunteți blondă sau aveți păr șaten deschis. Turnați sau pulverizați ceaiul peste păr. Nu clătiți, lăsați-l să se usuce la aer și petreceți-vă pu­țin timp în soare.