SĂPTĂMÂNA 6-12 IULIE

Tana Rosca
Trăim intervalul tensionat dinaintea eclipsei par­țiale de Soare, care se va petrece pe 13, în zodia Racului. Până atunci, ca o măsură preventivă, ar fi bine să lucrăm la relațiile de familie, să vedem ce ar mai fi de dres prin casă sau gospodărie și ce i-ar prii corpului nostru. În felul acesta, putem evita izbucniri emoționale exagerate care pot afecta toate aceste domenii. Femeile sunt cele care se simt mai puternice, dar și mai emoționale ca de obicei. Un profit pentru sănătate îl poate constitui schim­ba­rea regimului alimentar, căci acum ne putem da seama mai bine decât oricând că anumite obi­ce­iuri legate de nutriție ne afectează. Miercuri, cei doi benefici execută anumite schim­bări. Micul be­nefic Venus pătrunde în Fecioară, unde e mai slabă decât în alte zodii, dar are un aport binevenit asupra stării generale de să­nă­tate. Concomitent, marele be­nefic Jupiter își reia miș­carea directă în Scor­pion, ceea ce se poate re­percuta în sens pozitiv asu­pra investițiilor noastre.

Semnele cardinale:

BERBECII
, mânați de energia lui Marte retrograd, au tendința nefericită de a regla niște socoteli bănești cu prietenii, dintre care multe pot trena de doi ani. Încercați să cultivați conștient relațiile de familie, pentru că astfel pre­veniți deteriorarea lor în urma eclipsei.
RACII, gazdele eclipsei, pot deveni acut conștienți de calitatea relațiilor lor. Deși sunteți firi emoționale, nu sunteți lipsiți de simț practic și vă puteți folosi de confi­gu­rația pe semnele de pământ pentru a vă consolida relațiile și a beneficia și concret de pe urma lor.
BALANȚELE își vor putea reconsidera viziunea asupra statutului social de care se bucură și a carierei. S-ar putea să re­nunțați la o parte dintre considerentele idealiste și să deveniți mai pragmatici. Un prieten ar putea juca un rol important în acest sens.
CAPRICORNII care sunt încremeniți într-o poziție conservatoare, în privința relației de cuplu sau de asociere, vor tre­bui să depășească acest punct de vedere sta­tic. Responsabilă e eclipsa, care va introduce o nouă dinamică în această relație, dar nu în sens ne­gativ.

Semnele fixe:

TAURII
vor vedea schimbări în an­turajul lor. Se poate să vă apropiați mai mult decât de familie, de amici, vecini sau rude mai îndepărtate, persoane ale căror merite nu le-ați apreciat înainte. Se poate să vă descoperiți și noi interese pe plan mental.
LEII care vor ști să observe reacțiile celor din jur vor avea posibilitatea să îi de­pisteze pe cei care au uneltit împotriva lor. Și, da, veți putea contracara o parte dintre ma­șinațiuni. De miercuri aveți șansa de a vă rotunji veniturile directe. E bine să investiți o parte în casă.
SCORPIONII își pot da seama, fie că nu folosesc din plin anumite cunoștințe dobândite în urma unor cursuri sau studii, în preajma eclipsei, fie că e nevoie să con­tinue să se informeze. Vă puteți sfătui și cu prie­tenele asupra acestui subiect, și cu mare folos.
VĂRSĂTORII ar trebui să fie gri­julii cu sănătatea. Pe măsură ce se apro­pie momentul eclipsei, s-ar putea să cons­ta­­­tați că stomacul dvs. e mai sensibil și nu este exclus să aveți și aritmii cardiace.

Semnele mutabile:

GEMENII
își schimbă cu ușurință punc­tul de vedere, pentru că sunt un semn zodiacal maleabil și rațional. De astă dată însă e vorba de mai mult decât de o schim­bare a po­ziției față de banii câștigați prin mijloace directe, și anume, răsturnarea întregului dvs. sistem de valori.
FECIOARELE vor putea constata schim­­bări semnificative în cercurile lor sociale. Modificări profunde pot interveni și în relațiile dvs. cu copiii ori vă puteți lăsa pradă unor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi jocurile de noroc. Alegeți-vă distracții creative, nu distructive.
SĂGETĂTORII care au investit mult în afaceri cu mai mulți parteneri sau în vreo legătură pasională s-ar putea trezi prinși în niște jocuri de putere la care nu s-ar fi gândit sub nicio formă când a început respectiva investiție sau aventură.
PEȘTII se transformă ca urmare a unor demersuri creative sau a interacțiunii cu odraslele lor. Mai este posibil și ca o po­veste de dragoste neobișnuită, poate cu cineva care până acum v-a fost prieten, să vă dea peste cap, nu neapărat în sens neplăcut.