"Nepoțica mea are boala oaselor de sticlă"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru Carmen M. - Cisnădie, jud. Sibiu, F. AS nr. 738)

Vă recomand un tratament naturist care a fost experimentat de mai multe persoane care s-au aflat în aceeași situație cu a dvs. Și sora mea a alergat din spital în spital, dar în această boală, calciul sintetic nu se asimilează, el trebuie preluat pe cale naturală. Iată rețeta: se pun de seara la macerat într-un litru de apă (într-un borcan), la temperatura camerei, 500 ml oțet de mere (de preferință prepa­rat în casă) și câte 25 g de coada-calului și troscot. După 12 ore, se strecoară acest preparat și se bea pe parcursul unei zile, îndulcit ușor cu miere veri­tabilă. Se folosește 10 zile pe lună, cel puțin șase luni.
AURELIA D. - Cluj-Napoca

"Aș dori să vorbesc cu alți bolnavi de aspergiloză pulmonară"
(Răspuns pentru NICOLETA, F. AS nr. 904)


M-am luptat și eu, vreme de șase ani, cu boala numită aspergiloză pulmonară. Din cauza ei am căzut psihic în numeroase rânduri. Nu mi-am putut vedea de serviciu, deoarece de 5-6 ori pe an eram internat în spitale. Pe moment, boala se ameliora sub administrare de hemostatice și vitamine, după care revenea. S-a pus problema operației, dar nu am fost de acord. Am scris și eu la minunata revistă F. AS, care m-a îndrumat să consult un medic ho­meopat. De trei ani de zile, nu am mai dat nicio picătură de sânge. Căutați în orașul dvs. un medic homeopat bun și mergeți cu încredere la dânsul. Vă doresc succes!
CONSTANTIN L.

"Am neoplasm uterin operat"
(Răspuns pentru MARIA, F. AS nr. 934)


Vă recomand cu căldură să folosiți medica­mentul Culevit, distribuit în România de CaliVita. Este un puternic stimulator al imunității pasive, cu bune rezultate în tratarea bolilor canceroase (alături de celelalte medicamente). Noi l-am folosit cu suc­ces în familie.
VALERIA - Brăila

"Mi se descuamează pielea de pe nas"
(Răspuns pentru LUMINIȚA - Bacău, F. AS nr. 1272)


Cu încredere vă recomand Nidoflor, unguent ce se găsește în farmacii. Are rezultate ui­mitoare și un preț accesibil. Vă sfă­tuiesc să-l folosiți chiar și după vinde­care, o perioadă scurtă (cam 10 zile). În caz că boala reapare, repetați trata­mentul cu toată încrederea (deși cred că nu va fi cazul). Vă doresc multă sănătate!
Cătălin - jud. Prahova

"Caut un remediu eficient pentru ulcer duodenal"
(Răspuns pentru MIRUNA, F. AS nr. 1296)


Pentru bolnavii cu ulcere duode­nale, gastrite și diabet, se recomandă sucul proaspăt de cartof crud, obținut prin mixare. Se bea câte o jumătate de pahar, de trei ori pe zi, timp de o lună, cu câteva minute înaintea celor trei mese principale. (Cartofii trebuie curățați de coajă și spălați). Sucul se bea încet, cu înghițituri mici. Nu este plăcut la gust, dar se poate amesteca cu suc de morcovi (foarte bun) sau i se poate adăuga o linguriță de zeamă de lămâie. Eu am urmat acest tratament anul trecut (fără niciun adaos la suc) și mă simt foarte bine. Nu am fost operată, dar mă chinuia o gastrită hiperacidă. În paralel cu tratamentul cu suc de cartofi se ține și o dietă compusă din: pâine veche de o zi, carne de vită sau pasăre preparată prin fierbere, pește de apă dulce (șalău, crap, știucă) fiert ca rasol. În plus: legume fierte, brânză de vaci, urdă, caș nesărat, supe de legume, ouă fierte moi, paste făinoase, ceaiuri de plante medicinale - tei, mușețel, sună­toare. Să se evite mezelurile, conservele, rântașu­rile, untura, condimentele, alcoolul, cafeaua, țigă­rile, ciocolata. Vă doresc multă sănătate. Cu toată stima,
Georgeta - Constanța

"Vreau să scap de fibromul uterin fără operație"
(Răspuns pentru MARIA, F. AS nr. 1320)


Fiind diagnosticată în toam­na anului trecut cu mici fibroa­me uterine (fază incipientă), am apelat la Cabinetul "Steaua Divi­nă" din Iași, unde mi s-a recomandat Siropul Flavin 7, din Ungaria, pe bază de bio­flavonoide. Am urmat trata­mentul prescris: câte 10 ml de sirop, de 2 ori pe zi, cu 30 mi­nute îna­inte de mese. Se ține sub limbă cât de mult posibil, înainte de a se înghiți. După 3 luni, ecografia uterină nu mai arăta nici urmă de fibroame. Siropul Flavin 7 poate fi coman­dat și online.
Multă sănătate!
DIANA BEJAN

"Am degenerescență maculară"
(Răspuns pentru LAURA - Iași, F. AS nr. 1321)


