Săptămâna 5-11 octombrie

Tana Rosca
Venus intră în mișcare retrogradă sâmbătă, în zodia Scorpionului, și va merge de-a-ndărătelea, pâ­nă pe 17 noiembrie. Pe perioada acestor pa­tru­zeci de zile ar fi util să ne ducem cu gândul în ur­mă cu opt ani, să vedem care au fost în acea pe­rioa­dă principalele noastre preocupări privitoare la investiții și în ce măsură am reușit să le con­cre­tizăm. Tot atunci, unii dintre noi au avut de învățat lecții legate de intensitatea emoțiilor dintr-o relație intens transformatoare. Alții s-au lansat în studiul științelor esoterice. Până unde am ajuns în ceea ce ne-am propus atunci? Am făcut pace cu tre­cu­tul? Suntem gata pentru următorul pas? Luna no­uă din semnul Balanței se întâmplă în dimi­nea­ța zilei de marți, zi nepotrivită pentru a lua ho­tărâri, chiar și cele mici ne pot părea dificil de lu­at. Dar următoarele zile vin cu un tonus moral bun. Joi, iubiții se pot certa, la fel ca Venus și Mar­te pe cer - ele le pot face lor reproșuri legate de tre­cut.

Semnele cardinale:

BERBECII
se pot lansa într-o aventură cu cineva din cercul de prieteni. E riscant. La fel de periculos ar fi să vă luați după un prieten și să investiți în ceva ne­te­meinic. Aveți răbdare, marți, cu toanele parte­ne­rului. Joi vă puteți lăsa conduși de impulsivitate - nu e bine.
RACII care au tot investit într-un proiect creativ propriu sau un presupus talent al copiilor fac bine dacă se opresc pentru a-și face un bilanț. Ce s-a petrecut în ur­mă cu opt ani vă poate servi ca punct de reper. Ar fi bine să petreceți ceva timp cu familia, marți.
BALANȚELE încearcă, cu destul suc­ces, să por­nească o afacere. O experiență simi­lară, din urmă cu opt ani, s-ar putea să vă fur­nizeze niște idei binevenite pentru a reuși acum. Luna nouă în semnul dvs. vă împrospătează forțele, dar vă poate accentua nehotărârea.
CAPRICORNII primesc o mulțime de sfaturi din partea prietenilor. Aceștia se implică cu adevărat în problemele dvs., dar s-ar putea să nu aibă destulă obiectivitate. Aș­teptați să se producă Luna nouă înainte de a vă lansa într-o nouă ofensivă în carieră.

Semnele fixe:

TAURII
au senzația că au mai trecut o dată prin asemenea situații cu par­te­ne­rul de cuplu ori de afaceri. Așa și este, dacă scotociți în urmă cu opt ani, veți trage învățături utile pentru situația actuală. De marți, e indicat să umblați la relațiile de muncă și să vă îngrijiți sănătatea.
LEII au de revizuit o situație legată fie de relațiile familiale, fie de locuință. Se repetă un scenariu vechi de opt ani și ar fi de dorit să găsiți alte soluții. Marți, Lu­na nouă vă face sociabili, dar nehotărâți. Joi, partenerul poate fi pus pe harță.
SCORPIONII beneficiază de o stare generală bună. Însă sâmbătă vă poate cu­prinde un val de amintiri, venit hăt, din ur­mă cu opt ani. Vă vine să comparați cine erați atunci cu cine sunteți acum. Dar dacă vreți să evo­luați, e cazul să acceptați cine sunteți acum.
VĂRSĂTORII sunt nervoși de aproa­pe o lună. Dar se poate să nici nu vă dați seama că propriile dvs. reacții stâr­nesc conflictele cu ceilalți. În mod special la serviciu pot apărea tensiuni, deși șefii dvs. au răbdare. După Luna nouă de marți, vă puteți îndrăgosti.

Semnele mutabile:

GEMENII
se simt cuceritori (și chiar sunt). Deocamdată se pare că fugiți după mai mulți iepuri, dar în urma Lunii noi de marți se prea poate să vă decideți pentru cineva. Ar fi bine totuși să nu fie un coleg de serviciu.
FECIOARELE n-ar sta o clipă acasă. Tentația multiplelor întâlniri cu amicii vă poate face să neglijați anumite în­da­toriri, ceea ce vi s-a mai întâmplat probabil în urmă cu opt ani. Amintiți-vă, ca să nu greșiți din nou.
SĂGETĂTORII au revelații pornite din trecut, un trecut situat în urmă cu opt ani. E posibil să fi avut anumite revelații atunci. Sau să fi găsit un mentor spiritual. Oare nu v-ar tenta să reluați preocupările de atunci?
PEȘTII trebuie să se decidă ce imagine do­resc să proiecteze în lume. În ultima vre­me ați atras atenția multora. Dar există popu­laritate și popularitate. După ce fel de no­to­rietate ați aler­gat cu opt ani în urmă? Vă mai reprezintă?