Sănătate cu argint - Ionii de argint Argentum+(R) 77

Redactia
Minerale coloidale

Proprietățile antimicrobiene ale argintului sunt cunoscute din vremuri imemoria­le. În Egiptul antic, rănile erau învelite în foiță de argint. Soldații înghițeau o monedă de ar­gint pentru a nu se îmbol­năvi. La curțile regilor și îm­păraților erau faimoa­sele argintării, vase și ta­câmuri din argint. Nu pen­tru că aurul ar fi fost prea costisitor pentru ei. Ci pentru că se știa faptul că apa rămâne me­reu proaspătă în vasele de argint, iar "super­stiția" că dacă mănânci din vase de argint nu te îmbolnăvești a fost dove­dită în perioada ciumei, când nobilimea nu a fost atinsă de ciumă, datorită acestui obicei.
Odată cu descoperirea curentului elec­tric s-au făcut felurite teste asupra țesutului viu, cu curent continuu, la ten­siuni joase, și în aceste teste s-au folosit, pentru o precizie cât mai bună, electrozi din argint, argintul fiind cel mai bun conductor electric. Experimentul se rea­liza cu 120 ani în urmă, în Statele Unite ale Americii. Surpriza oamenilor de știință a fost de proporții, descoperind că la tensiuni joase, electrozii de argint eliminau particule fine de argint cu proprietăți bio active, antimicrobiene. În 1912, apare, astfel, primul document științific în care se vorbește despre pro­prietățile mineralelor coloidale. Medi­cii au numit soluția obținută Collosol Argentum și au scris numeroase studii medicale despre proprietățile extraordi­nare ale noului compus medical. Astfel, până în 1938, argintul coloidal a fost folosit pe post de medicament ca antibiotic, imunoprotector, pi­cături în ochi (colir), cu rol dezinfectant, antimi­cro­bian.
Începând cu descoperirea antibioticelor de sinteză, cercetarea medicală s-a orientat asupra lor. De îndată ce chimiștii au descoperit sulfamidele, în 1940, capabile să concentreze substanța activă din mucegaiul numit Penicillinum notatum, com­paniile farmaceutice, în goana lor pentru profit, au ridicat, după spusele lui Fleming (bacteriologul care a observat că stafilococii nu se dezvoltă în apropierea mucegaiului) fabrici gigantice, fără să se continue o cercetare amănunțită. Degeaba Fle­ming a ținut conferințe și a făcut publice docu­mente care arată pericolul imunizării rapide a bac­teriilor la Penicilină. Chiar în discursul său la pri­mirea premiului Nobel, a spus că dacă X se tra­tează incomplet de o viroză, cu penicilină, și Y ia virusul mutant, X poate fi responsabil de moartea lui Y, deoarece asupra lui Y antibioticul nu va avea niciun efect. Din cauza profiturilor uriașe, mașina de făcut bani a fost de neoprit, soluția fiind crește­rea gradată a con­centrației, trecându-se de limita non-invazivă, și manifestându-se tot mai des efecte secundare.
În anii 1970, omul de știință Robert O. Becker reia cercetările inițiale cu privire la acțiunea cu­rentului electric asupra țesutului viu, aplicând și cercetările fai­mosului laureat al premiului No­bel Albert Szent-Györgyi, pe care îl admiră și îl privește ca pe un mentor. Începe o adevărată cruciadă academică și se sin­te­tizează modalități extraordinare de regenerare celulară. Una dintre descoperirile sale uluitoare este faptul că ionii de argint au pro­prietăți nu doar bacteriostatice, ci și de accelerare a proceselor de regenerare. În cartea sa, "The Body Electric" (Corpul electric), devenită faimoasă, sa­vantul american prezintă cu lux de amănunte în­trea­ga sa cercetare. Capitolul "The Silver Wand" (Ba­gheta de argint) este consa­crat ionilor de argint, demonstrând capacitatea acestora de a stimula organismul (la nivel de ADN) să pro­ducă un surplus de celule STEM, care au rol de re­generator celular al oricăror tipuri de celule, chiar și neuronale. În plus, demon­strează faptul că în prezența ionilor de argint, numiți de către savant Argint Po­zitiv, celulele canceroase se transformă în celule normale, sănătoase. Aceste cer­cetări au fost consemnate și de Albert Györgyi, care a publicat chiar două cărți pe această temă. Astfel, medicina alter­nativă și chiar medici care deja au ajuns să cunoască efectele secundare ale me­dicamentelor de sinteză, se reorientează, gradat, spre uitata terapie cu argint co­loidal. În anii 1990, în America apar zeci de producători de soluții coloidale. Din cauza unor producători care au profitat de faptul că particulele sunt invizibile și care au comercializat cu totul altceva (cel mai adesea extract de sâmburi de grapefruit, datorită similarității gustului, practică obișnuită chiar și în ziua de azi) sau din cauza unor produse de foarte proastă calitate, cu particule mari, care au fost reținute de organism și au condus la o boală non-invazivă, dar cu un neplăcut efect cosmetic (înalbăstrirea pielii), FDA, forul de reglementare a produselor farmaceutice și parafarmaceutice din America, a sistat comercializarea argintului coloi­dal. După îndelungi petiții și insistențe din partea clinicilor, FDA a readmis producția argintului co­loi­dal, însă doar în anumite condiții.

