"Soțul meu are vegetații veneriene"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru S. V., F. AS nr. 768)

În tinerețe am avut și eu un necaz asemănător celui al soțului dvs. (negi pe organul genital), necaz de care am scăpat folosind un procedeu pe cât de simplu, pe atât de eficient. Am legat fiecare neg în parte, la rădăcină, cu un fir de păr de cal, legătură pe care am strâns-o câte puțin în fiecare zi. După câteva zile, au început să cadă unul câte unul, fără prea mari dureri, ci doar cu puțină răbdare. Dacă în­tre timp soțul dvs. nu a rezolvat acest necaz, cred că merită să încerce soluția recomandată de mine și vă garantez că nu va regreta.
V. POIENARU - Suceava

"Am 24 de ani și sufăr de enurezis nocturn"
(Răspuns pentru OANA - Cluj, F. AS nr. 923)


Sunt surprins de faptul că vă e rușine să vă pre­zentați la medic pentru tratarea afecțiunii de care suferiți, care ar putea fi o cistită cronică netratată deloc sau neglijată în decursul anilor și care v-a adus într-o situație disperată, aparent fără soluții de vindecare.
Numai un medic specialist urolog vă poate pune un diagnostic precis pe baza unei uroculturi, care va determina eventuala existență a unui agent patogen, natura acestuia și antibioticele la care este sensibil.
Pe această bază vi se va institui un tratament eficient ca doză și durată, până la obținerea unei uroculturi sterile și, odată cu ea, eliminarea enure­zisului nocturn. Tot medicul specialist urolog ar putea depista și o eventuală altă cauză a bolii, care va fi tratată corespunzător. Până atunci, căutați să reduceți consumul de apă, seara, pentru a reduce cantitatea de lichid și presiunea exercitată de acesta în interiorul vezicii urinare.
De asemenea, puteți încerca și medicamentul Driptane tablete, care vă poate fi de folos, dar care tratează temporar numai efectele bolii, nu și cauza ei, care poate fi stabilită numai de medici, de care un centru medical universitar de prestigiu (de pildă Clujul) nu duce lipsă.
Sunt convins că apelând la ei, vă veți vindeca definitiv. Vă doresc succes și în primul rând curajul de a vă prezenta la medic.
VALERIU M. - Timișoara

"În urma unui atac de cord, am rămas cu o panică de moarte"
(Raspuns pentru ION, F. AS nr. 957)


Stimate domn, v-aș sfătui ca în acest moment delicat al vieții dvs. să vă orientați către energia dătătoare de viață care este rugăciunea. De-a lungul timpului, atenția oa­menilor înțelepți, a unor oameni de știin­ță (chiar medici) a fost atrasă de efectele cura­tive ale rugăciunii. Acolo unde rugă­ciunea a fost și este practicată, s-au obținut și se obțin vindecări, mai ales acolo unde terapeutica medicală este ineficientă, de exemplu: cancere, lupus al feței, infecții renale, tuberculoză osoasă și pulmonară, bolnavi cu deficiențe de vorbire. Miracolul a constat în accelerarea proceselor de vin­decare. Dumnezeu îl ascultă pe om și dă răspuns rugăciunii sale. Rugăciunea nu trebuie să fie însă o soluție de apărare contra bolii și a fricii de moarte, ci o nece­sitate, o acțiune pornită din adâncul ființei dvs. Rugăciunea vă va ajuta la regăsirea echili­brului dvs. interior. Evitați mânia, invidia, răzbu­narea, evitați oamenii agresivi în vorbă și faptă și căutați să uitați de nereușite și de neîmpliniri. Gân­diți pozitiv, depășiți-vă teama, credeți cu ade­vărat că Dumnezeu vă ocrotește, iar sănătatea trupului dvs. se va restabili încet, dar sigur. Cu cele mai sincere urări de sănătate,
EUGENIA - București

"Am fost operat de acalazie esofagiană, dar starea proastă a sănătății continuă"
(Răspuns pentru DAN F. - București, F. AS nr. 1002)


Vă propun câteva tratamente ajutatoare: * Ceai de pedicuță - o ceașcă dimineața. * Gargară pro­fun­dă cu ceai de drăgaică (sânziene), nalbă și podbal (infuzie). * Ceai de ră­dăcină de obligeană, preparat la rece (se pune o lin­guriță de rădăcină rasă în 250 ml apă rece și se lasă de seara până dimi­neața, când se încăl­zește ușor și se strecoară). Se bea câte o lingură, cu 1/2 oră înainte și după mese - deci în total 6 lin­guri pe zi. * Ceai de pelin, puțin și rar, la 2-3 zile. Timp de trata­ment, minimum 6 săptă­mâni.
D.M. - Iași

"Fata mea are spasme și convulsii la trezire"
(Răspuns pentru INA, F. AS nr. 1163)


