"Am dureri menstruale insuportabile"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru ANDREEA C. - Sibiu, F. AS nr. 671)

Am suferit și eu o perioadă mare de timp de ace­leași dureri, dar apoi am început să fac gimnastică yoga (asane). Printre ele este și asana numită "plu­gul" (lumânarea), care se execută stând întinsă pe podea, după care se ridică picioarele, apoi și trun­chiul (poți să-ți sprijini șalele cu palmele, ținând coatele pe podea). Stai în această poziție cât mai relaxată, cât timp poți. Practicată zilnic, devine o obișnuință. Cam după două luni, se simte efectul. Doamne ajută!
Diana - Cluj

"Mă simt rău după operația de gușă nodulară"
(Răspuns pentru SIMONA C. - Cluj-Napoca, F. AS nr. 1123)


Beți alternativ ceaiuri din flori de sân­ziene și flori de salvie. Extern, se fo­losesc împachetări cu frunze zdrobite de varză albă crudă, puse pe zona gâtului, de seara și până dimineața. În paralel, se va urma și un regim ali­mentar din pro­duse lactate proaspete, legume și fructe, fără consum de alcool, carne, cafea și condi­mente.
Călin I. - Piatra-Neamț

"Ce pot face pentru refacerea florei intestinale?"
(Răspuns pentru MARIA - Timișoara, F. AS nr. 1168)


Dragă Maria, și eu am avut necazuri similare. Am reușit să-mi refac în mare parte flora intestinală cu Acidophillus. De asemenea, am consumat chefir sau iaurt preparat cu grijă în casă, complexul de vitamine B și ceaiuri de plante (gălbenele, coada-șoricelului, salvie, sunătoare, mentă - un amestec în părți egale, din care se pune o linguriță de plante la o ceașcă de apă în clocot. Se beau trei căni de ceai pe zi).
Monica G. - Sibiu

"Caut remediu pentru o alergie cutanată supărătoare"
(Răspuns pentru ABBY - București, F. AS nr. 1167)


1. Și eu am avut o alergie puternică, acum mulți ani. Am făcut foarte multe tratamente, dublate de regim alimentar, dar alergia a devenit cronică. Cineva m-a sfă­tuit să mă duc în stațiunea Căli­mănești și să fac, la policlinica de acolo, injecții cu apă de la iz­vorul nr. 8. Am stat 12 zile în stațiune și am făcut câte o injec­ție pe zi, am băut apă de la izvoarele 5, 6 și 14. Toamna am repetat cura, iar de atunci nu mai am niciun fel de probleme. Aveți grijă să consumați numai alimen­te proaspete, iar fructele și legu­mele să fie foarte bine spălate. Atenție mare la medicamentele cu termenul de garanție expirat, pentru că sunt foarte periculoase. Dumnezeu să vă dea multă sănă­tate!
Magda - Sibiu

2. Cel mai bun medicament pentru vindecarea alergiilor este vinul roșu natural. Se bea zilnic câte un pahar de 125 ml. Primele semne de vindecare apar după 3-4 săptămâni. E de preferat ca tratamen­tul să se facă în lunile de pri­măvară și toamnă. Explicația medicală este că vinul roșu provoacă formarea histaminei, care nu este altceva decât anticorpul produs de organism pentru apărarea îm­po­triva alergiilor. Acest tratament le este recoman­dat și bolnavilor de astm - boală de natură alergică.
Silvia H. - Bacău

"Sunt paralizat și am nevoie să mă vindec de o escară adâncă"
(Răspuns pentru RĂZVAN N., F. AS nr. 1185)


Când mama mea a fost operată la genunchi și la șold, m-am confruntat și eu cu aceeași situație. Din fericire, niște pacienți din spital m-au învățat cum să procedez, și escara s-a vindecat. Cumpărați de la farmacie Bioxiteracor (spray) și pulverizați locu­rile bolnave. De asemenea, este ne­cesar să umflați un colac de înot, în scobitura căruia să vă așezați în așa fel încât aerul să ajungă la părțile bolnave zi și noapte. Rănile se usu­că astfel foarte repede.
Maria - Constanța

"Cum să scap de operația de bartholinită?"
(Răspuns pentru MĂDĂLINA B. - Sinaia, F. AS nr. 1224)


Am luptat și eu cu aceeași boală cam 7-8 ani, am fost operată, dar și-a făcut mai de­parte de cap. După a șasea operație, urma să fac chist și rămâneam cu el mult și bine, pân­ă se in­fecta, dar am rezolvat-o bă­beș­te, incredibil de ușor și de re­pede. Întâi, trebuie să fie clar că boa­la are două faze: 1. infecția - care se repetă de mai multe ori, chiar dacă se face operație; 2. chistul - care apare după mai multe infecții. În amândouă cazu­rile, se rezolvă simplu, punând slănină de casă (nu din comerț), eventual luată de la țărani. Se pune 24 de ore din 24 și în maximum 7 zile, se rezolvă. Dacă este faza cu puroi și dureroasă, slănina va grăbi colectarea și puroiul își va căuta loc să iasă. Atunci ar fi bine să stați acasă, pentru că va curge câteva ore. Con­ti­nuați să puneți slănină încă 2-3 zile după eliminarea puroiului, pentru vindecarea locului și a canalului glandei. Dacă este vorba de chist, veți observa că în 1-2 zile se micșorează, apoi dispare. Eu am avut un chist cam cât un ou de porumbel și a dispărut în 7 zile. Au trecut de atunci 24 de ani și nu am mai avut nicio problemă. Cum se proce­dea­ză: se taie o fâșie subțire de slănină (dar suficient de lungă și de lată ca să acopere bine locul bolnav) și se fixează în așa fel încât să nu se depla­seze la mers. Slănina lucrează rapid și eficient în foarte multe cazuri: di­verse infecții (furuncule, fleg­moane, panarițiu, abcese), bătături, chisturi, no­duli de gră­sime, noduli de foli­culină (apar la sân). De ase­menea, slănina scoa­te mai ușor țepii sau alte schi­je care intră în piele. Vă do­resc din suflet să scăpați definitiv de această boa­lă.
Maria V.