"Războiul" argintului


În zilele noastre, există două tipuri de argint coloidal pe piață, chiar și pe piața româ­nească: argintul coloidal simplu, con­si­derat neutru, Ag(0), și argintul coloidal ale cărui particule au sarcină electrică pozitivă și este bo­gat în ioni de argint, res­pec­tiv, Ag+. Argintul coloidal ionic, cu particule încărcate cu sarcină electrică pozitivă, este realizat printr-o procedură medicală de mare finețe, aparatura fiind extrem de costisitoate. Din cauza diferenței de calitate dintre cele două tipuri de argint au apărut anumite dispute, atât în media online cât și în reviste. Astfel, în iulie 2012, RICE University, forul la nivel mondial în cercetarea nanotehnologică, se autosesizează și dorește să arbitreze acest conflict, pentru a pune capăt odată pentru totdeauna dis­putei din piața celei mai comercializate nano­par­ticule, argintul coloidal. Scrisoarea emisă, fiind document științific de referință, stabilește scorul: Ag(0) 1 - 13 Ag+. Adică particulele ionice sunt de peste treisprezece ori mai eficiente decât particu­lele coloidale clasice.
Descoperirile cu privire la acțiunile ionilor de argint asupra organismului viu abundă în lumea academică, pe forurile academice întâlnindu-se sute de astfel de studii. Cu toate acestea, presa scep­tică, aflată în mare parte în slujba corporațiilor farmaceutice, susține sus și tare că nu există dovezi concludente, sfidând studiile realizate de mediile științifice. Orice doctor poate să testeze dacă ionii de argint au proprietăți bacterostatice sau nu. Este foarte simplu, iar unii medici chiar au numit aceste teste argentograme, urmând același protocol ca și în cazul antibiogramelor.

România - coroniță de premiant

După această lungă, dar necesară, introducere în lumea ionilor de argint, putem să afirmăm cu mândrie că România este singurul producător euro­pean de particule nanometrice de argint încăr­cate cu sarcină electrică pozitivă în formă pură (și nu în amestec chimic, cum ar fi citrat de argint sau nitrat de argint). Cel mai bun produs al firmei Agnes Itara, care își comercializează produsele sub brandul Pure Life (Viață pură), este produsul Argentum+(R) 77. Acesta este o soluție de argint co­loidal ionic, cu cea mai mare concentrație/densitate de particule nanometrice aflate în suspensie coloi­dală și, totodată, cele mai mici particule de pe piața europeană. Tocmai de aceea, argintul coloidal io­nic din gama Argentum+(R) are autorizație de pro­ducție pentru consum intern în Europa, fiind în­scris printre primele produse din viitoarea clasă de produse nano-food ce va apărea în întreaga Euro­pă. La nivel mondial, produsul se bucură de un real succes, fiind exportat momentan către China, Arabia Saudită și Canada.

