Sânii și decolteul - un dezastru anunțat

Iulia Vlad
- Zona sânilor și a de­col­teului este deosebit de fină și sensibilă. Pielea îmbătrâ­nește ușor și se de­gradează mai re­pede decât obra­zul. Din fericire, există câteva re­țe­te naturale care, aplicate la timp, reușesc să oprească dezas­trul -

Fără soare

Protejați-vă decolteul și sânii de razele soarelui. Sunt un factor de îm­bătrânire rapid. Când faceți plajă, aco­periți-vă zonele respective și apli­cați pe decolteu și sâni creme cu fac­tor de protecție solară.

Ajutați pielea să se regenereze

Exfolierea nu doar că ajută la eli­minarea celulelor moarte, dar stimu­lează și regenerarea pielii. De două ori pe săptămână, la duș, faceți miș­cări ușoare, circulare, pe decolteu și sâni cu un amestec de ulei de măs­line și zahăr (poate fi și sare grun­joasă sau zaț de cafea). Clă­tiți bine cu apă căl­duță.

Terapia cu gheață

Este un reme­diu natural pentru a tonifia pielea de­colteului și a întări sânii. Luați cuburi de gheață din congelator și ma­sați cu ele, în cercuri mici, pielea din zonele respec­tive, exer­ci­tând o ușoară presiune asu­pra ei. Aplicați tratamentul timp de 5 minute. Repetați în fiecare zi, pentru a obține rezultate durabile.

Exerciții pentru sâni

Practicați de 2-3 ori pe zi urmă­torul exercițiu: țineți o minge de tenis cu mâinile unite în dreptul plexului solar și strângeți tare mingea de câ­teva ori; antebrațele trebuie să fie lipite pe bust.

Tratamente naturale

Pentru a îmbunătăți fermitatea și elasticitatea pielii din zona decol­teu­lui și a sânilor, este necesar să apli­căm în mod constant măști și com­prese cu ingrediente naturale:

Mască cu măr ras
Ingrediente: un măr.
Dați mărul pe răzătoarea fină, cu tot cu coajă, apoi întindeți-l pe sâni și pe decolteu. Lăsați să acționeze 15 minute, clătiți cu apă călduță, apoi rece. Repetați tratamentul de 4-5 ori pe săptămână. Este una dintre cele mai valoroase măști naturale, cu efect de tonifiere și catifelare a bustului.

Mască cu oțet de mere, gălbenuș și vitamina E
Ingrediente: un gălbenuș, o lin­gură oțet de mere, 2 capsule moi de vitamina E.
Puneți gălbenușul într-un castro­nel de sticlă și adăugați, amestecând, oțetul de mere și conținutul celor 2 capsule de vitamina E. Apli­cați pre­pa­ratul cu un tampon de vată sau un mic prosop pe decolteu și sâni. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă. Repetați procedeul de 3 ori pe săptămână.

Mască cu drojdie de bere, ulei de germeni de grâu, iaurt
Ingrediente: 2 linguri drojdie de bere, 2 linguri ulei de ger­me­ni de grâu, 2 linguri iaurt.
Amestecați ingredien­te­le într-un bol de sticlă pâ­nă obțineți o pastă. În­tindeți-o cu un ușor masaj pe sâni și decolteu. Lăsați să acțio­ne­ze 20 de minute, apoi clă­tiți-vă cu apă călduță și rece. Faceți procedeul de 3 ori pe săp­tă­mâ­nă. În timp, sânii și decolteul ca­pătă tonus, fermitate și prospețime.

Comprese cu ceai de coada-calului
Ingrediente: coada-calului proas­pătă sau uscată, apă.
Peste 2 linguri de plantă se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă la in­fu­zat 15 minute, apoi se strecoară. Se înmoaie o compresă în infuzie, se aplică pe sâni și pe decolteu și se lasă 20 de minute. Se repetă de 3 ori pe săp­­tămâ­nă. Compresele au efect hi­dra­tant și de redare a fer­mi­tății. Coa­da-calului conține siliciu, care are un rol im­por­tant în tonifierea pielii.