Supă din păstârnac, praz și ceapă

Cititor Formula AS
Sunt o persoană care face sport din copilărie, dar nu de perfor­manță, ci de plăcere: zboruri cu para­panta și scu­­fundări acvatice.

În con­cedii, cu oca­zia unor eve­ni­­mente sau de săr­bă­to­rile de iarnă, când nu-mi respect dieta pe care mi-am im­pus-o, imediat mă "îm­bo­gă­țesc" cu câteva kilo­gra­me. Din fericire, am des­co­perit o dietă sim­plă, ieftină și efi­cientă: supa din păstârnac, praz și cea­pă.
Se face o supă mai con­centrată din aceste trei le­gume, astfel: la 2 l de apă clo­cotită se pun 1 kg păs­târnac, 2 fire de praz și 2 cepe, cu puțină sare. Când su­pa e gata, se toarnă în farfu­rie și se adau­gă câteva picături de ulei de măs­line presat la rece, pă­trunjel ver­de cât mai mult, puțină sare și zea­mă de lă­mâie.
Pătrunjelul asigură necesa­rul de vi­tamine A, B și C, plus minerale impor­tante ca fierul, calciul, potasiul, mag­ne­ziul și iodul, iar prazul aduce organis­mului un plus de celuloză, săruri alcaline și fosfor.
Se mănâncă supă cu legume de 5 ori pe zi, dar în cantități mode­rate. Du­pă minimum 3-4 zile, mi-am recăpătat silueta.
Cu multă voință, mult suc­ces!

MIHAELA - Constanța