La ce ajută

Alzheimer, demență senilă
Argentum+(R) 77 acționează într-un mod cu totul special asupra glandei pineale. Imediat, de la in­gerarea a 10-30 ml soluție, se poate simți lăuntric o activitate crescută în zona centrală a creierului, însoțită de o stare generală de bine. Argen­tum+(R) 77, prin puterea sa mult mărită de acțiu­ne, are rolul de a dizolva gradat cristalitele de calciu, fluor și fosfor ce se formează odată cu vârsta în interiorul glandei pineale și care îi diminuează con­siderabil funcțiile, fiind unul dintre factorii principali ai îmbătrânirii, eliminând, practic, riscul îmbol­năvirii de Alzheimer, demență etc. Vorbim aici și de prelun­girea duratei de viață.

Energizare
Argentum+(R) 77 are un efect aparte de ener­gizare globală a întregii ființe și diminuează stările de oboseală, apatie, melancolie. Este un bun tonic psihic cu efecte ce sunt resimțite perioade îndelun­gate de timp. Acest produs este ideal pentru toate categoriile de vârstă, în special pentru tineri și adulți. Pentru bebeluși, intern, recomandăm doar produsele Argentum+ Lite ori Argentum+ Plus, în funcție de simptomatologie.
Pentru uz intern, Argentum+(R) 77 poate fi ad­ministrat în două moduri:
1. Ca atare, nediluat, cu o linguriță sau măsura din plastic sau sticlă.
2. Diluat în apă, ceai, lapte sau sucuri.

Doze și mod de utilizare:

* 5 ml pe zi, o lingură, de preferat înainte de una dintre mese. Această cantitate este suficientă pentru întreținerea gene­rală a sănătății, în special când au loc schimbări bruște de temperatură și, prin aceasta, sistemul imunitar poate fi afectat - primăvara, toamna și în sezonul rece.
* 10 ml pe zi, administrați în două prize, dimineața și seara, de preferat înainte de mese. Această cantitate este utilizată cu succes în curele pentru potențarea sistemului imunitar.
* 20 ml pe zi, în cazul afecțiunilor, la recomandarea medicului. Doza poate fi mă­rită și adaptată în funcție de necesitate.
* Doza de șoc: Atunci când sesizați primele simptome ce semnalează apa­riția unei răceli sau a unei stări gri­pale, se reco­mandă folosirea unei do­ze de 60 ml pe zi, în mai multe prize, timp de două sau trei zile consecutiv, pentru a opri dezvoltarea agenților patogeni.
Atenție! Este absolut necesar să se consume mi­nimum 2,5 l de apă pe zi, pentru o efi­ci­ență mai mare în elimi­narea toxinelor. Altfel riscați supra­în­căr­carea organelor de excreție cu toxinele și bacteriile distruse, aspect ce poate afecta bu­na funcționare a organismului. Dacă nu ați urmat sfaturile noastre și ați ajuns în aceas­tă situa­ție, nu trebuie să vă alarmați, consu­mați ime­diat lichide și opriți consumul de argint co­loidal ionic, până când senzațiile specifice supra-aglomerării cu toxine și bacterii moar­te (senzații de rău, greață, mole­șeală) vor dispărea. Dacă aceste senzații de rău apar imediat de la admi­nistrarea soluției cu argint coloidal ionic 77ppm, aceasta se datorează unui grad ridicat de toxine în corp. Vă su­gerăm să vă revizuiți dieta și să optați cu fermitate pentru o pu­rificare globală (și astfel veți elimina multe poten­țiale probleme de sănătate), să vă hidratați cores­punzător și să consumați cel puțin trei luni 60% alimente crude și 40% hrană gătită.
* apă de gură, pentru îngrijirea cavității bu­cale (clătire, gargară);
* în inhalații, cu ajutorul nebulizatorului;
* picături în ochi (soluția este perfect pură - zero colonii bacteriene, conține doar apă distilată, calitate farmaceutică, și particule nanometrice de argint plus ioni de argint), nas, urechi;
* pulverizat pe arsuri sau plăgi (neutralizează bacteriile infecțioase într-un mod perfect non-in­vaziv, fără a afecta țesutul viu, sensibil din acea zonă și fără a distruge celulele stem responsabile de procesul de regenerare celulară. În plus, poten­țează secreția acestor celule accelerând, fără dureri, procesele de cicatrizare);
* în cosmetică și îngrijirea tenului, ca tonic și purificator profund al porilor pielii, împiedicând dezvoltarea stafilococilor, fiind astfel un excelent produs cosmetic anti-acnee;
* pulverizat ca odorizant (împotriva mirosu­ri­lor neplăcute generate de bacterii în zonele în care pielea nu respiră suficient, permițându-se dez­voltarea lor);
* pentru îngrijirea îndelungată a părului (prin stimularea funcțiilor foliculilor, firul de păr rezistă perioade îndelungate, împiedicându-se uscarea sa, ceea ce conduce la despicarea vârfului firului de păr). Totodată, prezența ionilor de argint va con­duce la o normalizare a excreției glandelor sebacee (și astfel foliculii nu se vor mai usca), a pielii în general și a unghiilor;
* adăugat în apa de baie: 20 ml (purificator al pielii în general);
* băi de picioare și băi de șezut: 10 ml (po­tențează efectele);
* pentru întreținerea igienei zonei intime și adăugat în clisme: 5-10 ml;
* aplicat topic după ras ajută la regenerarea tenului agresat de lama de ras, diminuând riscul apariției iritațiilor și chiar infecțiilor în zona porilor lezați;
* în comprese sau cataplasme pentru o mai bună absorbție în țesuturi a substanțelor active din amestecul respectiv;
* topic, în cazul înțepăturilor de insecte, apli­carea imediată ajutând la neutralizarea enzimelor cu pH acid specifice insec­telor, care pot conduce la inflamații și dureri nedorite;
* pulverizat pe toată suprafața afectată în cazul arsurilor solare, în paralel cu consumul in­tern (do­za șoc), în cazul aparițiilor insola­țiilor. Pen­tru prevenție este recomandată pul­verizarea din 20 în 20 de minute în timpul băilor de soare pentru a diminua efectele secundare ale radiațiilor la nivelul pielii. Desigur, este necesară precauție și evitarea orelor de vârf cu acțiune puternică a raze­lor UV. Combinarea soluției de argint coloidal ionic Argentum+(R) 77 cu crema folosită pen­tru o bronzare uniformă sau ule­iuri naturale (de măsline, de cocos) sau aplicat pe piele înaintea folo­sirii untului de cacao este o re­țetă sigură pentru un ten sănătos și efecte adverse diminuate în cazul helioterapiei sau băilor de soare;
Indicațiile produsului Argentum+(R) (o listă im­presionantă cu peste 200 afecțiuni) sunt accesibile pe site-ul online al firmei: argintcoloidal-ionic.ro.
Efecte secundare ale utilizării produsului Ar­gen­tum+(R) 77 nu există. Acest produs nu este toxic sau alerge­nic, nu afectează ficatul, rinichii sau alte organe ale corpului. Pericolul acumulării particu­lelor de argint în organism nu există. Având di­mensiuni nanometrice, acestea se elimină în mod natural în trei zile, conform studiului realizat timp de șase luni de Acad. dr. Altman. Nu creează fenomene de dependență sau obișnuință, fiind posibilă admi­nistrarea de lungă durată. Ionii de argint (Ag+) nu interacționează cu niciun alt medicament sau re­me­diu și nici nu generează reacții invazive cu sub­stanțele naturale din orga­nism.
Argentum+(R) este marcă înregistrată Agnes Itara SRL. Produsele din gama Argentum+(R) sunt notifi­cate la Institutul de Bioresurse Alimentare și Mi­nis­terul Sănătății, pentru uz intern și cos­metic, cu seriile: AA/3873/2010, AA/3874/2010, AA/3875/ 2010, AA/3634/2010, 60607/2011, 60608/2011. Totodată Argentum+(R) a căpătat o serie europeană unică pentru clasa de nano­material, clasă ce este folosită de tot mai multe produse cosmetice care au soluția noastră ca in­gredient activ.
Deși în media se vehiculează ideea că cer­ceta­rea a scăzut în România, putem afirma că Agnes Itara SRL este implicată într-un program de cerce­tare cu fonduri europene, împreună cu institutul de stat ICCF București, program econo­mic de com­pe­titivitate cu scopul de a susține apa­riția unor ma­terii prime noi și produse cu un po­tențial ridicat de creștere a economiei românești.
Pentru informații suplimentare vă stăm la dis­po­ziție la tel.: 0770/33.07.77, 0742/13.23.94.

CIPRIAN FODOR
Co-fondator, director executiv Agnes Itara SRL


Foto: 123RF - 2; Dreamstime - 2