Obținerea grâului încolțit, după metoda Valeriu Popa

Redactia
Se cumpără grâu din ultima recoltă.

Se cerne prin sită, ca să cadă corpurile străine. Joi dimineața la ora 6 se pune la încolțit 1 kg de grâu, într-o oală smălțui­tă, cu o capacitate de 5 litri. Se spală cu apă rece până se obține o apă curată. Apoi, se umple oala cu apă limpede. Se pune într-un loc ferit. La ora 14 și ora 22 se scurge apa în care a stat grâul și se spală din nou, până rămâne iar apa curată. Se umple din nou oala și se lasă deoparte. Vineri la ora 6 se scurge apa și se transferă grâul în strecurătoare. Se pune stre­curătoarea sub jet de apă. În timpul spălării, nu amestecați grâul. Spălarea să dureze numai câteva secunde. Se va repeta din 8 în 8 ore, adică la orele 6 - 14 - 22, până iese embrionul (colțul) de 2 mm și rădăcinile de 5 mm. Aceasta se obține sâmbătă pe la prânz sau, cel mai târziu, seara. Când se obține mărimea embrionului și a rădăcinii, se pune grâul în sticle de lapte care se vor aco­peri cu dopuri, ca să nu intre aerul, și se lasă la frigider. Din­tr-un kilogram de grâu se ob­ține 1,5 kg de grâu încolțit. Această can­titate ajunge pentru o săptămână.
* Administrarea germenilor de grâu se face dimineața, pe stomacul gol. Grâul încolțit se dă prin mașina de tocat, după care se amestecă cu miere.
* Doza terapeutică la adulți este de 3-6 lin­guri pe zi; la copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copiii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurițe pe zi.
* Pentru a observa primele efecte ale consumării grâului încolțit, trebuie să treacă 3-4 săptămâni. Stabilizarea efectelor apare, însă, după 2-3 luni și 6-12 luni, în cazul persoanelor devitalizate sau care suferă de afecțiuni grave.