"Caut tratament pentru maladia Stargardt Flavimaculatus"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru IULIANA P. - Tulcea, F. AS nr. 933)

Verișoara mea are o fetiță de 15 ani care suferă de aceeași boală. Îi face un tratament naturist, care dă rezultate destul de bune. Mi l-a dat ca să vi-l comunic și dvs.
Puneți 2 lingurițe de drojdie în 250 ml suc de morcovi. Adăugați peste ele zeama de la o jumătate de lămâie și, în final, după ce ați amestecat bine conținutul, adăugați 1 linguriță de miere. Puteți să beți produsul în două reprize, dimineața și seara, fie pe tot, dimineața. Are gust rău, dar după ce-l beți, luați o linguriță de miere. În speranța că rețeta recomandată vă va ajuta măcar să stopați evoluția bolii, vă doresc multă sănătate.
SIMONA - București

"Cum pot scăpa de un nodul tiroidian fără operație?"
(Răspuns pentru FELICIA A. - Chartres, Franța, F. AS nr. 1036)


Și eu am gușă nodulară, cu nodul pe lobul drept al tiroidei. În urma puncției, mi s-a spus că sunt suspectă de cancer tiroidian. Eram disperată când mi s-a spus să mă operez urgent. Am refuzat ope­rația și am început un tratament naturist: se face gargară profundă cu ceai de sânziene (în unele zone se numește drăgaică), iar pe glandă se pun com­prese calde cu planta scoasă din ceai, vreme de 20 de minute, de 2-3 ori pe zi. (Gargara se face tot cu ceai cald, pe parcursul întregii zile). Ceaiul nu se fierbe, ci se infuzează. Apoi, timp de 15 zile, la trei luni, am luat câte o pastilă de Eutyrox pe zi (doza trebuie stabilită de medic). Acum mă simt mult mai bine, nu mai am dureri de cap, iar când m-am dus la control (după 6 luni) și mi s-a făcut ecografie, spre surprinderea profesorului-doctor, nodulul se micșorase.
Cornelia F. - Iași

"La doar 7 ani, fetița mea are o secreție vaginală"
(Răspuns pentru SILVIA - Oradea, F. AS nr. 1248)


1. Vă recomand o rețetă extrem de eficientă, bazată pe ceai de gălbenele, ceai de pelin și bicarbonat de sodiu.
* Pentru oprirea mâncărimilor, fa­ceți-i fetiței spălături locale cu bi­car­bonat de sodiu, de 2-3 ori pe zi (o linguriță de bicarbonat la un litru de apă distilată sau fiartă în prealabil).
* Băi de șezut și spălături locale cu ceai de gălbenele (4 linguri la un litru de apă).
* Spălături cu ceai de pelin (4 linguri la un litru de apă) pe o peri­oadă de două săptămâni. Fetița se va vindeca sigur. Multă sănătate!
Lenuța G.

2. Vă sfătuiesc să-i dați fetiței dvs. să bea ceai de gălbenele - infuzie din două lingurițe de flori la 300 ml apă clocotită. Se îndulcește cu puțină mie­re și se bea fracționat, înaintea meselor prin­cipale. De asemenea, se fac și spălături locale cu ceai de gălbenele. Îi doresc fetiței dvs. însănătoșire grabnică.
Anca - București

3. Mai mult ca sigur, scurgerea fetiței dvs. a fost provocată de administrarea antibioticelor. (Am pățit-o și eu în clasa a IX-a.) Cu multă grijă, se poate recolta secreția vaginală (duceți-o neapărat la un ginecolog), spre a se vedea care este cauza ge­neratoare. Medicul îi va prescrie tratamentul cu­venit.
Elena M.

"Fiica mea a fost diagnosticată cu cancer la limbă"
(Răspuns pentru FLOAREA - jud. Vaslui, F. AS nr. 1283)


Se recomandă ceai de drăgaică (sânziene). Din planta proaspătă și mărunțită se face o infuzie so­cotind o linguriță cu vârf pentru o cană cu apă în clocot. Se lasă zece minute și apoi se strecoară. Se prepară între șase-opt căni de ceai pentru o zi. Cu acesta se clătește gura și se face gargară cât mai adânc, de mai multe ori pe zi, iar în inter­va­lele dintre gargare, se bea din când în când câte o linguriță de ceai. Umflăturile se retrag ra­pid, du­rerile cedează adesea încă din ziua a patra sau a cin­cea. În ma­joritatea cazurilor, nu mai sunt necesare razele. Des­pre rezulta­tele pozitive ob­ți­nute cu ceaiul din această plan­tă s-a scris în F. AS nr. 1320 din 2018.
E necesară și o dietă săracă în grăsimi, bogată în fructe, legu­me, fibre, varză de Bru­xelles. Se pot alterna următoa­rele plante: tătăneasă, armu­rariu, pătrunjel, frunze și rădă­cină. Specialiștii reco­mandă și spirulină care inhibă dezvoltarea tumo­rilor bucale, Coenzima Q10, ex­tract de shiita­ke sau reishi (ciuperci) care au pro­prietăți antitu­morale.
Un rol important au și acizii grași Omega 3 care se găsesc în uleiul de pește și uleiul de in. Carența de vitamine și minerale e asociată cu cancerul bu­cal, spun cercetătorii. De aceea e necesar un com­plex de multiminerale, de multivitamine, cât și de alte medicamente recomandate de medicul spe­cia­list. Să se evite fumatul, alcoolul.
Tratamentele menționate mai sus nu pot înlocui sfatul medicului specialist a cărui consultare este obligatorie pentru a găsi o dietă adecvată și dozele de medicamente echilibrate.
Multă sănătate!
EMILIA SANDU - Bicaz