Laura, îmi pare rău că trebuie să îți spun, dar degenerescența maculară nu se vindecă. Este gene­tică (moștenită), celulele optice centrale se modi­fică și rămân celulele periferice ca să mai între­zărim puțin. Pentru încetinirea evoluției se reco­mandă suplimentul alimentar Nutrof Total (o pas­tilă pe zi în timpul mesei de prânz), care conține Luteină și Zeaxantină (plus vitamine și minerale). Găsim aceste elemente chimice (necesare vederii) și în alimentele verzi, precum: broccoli, salată ver­de, spanac, ceapă verde, kiwi, varză creață, morcov crud și altele. La plafar vei găsi un ceai oftalmic (două căni pe zi) din flori de crăițe, care conțin, și ele, luteină.
Eu am fost mioapă, am operație pentru cataractă la ambii ochi, iar în ultimii 15 ani, a apărut dege­nerescența. Am "numai" 93 de ani, mă descurc singură, îmi fac menajul cu multe pauze de odihnă. Îți doresc nu­mai bine și sănătate!
ANGELA - Craiova
P.S. Stimată redacție,
Am respect și considerație pentru dumneavoastră. Nu mai pot citi și mă mulțumesc doar cu titlurile mari. Nu mă pot lipsi însă de "Formula AS" și o cumpăr mereu, și pe musafirii pe care îi mai am îi rog să îmi citească.


"Băiatul meu face pipi în pat noaptea"
(Răspuns pentru LENUȚA V., F. AS nr. 1323)


Copilul trebuie tratat cu multă înțelegere. Să nu fie lovit sau certat că face pipi în pat. Să se evite stresul. Pentru detectarea cauzelor e necesar să consultați medicul. Un tratament inedit al enurezisului: se mănâncă o felie de pâine prăjită, îmbibată cu o linguriță cu ulei de nucă, în fiecare seară, timp de 15 zile. (Băiatului i se poate da câte o bomboană acrișoară ca să nu fie dezgustat de tratament până la sfârșitul celor 15 zile.) În cazul în care nu s-a obținut rezultatul dorit, se poate repeta tratamentul. Uleiul de nucă presat la rece se găsește la magazinele naturiste. Să fie proaspăt. La ora culcării, i se dă copilului câte o linguriță de miere (de salcâm). Aceasta va acționa în două direcții. Ca un calmant pentru sistemul nervos, dar și ca să atragă și să rețină lichidul în timpul orelor de somn. De 3 ori pe zi, să bea câte o ceașcă de infuzie de sunătoare. Un rol important are și uleiul esențial de chiparos. I se vor da câte două picături dimineața, la prânz și seara, cu zahăr sau miere, până la ameliorare. Să se elimine din dietă băuturile carbogazoase, ciocolata, cacao, spanacul prepa­rat, produsele care conțin cafeină, coloranții alimentari. Să se adau­ge un supliment de proteină. Pu­dra de soia, pudra de zer, albușul sunt surse de proteină.
Conform terapeuților chinezi, trebuie stimulată energia renală și trebuie încălzit abdomenul. Fre­cați cu baza palmei pântecul co­pilului, în zona dintre buric și pubis, făcând mișcări rotative în sensul acelor de ceasornic, timp de cinci minute. După ora cinci după-amiaza, să nu se mai spo­rească cantitatea de lichid.
Tratamentele prezentate mai sus nu se pot substitui consultației medicale indispensabile. Îi doresc copilului însănătoșire grabnică.
EMILIA S. - Bicaz

"Mi s-a propus extracția tuturor dinților. Ce să fac?"
(Răspuns pentru SIMEON I., F. AS nr. 1324)


Bună ziua! Vă scriu în legătură cu problema d-nului Simeon. Situația lui e gravă, am trecut și eu prin ea, dar am rezolvat-o. Dacă nu face nimic, nici extracții, nici vreun tratament, va ajunge la gangre­na pulpară. Se necrozează nervii, se înnegresc din­ții, apoi se rup. Eu am avut o situație identică, în urma unui abces dentar. Un rest de infecție, la o ră­dăcina curbă, a emigrat la toți dinții frontali. Am încercat toate tipurile de antibiotic, inclusiv peni­cilina, fără rezultat... Tata, me­dic stomatolog, care scotocea după cărțile de medi­cină, că avea pa­cientul zero în fața lui, a decis să mă ducă la o colegă de facultate, conferențiar în Timișoara, în ideea că ar putea oferi o soluție. Până atunci, am scris "Formulei AS", care mi-a sugerat să folosesc ulei de oregano până la sugestia vreunui cititor, sugestie care nu a venit. Am luat oregano, dar m-am dus și la Plafar și le-am cerut cel mai tare antibiotic naturist. Mi-au dat Citrosept. Am luat un an, de două ori pe zi, câte­va picături la un pahar cu apă. În paralel, am luat și oregano, tot așa. Într-un an, am scăpat de gingiile zvâcninde ale dinților frontali. (Nu înțeleg de ce d-nul Simeon nu a po­menit de niciun antibiotic și de ce i s-au propus extracții și nu antibiotice cu spectru larg, care pot rezolva "n" tipuri de infecții. O extracție costă foarte mult, iar să scoți o gură întreagă e o avere. Asta o fi? Să caute și un specia­list în patologie infecțioasă, să stabilească la ce an­tibiotice răspunde infecția lui, mai ales că știe tipul de infecție.) Extracția tuturor dinților e o glumă proastă. Dar dacă nu va face ceva, e evident că va ră­mâne cu dinții în palmă. Eu am scăpat de acest coș­mar datorită vouă, "Formula AS", și vă mulțu­mesc înmiit. Să-l ajutăm și pe d-nul Simeon. Ce-i un om fără un zâmbet? Azi, Citroseptul se numește Ci­trosol. Numai bine!
CANTEMIRA MAGIRESCU