"Nepoțica mea e în pericol să facă astm?"

Cititor Formula AS
"Mi s-a depistat o formațiune tumorală în colon"

Pentru că am observat că am sânge în scaun, m-am prezentat la medicul de familie, care mi-a dat trimitere să fac o colonoscopie. Mi s-a depis­tat un polip mare, care sângerează - o formațiune tumorală, au spus medicii -, la 40 de centimetri de anus. Examenul nu a fost complet, pentru că nu s-a putut intra cu endoscopul mai departe, din cauza polipului. Din cauza hemoragiilor sunt acum anemică, am slăbit foarte mult și mă chi­nuie scaunele diareice. Menționez că am 77 de ani. Vă rog să îmi recomandați un tratament natu­rist. Vă mulțumesc mult!
PIA - Deva

"Mamei i s-a extirpat o tumoră cerebrală malignă"

Mama a fost diagnosticată luna trecută, în urma unei tomografii, cu tumoră cerebrală stân­gă pro­fun­dă. A fost operată, iar tumora a fost extirpată. Se simte bine, însă acum am primit rezultatul biop­siei: tumora a fost de natură malignă. Vă rog din suflet, dacă cineva s-a aflat într-o si­tuație ase­mănătoare cu cea a ma­mei mele și cu­noaș­te remedii natu­riste, să ne ajute cu sfaturi. Cu mul­țumiri și urări de sănătate,
AMALIA - Iași

"Sora mea suferă de prurigo cronic generalizat"

Sora mea suferă de o boală rară: prurigo cronic generalizat, o afecțiu­ne care se manifestă prin mâncărimi puter­nice ale pie­lii la nivelul între­gului corp. Tratamentele urmate până acum nu au dat niciun rezultat, iar acum pielea ei are pustule sângerân­de. Are doar 22 de ani... Mă puteți ajuta să găsesc un re­mediu sau un tratament care să ducă măcar la o ameliorare a bolii? Vă rog să îmi răs­pun­deți prin inter­mediul revistei. Vă mulțumesc.
L. R. - București

"Am unghiile moi, se exfoliază și se rup ușor"

Mă numesc Simona și locuiesc de puțin timp în Spania. Am o problemă cu unghiile de la mâini. Sunt foarte moi, se rup foarte repede și "din car­ne". Nu au fost așa, ba din contră, erau foarte tari și pu­team să le las să crească, dar de un an au înce­put să se onduleze, se exfoliază și se rup fără niciun motiv. Îmi puteți recomanda un tratament pentru această pro­blemă? Vă mulțumesc anticipat.
SIMONA - Barcelona, Spania

"Am palpitații și mă simt tot mai rău"

Doresc să aflu și eu de la citi­tori sau prin pagina specialiș­tilor dacă există un tratament naturist care să-mi amelioreze starea de sănătate - sufăr de pal­pitații. Diag­nostic: Angor atipic ICC II NYHA, cardiopatie hi­per­tensivă TPSV re­petitive con­tro­­late terapeutic, HTA stadiul II grup de risc foarte înalt, diabet zaharat tip II, tratament cu Ado steatoză hepatică, hipotiroidie iod indusă.
Precizez că opt ani de zile am ur­mat un tratament cu Cordarone, timp în care m-am simțit foarte bine. După opt ani, medicul car­diolog mi-a schim­bat tratamen­tul cu Cordarone din cauza afectării glandei tiroide și mi-a prescris Sotalol 80 mg, 1/2 tabletă, de 3 ori pe zi. De atunci, palpitațiile s-au înmulțit, le fac și de două ori pe zi în perioade mai rele, deci mă simt din ce în ce mai rău. Menționez că nu con­sum băuturi alcoolice, nu fumez, nu fac eforturi exagerate, evit stresul.
Tratamentul pe care îl urmez zilnic: Sotalol 80 mg - 1/2 tabletă, de 3 ori pe zi; Prestarium 5 mg - 1-0-1; Aspenter - 0-1-0, după masă; Tertensif SR - 1-0-0; Betaserc 24 mg - 1-0-0; Diaprel - 1-0-0.
Vă mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce faceți, ajutând mii de oameni prin "Formula AS". Cu mult respect,
RADU Z. - București

"Nepoțica mea e în pericol să facă astm?"

Nepoțica mea, în vârstă de 8 luni, face foarte des bron­șio­lită. Tu­șește, hârâie din piept, fără a face febră. De trei ori a fost inter­nată în spital. Doresc să știu mai multe des­pre această boală. Am fost între­bați de medic dacă avem cazuri de astm în familie. Eu am avut în tine­rețe crize de astm, dar de vreo 10 ani fac doar câte o rinită aler­gică, pri­mă­vara. E posibil ca boala mea să se fi transmis fetiței? Este în pericol să facă astm? Cum s-o îngrijim să nu ajungă să sufere de această afecțiune? Vă mul­­țumesc și vă doresc sănătate!
DIANA - Focșani

"Mama nu mai poate merge din cauza poliartritei"

Vă rog să mă ajutați cu un sfat pentru pro­blema de sănătate a mamei mele, în vârstă de 81 de ani. Suferă de poliartrită reumatoidă de aproa­pe 40 de ani și de atunci se tratează cu antiinfla­matoare. În ultimul an, se deplasează din ce în ce mai puțin, ajungând să nu se mai poată ține pe picioare. Când o ajut să pășească, îi pot auzi car­tilajele trosnind. Când stă pe scaun poate mișca picioarele fără probleme. Cum aș putea să o ajut să reușească să se deplaseze măcar prin casă? Nu vrea sub nicio formă să meargă la medic. Există vreun leac naturist care să-i mai descleșteze arti­culațiile? Vă mulțumesc și aștept cu speranță răspunsurile dvs.
MARIA G.

"Am fumat iarbă și am stări foarte proaste"

Știu că am greșit, dar eram cu­ri­oasă, și acum o lună am fumat, îm­pre­ună cu câțiva prieteni, "iarbă" (nu știu ce, mai exact). De atunci mă simt foar­te rău: am amețeli, stări de leșin, sunt confuză... Parcă aș trăi într-un coșmar! Când merg pe stra­dă, am im­presia că îmi intră picioa­rele în asfalt și mă spe­rii îngrozitor. Am 18 ani și nu le-am spus nimic pă­rinților. Încerc să mimez starea de bine când sunt cu ei. Unde să merg? Ce să fac? Vă rog din suflet să mă ajutați cu un sfat!
ANONIMĂ