"Cum se tratează osteoporoza, cu semințe de susan negru?"

Cititor Formula AS
"Fiul meu suferă de boala Crohn și abces perianal"

Vă rog să mă ajutați! În urmă cu 8 ani, fiul meu, în vârstă de 29 de ani, a fost diagnosticat, în urma mai multor analize - colonoscopii, eco­gra­fii -, cu boala Crohn. A urmat tratament me­dica­mentos în țară și în Italia, la Milano, dar boala îl chinuie tot mai rău. Acum a întrerupt tra­tamentul din cauză că i-a apărut o fistulă peri­anală, pe care o tratează chirurgical și cu medi­camente (anti­biotice). Această complicație îi apare tot mai des.
Îi rog pe cititorii revistei și pe specialiști să ne îndrume către un medic gastroenterolog bun, care să îi amelioreze fiului meu suferința cumplită.
d-na GHEORGHE - Milano, Italia

"Fetița mea are păduchi și nu reușesc să o tratez cu produsele din farmacie"

Am o rugăminte la dvs.: fetița mea, în vârstă de 9 ani, are păduchi. Nu știu de unde, dar i-am găsit păduchi în cap. Am luat de la farmacie tot felul de tratamente și spray-uri pentru păduchi, dar tot nu scapă de ei. Îi fac baie și de trei ori pe săptămână, dar degeaba. Mai am două fete mai mari, de 15 și 17 ani, care au părul lung și mi-e frică să nu ia și ele. Dacă știe cineva vreun remediu eficient pentru pă­duchi, îl rog să mă ajute! Vă mul­țumesc mult! Toată stima pentru revista "Formula AS"!
MARIA - Roman, jud. Neamț

"Bunica mea are un început de demență"

Bunica mea are 78 de ani și toată viața ei a fost contabilă. La un con­trol făcut la cap, i-a fost des­coperit un început de demență. Medicamentele prescrise îi produc mari probleme. Rog persoa­nele care cunosc o me­todă naturistă de vindecare a acestei boli să o ajute, prin comunicarea tra­ta­mentului, medica­mentelor na­turiste și a telefonu­lui de unde pot fi procurate. Vă mulțumesc foarte mult și vă rămân recu­noscător toată viața.
NELU - Oradea

"Cum se tratează osteoporoza, cu semințe de susan negru?"

Bună ziua. Vreau să știu dacă semințele de su­san negru sunt eficiente în tratarea osteoporozei. Mama are scorul T de -3,5 DS. E bine să ia se­min­țe de susan? În ce doză? Vă mulțumesc.
Ionuț - Craiova

"Sora mea are umflături dureroase sub urechi"

Vă scriu aceste rânduri cu speranța că mă puteți ajuta cu un sfat. Cu un an în urmă, surorii mele, în vârstă de 20 de ani, i-au apărut niște um­flături sub urechi, bilateral. Sunt de mări­mea unei nuci și extrem de dure­roase. În plus, are deseori dureri mari de cap, gura uscată și dureri de stomac. În spital a fost exa­mi­nată de ORL-iști, reuma­tologi, endocrinologi și specia­liști în boli maxilo-faciale și infecți­oa­se. A fost suspectată de pa­ro­tidită bila­te­rală cronică acuti­zată, dar nu i s-a sta­bilit un diag­nos­tic precis, iar după o săptă­mână, a fost externată fără să i se prescrie altceva în afară de cal­man­te. Ce să facă? La ce fel de medic spe­cialist să meargă? Când văd ce dureri are, mă doare sufletul că nu o pot ajuta. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!
CLAUDIA - jud. Mureș

"S-a tratat cineva de hernie de disc prin decompresia vertebrelor?"

Sunt un cititor fidel al revistei și vă prețuiesc foarte mult pentru sfaturile atât de folositoare celor bolnavi. Rugămintea mea este următoarea: am citit despre clinica privată de vertebrologie BIO Orto­clinic, specializată în tratamentul herniilor de disc fără operație. Trata­mentul este pe bază de elongație - în termeni științifici decom­presie tridi­mensională a vertebrelor, o proce­dură medicală care mărește distanța intervertebrală, pentru ca discul intervertebral să se rehidrateze și să revină la starea normală. Doresc să aflu, prin revista dvs., ce rezultate au avut persoanele care au apelat la această procedură. În București sunt două clinici, în sectorul 1 și sectorul 3, dar numai cei din sectorul 1 au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. În speranța că voi primi un răspuns de la cititorii dvs. vă mulțumesc anti­cipat! Cu drag,
GABI

"Ce pot să fac pentru fiica mea, bolnavă de autism?"

Dragi cititori, am o fată în vârstă de 24 de ani, diagnosticată cu autism infantil de la vârsta de 8 ani. Am dus-o la diverse centre, ONG-uri specia­li­zate, dar nu a făcut niciun progres. De trei ani nu o mai duc nicăieri și parcă este mai bine. Din punct de vedere fiziologic este satisfăcător, merge și vor­bește (limbaj sărac). Dar are un defect: se apleacă me­reu în tim­pul mersului. Nu știu din ce cauză. Știe cineva un remediu pentru asta? Aștept un sfat de la specialiștii re­vistei, dar și de la citi­tori. Vă mul­țumesc anticipat!
CHIVA CONSTANTIN - Pitești, tel. 0755/506.306, 0348/424.564

"Copilul meu nu mai are păr pe cap de la vârsta de 7 luni"

Am o fetiță în vârstă de 3 ani. La naștere a avut păr pe căpușor, până la vârsta de 7 luni, când a început să-i cadă și de atunci nu i-a mai crescut. A fost diag­nos­ticată cu alo­pecie totală, alo­pecie aerată. Dacă cineva s-a mai con­frun­tat cu așa ceva, îl rog să-mi dea un sfat. Cu mult res­pect,
MARIANA M. - Bacău