"Fiica mea suferă de crampa scriitorului"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru Vasile T. - Alba Iulia, F. AS nr. 709)

Vă pun o întrebare: de când suferă de această boală, fiica dvs. a făcut vreo analiză medicală la rinichi sau la fiere? Dacă răspunsul e negativ, sfă­tuiți-o să le facă, fiindcă suferința aceasta e cauzată de o disfuncție a acestor organe. Sfatul pe care i-l dau este să-și schimbe modul de viață, acordând o atenție deosebită alimentației, efortului fizic și intelectual pe care îl depune. Nu trebuie să fumeze și nici să consume alcool. Are nevoie de sucuri naturale, vitamine din legume și fructe, recreere și mișcare în aer liber.
Andrei P. - Ploiești

"Am un nodul sub braț și nu vreau să mă operez"
(Răspuns pentru G. M., F. AS nr. 1061)


Mama mea s-a vindecat în mod miraculos de o astfel de afecțiune, tratându-se cu rostopască, la recomandarea doctorului biolog Karol Magler care, din nefericire, nu mai e printre noi. Planta este bună pentru tratament tot timpul anului, chiar și iarna, când rămâne tot verde sub zăpadă. Dar cea mai eficientă este acum, vara, când este deosebit de bo­gată în sucul galben-oranj pe care îl conține. Spălați bine locul cu ceai de rostopască uscată. Lăsați să se zvânte și apoi aplicați sucul galben, prin ruperea tulpinei și-a frunzelor (la locul rupturii apare o bobiță de suc). Picăturile acestea le puneți direct pe locul afectat. Procedeul se repetă de câteva ori pe zi. Seara, la culcare, zdrobiți planta cu o sticlă și apli­cați-o direct pe locul afectat, acoperind-o apoi cu un tampon de vată și aplicând deasupra un leu­coplast. Planta tăiată mărunt se poate pune și la ma­cerat în alcool rafinat (câtă plantă, tot atât alcool), păstrându-se într-o sticlă de culoare închisă. E bine să o aveți în casă tot timpul anului. Vă doresc însănătoșire grabnică.
NINA - Focșani

"Sunt paralizat și am nevoie să mă vindec de o escară adâncă"
(Răspuns pentru RĂZVAN N., F. AS nr. 1185)


Și mama mea a trecut printr-o problemă simi­lară, pe care a rezolvat-o. Tratamentul e relativ sim­plu: mai întâi se spală rana cu ceai de mușețel, apoi se pulverizează cu spray de propolis, care se gă­sește la ma­gazinele cu produse apico­le. Efec­­tul e sigur. Rana se închide ușor.
Adina

"Caut un tratament naturist pentru tuberculoză"
(Răspuns pentru SANDU - jud. Iași, F. AS nr. 1200)


Și eu am suferit de TBC pozitiv la vârsta de 14 ani, iar acum am 76 de ani. De aceeași boală a suferit și tatăl meu, în 1930. Trimis acasă de la spital, spu­nându-i-se că nu mai are scăpare (având carcinom la plămâni), tatăl meu nu a decedat - așa cum au prezis doctorii - ci a mai trăit 46 de ani. Atât eu, cât și tatăl meu ne-am vindecat cu palincă (țuică fiartă de două ori - se gă­sește în Ardealul de Nord) sau al­cool rafinat de 80°, din care se ia câte o linguriță la fie­care masă. Se pro­ce­dează în felul ur­mător: mai întâi se mănâncă o bu­cată de slănină de circa 100 grame, după care se ia lingurița de țuică sau de alcool, apoi se mănâncă normal. Dacă aveți poftă, puteți mânca și de 5-6 ori pe zi. În timpul acesta se stă în pat, nu se face niciun efort, nici măcar sexual. Alcoolul în cantitate mică este un medicament, iar în cantitate mare - o otravă.
Dumitru N. - jud. Dâmbovița

"Știe cineva leacuri pentru boala Dupuytren?"
(Răspuns pentru ANASTASIA - Brașov, F. AS nr. 1204)


1. Și eu am avut maladia Dupuytren la mâna dreaptă. Îmi cuprinsese toată palma, iar degetul mic nu-l mai puteam îndrepta deloc. Toți au spus că sin­gura soluție este metoda chirurgicală. Dar cineva care mi-a văzut mâna mi-a spus că mă pot vindeca făcând o cură de câteva luni cu ceai de urzică. La început am fost neîncrezătoare, dar mi-am zis să încerc, că nu am ce pierde. După șase luni de cură cu ceai de urzică (3 căni pe zi) mi-au dispărut umflăturile din palmă și degetul mic a revenit la normal. Îl sfătuiesc și pe bunicul dvs. să încerce. Nu are ce pierde! Suc­ces!
Iulia T.

