Săptămâna 13-19 iulie

Tana Rosca
Intervalul începe cu SuperLuna, care coin­ci­de cu eclipsa parțială de Soare din Rac. Este o eclip­­să a cărei energie se confruntă cu cea a pla­netei Pluton și, ca atare, semnifică o puternică în­cărcătură emoțională și posibile conflicte în fa­milie, legate de bani. La nivel macro, este vorba des­pre adevăruri despre conducători, care pot să iasă la suprafață și care pot să declanșeze ac­țiuni dirijate de forțe oculte. De mare folos în pro­blemele practice este trigonul regal pe semne de Pământ, care îi reunește pe micul benefic Ve­nus, eficientul și structuratul Saturn, precum și pe Uranus cel inspirat. Putem găsi soluții inedite pentru a rezolva atât chestiuni legate de viața noas­tră profesională, cât și de sănătate. Și sem­nele de Apă (Scorpionul și Peștii) sunt în situația de a-și putea netezi calea față de obstacolele care pă­reau înainte greu de depășit.

Semnele cardinale:

BERBECII
găsesc cu greu echilibrul op­tim între problemele casnice sau familiale și solicitările legate de carieră. Eclipsa vă poate aduce anumite răspunsuri în legătură cu această dilemă. Mai ales că, pe plan profesional, pla­netele se aliniază frumos.
RACII se întreabă câtă putere au oferit patenerului de cuplu sau de afaceri și dacă nu cumva au plasat prea multă în mâinile acestuia. Dacă vă veți revendica însă prea rapid puterea înapoi, s-ar putea ca rezultatul să fie doar temporar. Prietenii vă sunt sfetnici buni.
BALANȚELE încep să-și privească cu alți ochi cariera. S-ar putea să începeți să contestați șefii a căror autoritate vi se pă­rea până de curând de neatacat. Aveți grijă să nu discutați cu colegii aceste schimbări de opinie. Vorbele umblă și ar putea exista consecințe.
CAPRICORNII devin conștienți de un anumit gen de putere pe care o exercită în cuplu sau asupra unui asociat. E bine că o aveți și că o descoperiți, dar nu vă lă­sați duși de val, exercitați-o cu moderație, altfel suc­cesul va fi de scurtă durată. O poveste de amor pro­mite.

Semnele fixe:

TAURII
își redefinesc atitudinea față de persoana iubită sau copii, ceea ce se întâmplă rar. Uranus în semnul dvs. vă ajută să vedeți altfel situațiile. În preajma eclipsei, e de dorit să vă feriți să conduceți sau să vă luați la harță cu cei din anturaj, mai ales cu vecinii.
LEII fac bine dacă lasă vanitatea la o parte, mai ales în ceea ce-i privește pe colaboratorii lor. În caz contrar, v-ați pu­tea trezi cu dușmănii secrete de durată și greu de contracarat. Bine vă merge din punct de ve­dere al banilor și al relațiilor cu șefii ori autoritățile.
SCORPIONII și-au recâștigat încre­de­rea odată cu revenirea lui Jupiter în sem­nul lor în mișcare directă. În plan afectiv vă simțiți din nou apreciați și vali­dați. Asta vă ajută să faceți față și tensiunilor care pot să apară fie în timp ce călătoriți, fie în timpul exa­menelor.
VĂRSĂTORII sunt vizați de eclipsă atât din punct de vedere al sănătății (e vorba în primul rând de stomac și zona pieptului), cât și al relațiilor de muncă. Feriți-vă de șefisme, pentru că s-ar putea să vă coste. Vă merge însă bine în familie și vă puteți drege cu banii.

Semnele mutabile:

GEMENILOR
le lipsește obișnuitul fler pentru afaceri. Ar fi indicat să scrutați cu temeinicie motivele pentru care unii do­resc să vă alăturați lor în anumite proiecte, mai ales dacă asta implică și preluarea unor responsa­bilități de ordin financiar.
FECIOARELE își păstrează cumpătul în legătură cu revoluțiile care se pot petrece în cercul lor de prieteni. Încercați să feriți persoana iubită de implicarea în con­flic­tele res­pec­tive, pentru că nu poate decât să le înrăutățească.
SĂGETĂTORII care încearcă să își ma­nifeste puterea prin controlul banilor ar pu­tea reuși într-o primă fază, dar pe ter­men scurt. Aveți grijă cu cine vă asociați, căci există riscul unor complicații legale.
PEȘTII sunt privilegiați de frumosul as­pect dintre Neptun în semnul lor și marele benefic Jupiter în Scorpion. Mai ales cei creativi, care s-ar pu­tea face remarcați. Eclipsa vă poate marca relațiile de iubire și cele cu copiii.