"Fac infecții urinare repetate cu Klebsiella"
(Răspuns pentru CRINA, F. AS nr. 1259)


Stimată doamnă, în cu­noș­tință de cauză, vă dau următoa­rele sfa­turi: * Fa­ceți-vă urocul­tura. Urmați o terapie cu anti­bioticele la care este sensibil mi­cro­bul și pe care vi le va re­co­manda medicul la care vă tra­tați. * Căutați la farmacie pro­du­sul Urovaxom, care este un adju­vant al terapiei cu anti­biotice, con­ținând extract de E.coli, cu pro­prietăți imu­nostimu­latoare, find re­comandat în cazul tutu­ror infec­țiilor urinare, indi­ferent de ger­menii im­plicați. Acest me­dica­ment - care este de fapt un vac­cin oral - va fi admi­nistrat doar la indicațiile medicu­lui. * Dacă nici acest tratament nu dă rezul­tate satisfă­cătoa­re, atunci recurgeți la serviciile Insti­­tutului "Canta­cu­zino", unde se face acel cele­bru "au­tovac­cin" cu re­zultate deose­bite. Dumnezeu să vă ajute!
Mirela O.

"Am fost diagnosticată cu edem Quincke"
(Răspuns pentru SILVIA - Craiova, F. AS nr. 1277)


1. Dragă Daniela, pentru edem Quincke, eu am urmat un tratament homeopat. Încearcă și tu! Nu vei regreta! Totul este să ai încredere că tratamentul te va vindeca. Multă sănătate!
CAMI - București

2. Am suferit și eu de urticarie și edem Quincke timp de 30 de ani. Am urmat multe tratamente, am făcut cure cu ape minerale, dar am obținut doar rezultate parțiale. Tra­tamentele făcute nu eliminau boala, ci efectele ei. Cu ajutorul lui Dum­nezeu, am reușit în cele din urmă să aflu care erau factorii agravanți ai bolii (încordarea nervoasă, stresul, oboseala, praful, poluarea, cioco­lata, cafeaua, conservele, mezelu­rile, grăsimile de porc, în special prăjelile) și căutam să-i evit pe cât posibil. În ce privește tratamentul, el a constat în următoarele: cură de ceaiuri (urzică, păpădie, trei-frați-pătați și brusture) în loc de apă. * Re­gim alimentar lacto-vegetarian (fără carne) + regi­mul Oshawa (pu­bli­cat în F. AS), pe care l-am ținut de 14 ori, alterna­tiv cu cel lacto-vegetarian. * Am făcut la 3-6 luni câte o spălătură digestivă și câte o clismă o dată pe săptămână. * Caut să evit gândurile negative, să văd ce-i frumos în jurul meu. * Dar cel mai mult m-a aju­tat credința în Dumnezeu. Din atee convinsă, am deve­nit credin­cioasă și mă mir de mine acum, cum pu­team să nu văd că Dumne­zeu există în tot și în toate. De când mi-am schimbat stilul de viață, nu am mai luat niciun medica­ment, nu am mai con­sultat medicii, fiind­că m-am vinde­cat. Mai sunt mult­e de spus, dar nu încap într-un spațiu atât de mic.
Paula B.

"Am pierderi de echilibru, dar medicii nu-mi pot pune un diagnostic"
(Răspuns pentru LAVINIA - Cluj, F. AS nr. 1300)


Stimată d-nă, am următoarele sugestii pentru dvs.: * Mergeți să faceți un control ORL, și anu­me nu unul de rutină, ci investigații complete ale siste­mului cohleo-vestibular, aceasta însemnând inves­tigații legate de urechea internă (cohlee), teste de echilibru, și ar fi bine să faceți și o audiogramă. Eu sufăr de doi ani de lipsă de echilibru, amețeală, din cauza faptului că am surzit brusc, total, bila­teral, fiind afectată urechea internă și aparatul ves­tibular. Menționez că nu am simptomatologia dvs., dar este foarte posibil ca și la dvs. să fie implicat aparatul vestibular. * Vă mai sugerez să faceți un Rmn, pen­tru a vedea situația nervului nr. 8 (dere­glările vesti­bulare pot fi cauzate de proasta funcțio­nare a aces­tui nerv). Eu am făcut toate testele acestea în străi­nă­tate, dar o parte am auzit că se pot face și la Bu­cu­rești. * Încă o sugestie: feriți-vă de orice trata­ment cu antidepresive. Cred că pro­ble­mele dvs. sunt de altă na­tură. Dum­nezeu să vă ajute.
M. V. - Timișoara