Metode naturale de vindecare a cancerului - Vâscul

Redactia
O discuție sinceră despre cancer presu­pune și o confruntare lu­cidă, legată de limitele tera­piilor aplicate, de refuzul bolii de a ceda, de dureri și de moarte. În mod bi­zar, deși există și alte așa-zise boli ne­gre, care nu se vindecă niciodată - cal­cifierea arterelor, unele boli de ini­mă sau rinichi, ciroza hepatică - to­tuși, numai cancerul este considerat ca o catastrofă per­sonală, un stigmat ce rămâne im­primat toată viața, chiar și atunci când apare, în mod mira­culos, vin­de­carea.

Vindecare sau doar prelungirea vieții?

Termenul de "vindecare" e greu de definit. Dacă ea este cea care se obține la capătul luptei cu boala, sau doar o prelungire a vieții, adevărul se poate afla abia după ani de zile. Singurul lucru certificat prin statistici este că tra­tamentele naturale nu au efecte secundare fatale, sunt mai ușor supor­ta­te decât trata­mentele clasice și că duc la cifre mai mari de longe­vi­tate, expli­cate prin schimbarea radicală a stilului de viață pe care-l im­pun. În plus, tera­piile naturale se ocu­pă și de vin­de­carea sufle­teas­că și psihică a bol­na­vilor, fapt pe ca­re terapiile clasice îl incumbă arare­ori.

Terapia cu vâsc

Este cea mai cunoscută terapie biologică anti-cancer, larg răspândită, mai ales în țări ca Ger­mania, Anglia și Austria. A fost descoperită în 1920 de medicul și filosoful Rudolf Steiner și este o prelungire a așa-numitei me­di­cine antro­pozofice. Eficiența ei a fost dovedită prin nume­roa­se studii și ca­­zuri de vindecări. Se folosesc pre­pa­rate (cea­iuri, in­jecții) bazate pe un ex­tract apos din vâsc. Di­feritele soiuri ale plan­tei (vâsc de brad, de măr, de pin) sunt folosite în funcție de natura bolii.

Efectul vâscului

Preparatele din vâsc acționează în do­uă mo­duri: pe de o par­te slă­besc bariera de apă­rare a tumorii, ast­fel în­cât ce­lulele can­ceri­ge­ne pot fi re­cu­nos­cute și omo­râte de ce­lulele albe de apărare ale or­ga­nismu­lui. Pe de altă parte, substan­țele con­ți­nute de vâsc sti­mu­lează siste­mul imu­nitar, care îm­pie­­dică for­ma­rea de me­ta­staze. Tra­ta­mentul cu vâsc du­ce, în cel mai nefe­ricit caz - doar la o în­ce­ti­nire a creș­terii tu­mo­rale, iar în cel mai fe­ricit caz, la retra­ge­rea tumo­ri­lor. De ma­re im­por­tan­ță este fap­tul că organis­mul e ferit de efec­tele ne­ga­tive ale chi­mio­te­ra­piei. In­flu­ența asu­pra stă­rii pa­ci­entului nu este de neglijat: ape­tit spo­rit, creș­tere în gre­utate, dispa­ri­ția in­som­niilor, ca­pa­ci­­tate mai ma­re de efort, stare bu­nă de spi­rit și ate­nua­rea du­reri­lor pro­vo­ca­te de boa­lă.

Tratamentul

Medicul este cel care hotărăște asu­pra adminis­trării pre­paratului. În pri­mele săptămâni e ne­voie de mai mul­te ședințe de trata­ment, până ce se gă­sesc dozele optimale ce trebuie administrate. Apoi, terapia poate fi prac­ticată la domiciliu. Pen­tru că sub­stanțele active din vâsc sunt dis­tru­se prin diges­tie, ele trebuie ad­mi­nis­trate sub formă de injecții sub­cuta­nate. Durata terapiei cu vâsc se întin­de - du­pă datele cunoscute până în pre­zent - pe circa cinci ani, deși de­ciziile se iau în funcție de fiecare caz în par­te.
Cei ce se hotărăsc pentru înce­pe­rea u­nei terapii cu vâsc pot să învețe să-și facă sin­guri injecțiile, lucru ex­­trem de simplu de realizat.
Ca în toate tra­ta­men­tele naturale, îna­­inte de în­ceperea terapiei cu vâsc se instituie un regim de cu­­rățire și întărire a organismului cu su­curi de le­gu­­me și fruc­te, ceaiuri me­di­ci­nale, su­plimente ali­men­tare, exerciții de res­pirație, re­la­xare etc.

Efecte secundare

În unele cazuri, pot apărea înro­șiri locale ale pielii ori creșterea tem­pe­raturii peste 38 de grade, stări de slăbiciune, frisoane, dureri de cap. În cazul acesta, dozele de vâsc trebuie re­­duse până la dispariția acestor efec­te.

Așa recunoașteți dozele optime

1. Reacții pe piele: înroșiri, pe o întindere de 1-5 cm.
2. Creșterea temperaturii corpului cu 0,5-1,0 grad.
3. O stare generală mult mai bu­nă: apetit, somn normal, creștere în greu­tate, capacitate sporită de efort, reducerea durerilor.

Recomandări

Terapia cu vâsc întregește în mod ideal terapiile convenționale. Este po­tri­vită cu toate tipurile de cancer și poa­te fi practicată în paralel cu chi­mio­terapia și iradierea.
În România, un spe­­cialist al te­ra­piei anti-cance­ri­gene cu vâsc (dar și al psiho-oncologiei) este d-l dr. EDUARD ȚO­GO­REA­NU, tel. 0722/70.73.06.