În urma a două operații pe creier, pe care le-am suportat la 15 și 16 ani (perfect reușite), mă confrunt și eu cu problema aceasta, foarte gravă: fac crize convulsive de tip epileptic, cu toate că sunt sub tratament medica­mentos. Însă crizele mele sunt foarte rare și de scurtă durată (maximum 1 minut) și le cunosc cau­za: eforturi foarte intense. Deci, le pot evita printr-un mod de viață adecvat. Referitor la pro­blema fiicei dvs., vă recomand să luați legă­tura cu d-l prof. dr. Vlad Ciurea. Este unul dintre cei mai buni medici specialiști din țară și un om cu totul deose­bit. Dacă există cineva care să vă poată ajuta în mod avizat, dânsul este persoana. Mie mi-a salvat viața. Spitalul Bagdasar este orientat toc­mai pe acest profil (neurochirurgie, epilepsie etc.) și, dato­rită aparaturii moderne aduse de curând din străi­nătate, puteți face investigații foarte aprofun­date, în legătură cu boala fiicei dvs.
DANA - București

"Caut tratament pentru tremor esențial pe bază nervoasă"
(Răspuns pentru IRINA - Piatra-Neamț, F. AS nr. 1287)


Doamnă Irina, nu vă îngri­jorați, tatăl dvs. se va face bine cu siguranță. Același diagnostic l-am avut și eu. Nici nu puteam vorbi, îmi tremura limba-n gură, nici dinții nu-i puteam opri din clăn­țănit. M-am internat, dar după câte­va injecții era să mor. Noroc că a venit o vecină să mă vadă, a semnat că va avea grijă de mine și m-am externat. Un medic mi-a spus să nu mănânc carne de porc. Avea perfectă dreptate. Am re­nun­țat, treptat, la carne, trecând pe un regim de legume, fructe și lactate. Este esențial! Am început să fac bai cu conuri de brad și de pin. Am fiert mult ovăz și am băut zeama. În fiecare zi, pe stomacul gol, am luat drojdie de bere, câte o linguriță, dizolvată în apă de tărâțe. Am consumat mult propolis și polen, câte o linguriță de bitter suedez în ceai. Am înlocuit za­hărul cu mierea și pâinea cu cereale încolțite (grâul încolțit face minuni, prin conținutul său de vita­mina B). Am evitat persoanele și situațiile care mă stresau. Merg la biserică, merg în locurile unde mă simt bine, candela mea arde tot timpul. Eu cred că această boală e un blocaj de energie. Pe mine m-au ajutat foarte mult exercițiile yoga, care pot fi făcute și la 90 de ani. Ele deblochează energia și aduc multă vitalitate. Yoga nu este o sectă. Ea este practicată de oameni bolnavi, care nu se mai pot recupera cu medicamente. Înainte, nu puteam să stau pe picioare, iar acum stau cu capul pe mâini și cu picioarele în sus, precum copiii. Mulțumesc lui Dumnezeu, toate bolile se pot vindeca, numai să avem răbdare și încredere.
Vă doresc multă sănătate și Dumnezeu să vă ajute!
MARIA T. - Iași

"Cum mă pot recupera mai repede după o fractură?"
(Răspuns pentru SIMONA - Cluj-Napoca, F. AS nr. 1301)


Eu am avut o fractură la picior în urmă cu 30 de ani și vă împărtășesc din experiența mea. Am stat cu piciorul în ghips, 56 de zile. Am făcut rost de cârje și umblam cu ele și după ce am scăpat de ghips. Când l-au tăiat, am avut dureri groaznice la glezna piciorului (se blocase complet). Ca de obicei, după fracturi, se reco­mandă gimnastica. Am făcut câteva ședințe, dar încheietura nu ceda. La recomandarea unui moșneag din sat, care a avut și el accident și m-a văzut cât de disperat sunt, am început ascen­siunile pe un deal. În apropierea locuinței, am un teren cu o pantă de aproximativ 35-40 grade. Am început să urc panta, prima dată cu cârjele, apoi fără. Urcam încet la început, măream viteza treptat și în câteva zile, încheietura a cedat. În 5 zile, ur­cam normal și umblam fără bețe, fără a face eforturi mari. După 3 săptămâni am început să umblu normal, iar după două luni, eram ca și înainte de accident. Din experiența mea, fracturile se vindecă și nu au urmări neremediabile, nu trebuie să ne descurajăm.
LEONTIN C. - Hunedoara

"Îmi sângerează limba"
(Răspuns pentru VIO, F. AS nr. 1307)


O prietenă a venit la mine disperată. Avea limba uscată și cu multe crăpături adânci. Am sfătuit-o să meargă la medic, să-și controleze colonul. Mi-a spus că sunt cretină, a izbit ușa și a plecat. După ce s-a liniștit, s-a hotărât să meargă la medic. Colonul era bolnav. L-a tratat și limba și-a revenit. După o săptămână, a venit la mine să-și ceară iertare. Vă doresc multă sănătate,
LUCREȚIA - Iași

"Caut un remediu pentru retinopatie pigmentară"
(Răspuns pentru GABI M. - Galați, F. AS nr. 1307)


Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochi­lor. Consumați regulat alimente bogate în această vitamină: ouă, lapte, ficat. * Mâncați 300 g morcov crud pe zi și luați, după mesele principale, drajeuri cu vit. A + D2 (4 pe zi). * Faceți ceai de rostopască în fiecare zi și ștergeți-vă ochii (extern) de 5-6 ori pe zi, la fiecare ochi cu altă bucățică de vată. * Fa­ceți gimnastică medicală, cu mișcări oculare sus-jos și lateral, câte 5 minute, de trei ori pe zi (întă­rește musculatura ochilor). Nu obosiți ochii prin citit și televizor. Pentru sănătate, trebuie să ne lup­tăm cu credință că vom învinge.
VALERIA - Brașov