Sfaturi anti-defecte

Redactia
Gura căzută

O gură căzută dă o înfățișare tris­tă. O femeie tânără trebuie să corec­teze acest defect. Când el este un semn al vârstei, cu atât mai mult tre­buie să încercăm să-l corectăm.
Iată un exercițiu care nu este prea fru­mos, dar care dă rezultate minu­na­te. Introduceți arătătorul mâinii drep­te și acela al celei stângi în colțurile gurii și căzni­ți-vă să le îndepărtați cu degetele, în timp ce buzele rezistă din toate pute­rile. Apoi faceți invers, gura căznindu-se să se închidă, în timp ce degetele caută s-o împiedice. Muș­chii orbiculari ai bu­ze­lor se întăresc foarte repede prin a­ceas­tă gim­nastică, și veți recăpăta bu­ze ridi­cate, care este unul dintre farme­cele obra­zului.
Ca să ascundeți acest defect nu vă fardați colțurile buzelor.

Nasul prea gros

Un nas prea gros poate strica ar­mo­nia unui obraz frumos, dar acest ne­ajuns este extrem de ușor de co­rectat.
Dimineața și seara, masați nasul între degetele arătătoare ale mâinilor. Acest masaj este foarte ușor de făcut și foarte folositor. Plimbați ușor mâi­nile de-a lungul nasului, înce­pând de lângă obraji și ajungând până la vârf.

Sprâncene coborâte

Coborârea sprâncenelor este unul dintre primele semne ale îmbătrânirii obrazului. Ca să le îngrijiți, obiș­nuiți-vă să vă periați sprâncenele cu o perie de dinți înmuiată în alcool de 90°, ames­­tecat cu aceeași cantitate de vase­lină lichidă. Periați fiecare sprân­ceană de câte 20 de ori.
Epilați sprâncenele în partea infe­ri­­oa­ră, ca să măriți înălțimea arcadei.

Nasul roșu

Ca să-l vindecați, trebuie să acti­vați circulația sângelui în tot corpul prin fricțiuni puternice, insistând mai ales asupra picioarelor, deoarece aproa­pe toa­te femeile care au nasul roșu au și pi­cioarele reci. Dacă într-o seară vreți să aveți nasul palid, faceți o baie de muș­tar la picioare.
Dimineața și seara, fricționați-vă pu­ternic urechile, ceea ce activează cir­culația sângelui în tot obrazul.
Ca să ascundeți acest defect, folo­siți un fond de ten mat, mai închis de­cât restul obrazului. Femeile al căror nas are tendința să se roșească trebuie să-și fardeze obrajii puțin mai mult.