Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Am un singur plămân, și el funcționează doar pe sfert"

Stimată doamnă director Sânziana Pop,
Mă numesc Staicu Ramona, domiciliată în orașul Strehaia, județul Mehedinți. Am mai apelat la redacția "Formulei AS" și vă mulțumesc din suflet că am fost ajutată, dar anii au trecut fără ca starea mea să se îm­bunătățească. Sunt grav bolnavă, trăiesc cu un singur plă­mân, iar de anul trecut, plămânul stâng, care mi-a mai rămas, mai funcționează doar pe un sfert. Stau conectată la oxigen zi și noapte. Am zeci de complicații: in­suficiență cardiacă, insuficiență renală, și stau numai la pat. Plătesc aparatul închiriat, deoarece nu am po­si­bilitatea de a-l cumpăra. Vă rog, doamnă directoare, să vă faceți milă de un om aflat pe patul de moarte, de­oarece zilele îmi sunt numărate. Ajutați-mă urgent! Am nevoie de un aparat propriu de oxigen. Dumnezeu să vă răsplătească înzecit, "Formula AS"!
Cu respect,
RAMONA STAICU - str. Frații Buzești nr. 11, Strehaia, jud. Mehedinți, tel. 0785/53.76.98

"Sunt singur, amărât și bolnav"

Stimată doamnă Sânziana Pop,
Numele meu este Ioniță Tudor, am 65 de ani și sunt din orașul Giurgiu. Îndrăznesc și eu, ca prin intermediul re­vistei dvs., să adresez o rugăminte citi­torilor dvs., de a mă ajuta financiar, atât cât pot dânșii. Sunt singur, amărât și bolnav de ciroză us­­cată. Am o pensie de 640 lei, care nu-mi este su­fi­cientă pentru traiul zilnic, plus medicamente, analize și medici. Doar sufletul meu știe cum mă descurc, fiecare zi fiind o provocare și o adevărată luptă. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru fiecare zi trăită.
Urez cititorilor dvs., precum și întregii redacții, să fiți sănătoși și să ajutați în continuare cât mai mulți oameni necăjiți. Alăturat vă transmit documentele me­dicale, din care rezultă boala și necazul meu. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
IONIȚĂ TUDOR - str. Gării nr. 30, Giurgiu, jud. Giurgiu, tel. 0761/45.32.76
(Am rugămintea ca în cazul în care există donatori, să depună banii la Fundația dvs., urmând ca apoi, dacă se poate, să îmi fie trimiși prin poștă. Sunt prea amărât ca să deschid cont la bancă.)
Această scrisoare a fost scrisă cu ajutorul unui creș­tin, pentru că mâna dreaptă îmi este parțial para­lizată.


"Sunt persoană cu handicap grav și îmi cresc singură trei copii"

Mă numesc Dinescu Emilia Dana, sunt domiciliată flotant în orașul Mioveni. Îmi cer iertare dacă vă de­ran­jez, dar știu ca ați ajutat multe persoane care au diferite pro­bleme și aflându-mă și eu într-o situație grea, îndrăz­nesc sa apelez la dvs. Sunt despărțită de soțul meu de anul trecut, din august, și m-am mutat cu cei 3 copii la mama mea, unde locuim alături de ea și de fratele meu bolnav cu handicap grav. Menționez că și eu sunt per­soană cu handicap, suferindă de hemipareză spastică dreaptă, scolioză dorsală și am gradul 2 de handicap, adică accentuat. Îmi cresc copiii din banii mei de pensie de boală. Alocația copiilor și bursele școlare (toți băieții sunt la școală și au rezultate bune) plus alocația com­plementară de 3 copii, pe care nu le mai primesc până nu am o hotărâre judecătorească legată de divorț. După ce termin cu divorțul, vreau să înaintez un dosar la pri­mărie pentru o locuință socială, pe care după aceea  să o mobilez și să își vadă copiii liniștiți de școală. Vă rog din suflet să îmi publicați această scrisoare, căci sunt convinsă că nu­mai cu ajutorul dvs. și al oamenilor de bine pot să îmi rezolv problemele.  Ca să pot di­vorța, am nevoie de bani, de care mo­men­tan nu dispun. De asemenea, dacă do­riți, puteți suna la primăria Titești să vor­biți cu domnul asistent social George, la nr. de telefon 0248/29.90.21. Mulțu­mesc mult și aștept răspunsul dvs. 
Am și două conturi la banca Transilvania unde primesc alocația copiilor și la CEC, unde primesc pen­sia de handicap:
- La Banca Transilvania, Sucursala Mioveni, RO04BTRL00301201K93283XX, pe numele DINES­CU EMILIA DANA, cod client 0K93283.  
- La CEC Bank, Agenția Mioveni, cod IBAN RO46CECEC001946267320811, pe numele DINES­CU EMILIA DANA.
Cu stimă, respect și speranță,
DINESCU EMILIA DANA - strada Petre Zugravul, bl. L5, sc. E, et. 3, ap. 12, județul Argeș, cod 115400, tel. 0767/30.98.18