Rețete de vară

Redactia
- Acum, în august, cămările noastre sunt pline de fructe și de legume date în pârg. Ar fi o mare greșeală să nu le folosim energia vitală și pentru frumusețea obrazului -

Mască de față cu roșii

- Roșiile conțin acizi care fac să dispară punctele negre, luminează și tonifică pielea, printr-un simplu go­maj. Nu se poate imagina ceva mai simplu și mai eficient... -

Ingrediente: 1 roșie mare și bine coaptă.
Mod de prepa­ra­re și folosire: tă­iați roșia în feliuțe subțiri, unele mai mari, bune pentru obraz, altele tăiate pe jumătate, ca să aco­pere nasul și ar­cadele. Întinde­ți-vă pe pat și aplicați roșiile pe în­treg obrazul. Lăsați să ac­ționeze 15 minute. Clă­tiți-vă apoi cu apă căldu­ță și uscați-vă fața cu un prosop ab­sorbant, fără să o frecați. Nu aplicați niciun fel de cremă, vre­me de cel puțin două ore.

Tonifiant cu zmeură

- Zmeura hrănește fața cu vita­mine, în timp ce iaurtul (acidul lac­tic) iluminează tenul -

Ingrediente: 2 linguri de iaurt na­­tural, 100 g zmeură bine coaptă, 3 pică­turi de ulei esențial de porto­cale.
Mod de preparare și folosire: pa­sați zmeura în mixer, apoi vărsați-o în­tr-o mică strecură­toa­re așezată pe gu­ra unui pahar. Apăsa­ți-o, ca să iasă su­cul, pe care îl beți. Pulpa și se­min­țele rămase se ames­tecă cu iaurt. Se adaugă picăturile de ulei esențial de portocale și se ames­tecă din nou. Apli­cați prepa­ratul pe pielea bine cu­ră­țată înainte, evitând contururile ochi­lor și gura. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi ștergeți-vă fața cu un pro­sopel înmuiat în apă călduță. Clă­tiți-vă, dar nu vă ștergeți obrazul.

Demachiant blând, cu gălbenele

- Florile de gălbenele (ca­len­du­la) posedă virtuți incredibile, cica­tri­zante și calmante. Sunt ideale pen­tru pielea delicată și sensibilă. Folosiți acest demachiant în fiecare seară, pentru a vă curăța fața -

Ingrediente: 6 flori de gălbenele proaspete sau o linguriță de flori us­cate, 10 g unt de ca­cao, 20 g ceară de albine rasă, 100 ml ulei de măs­line ex­travirgin.
Mod de prepa­ra­­re și utilizare: smul­geți pe­talele gălbe­ne­lelor și puneți-le într-un vas pe baie de aburi, împre­ună cu toa­te celelalte in­gre­­dien­te. Amestecați ușor și lăsa­ți-le să se to­pească total. Țineți-le pe foc 5 mi­nute, apoi vărsați compo­ziția într-un alt recipient, fil­trându-l printr-o strecu­rătoare. Ames­tecați, până ce compo­ziția se răcește. (Tre­buie să rămână lichidă.) Vărsați-o într-un bor­cănel sterilizat și așteptați ca prepa­ratul să se răcească total, îna­inte de a pune capacul. Se poate folosi vreme de 6 luni.

Mască de față cu drojdie de bere și castraveți

- Orice tip de piele se bucură de ajutorul castraveților proaspeți. Pre­paratul care urmează se poate păs­tra două zile la frigi­der -

Ingrediente: 10 g drojdie de bere proas­­­pătă, 10 g fulgi de ovăz mă­ci­nați, o bucată de castravete proaspăt, 2 linguri de iaurt natural, 1 lin­guriță miere, 1 pică­tură de ulei esențial de trandafiri (facul­tativ).
Mod de preparare și folosire: amestecați drojdia proaspătă cu pul­be­rea de ovăz în­tr-un recipient mic și puneți-le deoparte. Curățați castra­ve­tele și pasați-l prin robotul de bucă­tărie sau dați-l pe răză­toare, fără să i se piar­dă sucul. A­dăugați iaurtul și mie­rea, apoi mi­xa­ți-le din nou, câte­va secunde. Adăugați drojdia și ovă­zul, apoi uleiul esențial de tran­dafiri și mi­xați din nou, până ce ob­țineți o pastă fină. Aplicați masca pe fața bine cură­țată înainte și lăsați-o să acționeze 20 de minute. Clătiți-vă cu apă căldu­ță. Pulverizați-vă fața cu apă minerală rece (facultativ), apoi aplicați o cremă hidratantă.

Tonic de față cu salată verde

Salata are un efect excepțional de calmare a obrazului. Se a­plică după curăța­rea feței sau pe o piele iritată.
Ingrediente: 300 ml apă plată, de izvor sau de ploaie, 1 că­pă­țâ­nă de salată verde to­cată.
Mod de preparare și folosire: în­fier­bântați lichidul până aproape de punctul de fierbere. Vărsați-l peste sala­ta tocată și lăsați com­poziția la ma­cerat câteva ore. Strecurați lichidul și turnați-l într-o sti­cluță sterilizată, în­chisă cu dop. Se șter­ge fața, dimi­neața și seara, cu un tampon de vată.