Campioanele siluetei - Caisele și piersicile

Iulia Vlad
La vreme de vară, în lupta cu kilogramele e bine să ne adu­cem aminte de virtuțile unor fructe, ușor de găsit, care ne ajută să slăbim fără chinuri.

Piersicile și caisele, de pildă, au puține calorii, dar o mare bogăție de vitamine, minerale și fi­bre, ceea ce le face nutritive, toni­fiante și ușor de digerat. Ele sunt bine tolerate, gustoase, energizante și ră­co­ritoare. Urmați una din aceste diete și veți vedea cum grăsimea se "to­pește" și talia se subțiază.

Piersici și caise proaspete

1. În fiecare săptămână, 2 sau 3 zile, consumați doar piersici sau caise, în cantitate de un kilogram-un kilogram și ju­mă­tate. În afară de fructe, este obligatoriu să beți mi­nimum 2 litri de apă și aveți voie una sau două felii de pâine gra­ham pe zi.
2. În fiecare zi, la masa de prânz sau de seară, mâncați doar o porție (300-350 g) de piersici sau caise. În rest mâncați normal, dar evitați ex­cesul de zahăr, făinoase și grăsimi. Dieta se ține 3 săptămâni.

Compot de piersici

Înlocuiți masa de seară cu o porție de compot de piersici. Pentru aceasta, alegeți 3-4 piersici mari, pe care le spălați, le scoateți sâmburii și le tăiați felii sau cubulețe. Separat, puneți un litru de apă pe foc și când fierbe, adău­gați piersicile tăiate. Când pier­sicile s-au înmuiat, luați compotul de pe foc și acoperiți. Nu se ada­u­gă za­hăr. Se poate păstra la fri­gider maximum 2 zile. Timp de 2 săptămâni, în­­­locuiți masa de sea­ră, cu una sau două porții din acest com­pot.