2. Procurați două bucăți de tablă de cupru, cu laturile de câte 7 cm. Puneți-le la încălzit pe plita sobei sau pe un ochi de ara­gaz, până când o picătură de apă aruncată pe ele sfârâie. Conco­mitent, se pregătește o cârpă de cânepă, in sau bumbac, care se împăturește în 3-4 straturi. Tablele fierbinți se iau cu grijă (cu un clește), se pun pe cârpă și se împa­chetează în așa fel încât să nu rămână nicio porțiune de tablă descoperită (ca să nu provoace arsuri). Astfel învelite, tablele calde se țin între palme, pre­sându-le ușor. Părțile afectate trebuie să fie cât mai aproape de căldură. Pe măsură ce straturile de cârpă se răcesc, se procedează la despachetarea a unu-două învelișuri, ținându-se mai departe tăblițele în palme. Procedeul se repetă, până ce mâinile intră în contact nemijlocit cu metalul. Se așteaptă până ce el se răcește complet. De regulă, operația se face o dată pe zi, seara, când pacientul nu își mai fo­losește mâinile. Cam în 7-10 zile, mușchii palme­lor ar trebui să ajungă la faza normală. După fiecare ședință, se va face un masaj cu vârfurile degetelor de la o mână la alta. Totul este simplu, iar mie mi-a folosit. Dacă pe parcurs apar din nou semne ale bolii pe palme, se repetă procedeul. Am văzut și un caz de boala Dupuytren operată, cu rezultate foarte bune, la Clinica de chirurgie din Cluj. Procedeul cu plăci de cupru dă rezultate foarte bune și în topirea ciocurilor ce apar în călcâie, la genunchi și la coate. Pentru călcâie, se calcă cu ele direct pe bandajul cu plăci. La genunchi și la coate, bandajul se ține cu mâna. Spun încă o dată: acordați mare atenție la manevrarea tăblițelor de cupru, ca să nu se producă arsuri.
Gheorghe A. - Cluj

"Am poliartrită reumatoidă și cataractă"
(Răspuns pentru ANGELA R. - Mediaș, F. AS nr. 1287)


1. Și eu sunt bolnavă de poliartrită reumatoidă. Primii șapte ani de boală au fost cumpliți; niciun tratament nu m-a ajutat. Citind o lucrare despre ma­sajul reflexologic, am întâlnit, printre altele, cazul unei persoane care sufe­rise de aceeași boală. Medicul care a scris acea lucrare i-a făcut masaj la ambele tălpi, câte o oră pe zi, timp de un an. După această perioadă, bolnava și-a revenit spectaculos.
Atunci m-am hotărât și eu să-mi masez tălpile, dar mâinile nu mă aju­tau. Am început să mă bat ușor la tălpi cu o lingură de lemn mai mare, câte 30 de minute la fiecare talpă. De necrezut, dar după 3 luni m-am simțit mult mai bine. Se insistă în zona de mijloc a tălpii, acolo unde se afla zona reflexă a rinichiului. Prin masaj se elimină toxinele. Și astăzi, după șase ani, mai practic această metodă, dar nu zilnic. Mă simt foarte bine, mulți nu cred că sufăr de această boală, dar fac și multe rugăciuni pentru mine și pentru alții. Nu mai fac niciun fel de tratament medica­men­tos; rar mai iau câte o aspirină. Vă doresc sănătate și multă voință!
Teodora - București

2. Soțul prietenei mele a suferit de poliartrită reumatoidă. Avea dureri groaznice, de nici nu putea merge, dar un doctor i-a dat rețeta următoare: băi calde, cu doi pumni de sare iodată. După baie se frecționează locurile dureroase cu zeamă de var stins (250 ml) amestecată cu două linguri de miere de albine (se ia apa limpede, de deasupra varului). El face zilnic tratamen­tul și se simte foarte bine. Toată ziua merge la piață, deși are 75 de ani. Dumnezeu să vă ajute!
Eugenia - Arad

"Sufăr de rectocolită ulcero-hemoragică"
(Răspuns pentru CORINA S. - București, F. AS nr. 1291)


Cunosc multe persoane apro­piate care s-au vin­decat simplu de rectocolită hemoragică cu Redi­gest (fabricat de Hofigal). Sala­zopirina e ni­mic pe lângă acest medicament natural și ieftin.
Maria B. - Pitești

"Am Helicobacter pylori și nu pot scăpa de ea"
(Răspuns pentru ELENA - Vatra Dornei, F. AS nr. 1299)


Una dintre plantele care vindecă ulcerul pro­vocat de această bacterie este obligeana. Rădăcina acestei plante reglează aciditatea cu succes. Se ia o linguriță de rădăcină pisată (se găsește la Plafar) și se lasă la macerat peste noapte, în apă rece (o cană). A doua zi se strecoară și se ia câte o înghițitură din acest produs (e foarte amar), înainte și după mese. Cura durează 14 zile și poate fi repetată după o pauză de 10 zile. Multă sănătate!
Vasile N. - Suceava

"Sufăr de acnee"
(Răspuns pentru LAURA - Iași, F. AS nr. 1324)


Laura, ai 24 de ani și suferi de acnee, eu am aproape 50, și încă mă confrunt cu această proble­mă. Abia de un an am reușit să găsesc un produs care a făcut o diferență. Nu îți mai spun câte creme, loțiuni, antibiotice am încercat de-a lungul timpu­lui, tratamente scumpe, peelinguri chimice, am fost și la dermatolog etc. (am cheltuit o groază de bani). Aveam zile când pur și simplu nu îmi doream să ies din casă. Produsele despre care vorbesc se cumpără de la EXPOSED SKINCARE, sunt din SUA și se pot comanda pe net. Eu am zis să fac o încercare. Nu este foarte scump. Mi-am cumpărat doar produ­sul care se numește ACNE TREATMENT SE­RUM, și costă 20 de dolari. După trei săptămâni de la folosire, am început să văd diferența. De atunci îl folosesc zilnic. Sunt mai multe produse la Expo­sed, eu personal mi-am luat acest "Acne gel". Nu e necesar să cumperi toate produsele. Când îmi spăl fața, folosesc doar prosoape de hârtie (șervețele pe care le arunc), nu folosesc prosop textil și îmi schimb fața de pernă o dată la 3-4 zile. Mai mult, încearcă să renunți la produsele lactate, în special lapte și brânză, iar ciocolată, mezeluri și mâncăruri condimentate ceva mai puțin. Sper că ți-am fost de ajutor, numai bine îți doresc și persistă cu trata­mentul.
CRISTINA