"Sufăr de piodermită vegetantă"
(Răspuns pentru CORINA - București, F. As nr. 1310)


Tratamentul acestei boli este simplu și extrem de eficace. Se ia un tampon de vată (de preferat un bețișor pentru cu­ră­țat urechile) și se înmoaie în al­bastru de metilen, după care se tam­ponează fieca­re punct de pioder­mită. Nu vă speriați: veți fi un pic "deco­rată", dar efectul este imediat. Ori de câte ori vor apărea noi puncte de pio­dermită, se va proceda la fel, până ce vor înceta să apară.
L. E. - Brașov

"Ajutați-mă să mă vindec de Zona Zoster"
(Răspuns pentru ION V. - Galați, F. AS nr. 1317)


Pentru Zona Zoster încercați să în­ghi­țiți dimineața și seara câte 2 bobițe de rășină de brad, de mărimea bobului de mazăre. Paralel cu acest tratament, se ung locu­rile afectate cu oțet de mere și miere, sau cu miere polifloră. În loc de rășină de brad, se mai poate lua, seara, o lingură de oțet de mere și miere, într-o cană cu apă, înainte de culcare. Ca o completare la acest tratament, se beau zilnic trei căni de ceai de găl­benele.
Vă doresc numai bine!
DUMITRU NEGULESCU - Buzău
(N. red.: Vă rugăm să ne trimiteți a­dre­sa exactă, pentru a vă face un abona­ment la revista "Formula AS".)


"Mă deranjează cumplit o mâncărime inghinală"
(Răspuns pentru EUGEN C. - Rădăuți, F. AS nr. 1321)


Coincidența face să fii din Rădăuți și nu trebuie să te deplasezi în altă parte. Încearcă crema Fungistop, preparată de farmacia "Bucovina" din Rădăuți. Face minuni în tot ce înseamnă ciupercă, mâncărime. Pe cât este de simplă la prezentare, pe atât de miraculoase sunt efectele. Pentru gastrită - ceai de flori de salcâm neîn­dul­cit, pe stomacul gol, dimineața, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. În minimum 3 luni, gastrita va fi doar o amintire neplăcută. În tratamentul naturist trebuie con­sec­vență și răbdare, deoarece re­zul­tatele nu apar ime­diat, dar boa­la este vindecată de­finitiv, nu doar ameliorată. Multă sănătate,
MARIA - Suceava

"Fiul meu a fost operat de cancer testicular"
(Răspuns pentru RALUCA G., F. AS nr. 1324)


Stimată mamă Raluca,
Vă înțeleg durerea prin care treceți, întrucât și eu, un tânăr de numai 20 de ani, când tocmai intrasem la facultate, am fost de­pistat cu aceeași boală cruntă de cancer de testicule. Nu vă spun chinurile prin care am trecut, atât eu, cât și iubita mea mamă, în timpul chimioterapiei și al radio­terapiei. Student fiind la medi­cină, nu am putut să termin anul doi, eram pe cale să pierd cariera pe care mi-o dorisem din copi­lărie, de a fi doctor. Dar Dumnezeu m-a ajutat în acele clipe grele, să găsesc o cale prin care să pot fi doctorul de astăzi, care se specializează în onco­lo­­gie: mama mea, Dumnezeu să o țină sănătoasă, pe ea și pe redactorii de la "Formula AS", mi-au călău­zit pașii către pro­dusele d-nei dr. Himovith. Am jurat că atunci când voi fi oncolog, să reco­mand aceste produse care m-au făcut pe mine bine, tuturor celor care vor ajunge în cabinetul meu.
Stimată doamnă Raluca, folosiți și dvs. pentru fiul dumneavoastră aceste produse care vor schim­ba disperarea în voioșie, iar boala în sănătate, mai ales că principala funcție a acestora este de a întări sistemul imunitar distrus de boală. Informații puteți primi la tel. 0748/11.24.21.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
BOGDAN

"Am o unghie încarnată. S-o operez?"
(Răspuns pentru ALEXANDRA - Brăila, F. AS nr. 1325)


Chiar de curând am rezolvat și eu o problemă similară cu a dvs., legată de ambele unghii mari de la picioare, încarnate de mulți ani, și care mă de­ranjau foarte mult, folo­sind următorul procedeu:
Se face o baie fierbinte cu apă, de circa 20 mi­nute, la membrul cu pri­cina. Se curăță atât cât este posibil zona afectată a unghiei, se șterge cu un pro­sop, după care se dezinfec­tează locul cu tinctură de propolis. Se introduce cât este posibil sub un­ghie un tampon de tifon prin care, în timp, se schimbă direcția de creștere a unghiei, umezind la 2-3 zile cu tinctură de propolis. O să aveți în continuare o jenă la unghie, dar nu într-atât încât să se numească durere. După ce unghia a cres­cut cu o altă așezare nedureroasă, se poate spune că ați rezolvat această sâcâitoare problemă.
NICOLAE DUȚĂ - com. Albeștii de Argeș nr. 462, sat Albești Pământeni, jud. Argeș