Merele în lupta cu grăsimea

Iulia Vlad
Incluse în dieta zilnică, merele sunt printre cele mai valoroase fructe, atunci când vrem să pierdem în greutate.

Ajută la eliminarea toxi­nelor și deșeurilor alimentare din tu­bul digestiv, accelerează arderea gră­si­mii, reglementează digestia și ape­titul exagerat, stabilizează glice­mia. Totodată, merele sunt energi­zante și ușor de digerat. Iată, la ale­ge­re, câteva modalități prin care puteți să slăbiți cu ajutorul proprietăților ex­cepționale ale mere­lor:
* Două-trei "zile de mere" pe săptă­mână, se consumă doar mere, 1 kg - 1,500 kg, repar­tizate în 3-4 porții, de-a lungul unei zile. Cine nu suportă mere cru­de poate consuma me­re coapte sau fierte. Se pierd unul-două kilograme pe săptămână.
* Un măr pe zi - pe o perioadă de cel puțin o lună, înainte de micul dejun, masa de prânz și cină, se mă­nâncă un măr pe zi, cu tot cu coajă. Cine nu suportă mere crude poate consuma mere coapte sau fierte.
* Apă cu măr - se curăță seara un măr de coajă, care se taie bucăți și se pune în 500 ml apă. A doua zi di­mineață se strecoară și se bea apa pe stomacul gol. Se fac cure de câte trei săptămâni, cu o săptă­mână pauză, apoi se reia.
* Mere fierte - se pun 750 ml apă pe foc, iar când începe să fiarbă, se face focul mic și se adaugă un măr tăiat felii subțiri. Se fierbe până ce lichidul scade la jumătate. Se bea seara, înainte de culcare cu două ore. Se fac cure de câte trei săptămâni, cu o săp­tămână pauză, apoi re­gimul se reia.