Obrăjori roșiori

Iulia Vlad
Cea mai populară imagine pentru tenul curat și îmbu­jorat sunt merele. "Obraji ca două mere" era, pe vremea străbunicilor noastre un ideal de frumusețe. Este și astăzi, pentru femeile care preferă tratamentele naturale, cosmeticelor industriale. Dacă vă numărați printre ele, sfaturile care urmează vă sunt de folos.

Tratament pentru tonifiere
Ingrediente: suc proaspăt de mere sau piure de mere (se dă pulpa de mere pe răzătoarea mică sau prin blender).
* Masați-vă fața, gâtul și decol­teul cu un tampon de vată înmuiat în suc de mere, proaspăt stors, timp de câteva mi­nute, cu mișcări cir­culare și ascen­dente. Se lasă sucul pe față 5 minute, apoi se clătește cu apă rece.
* Întindeți pe decol­teu și pe sâni piure de mere și lăsați să acționeze 15 minute. Clătiți apoi cu apă rece.

Mască anti-vârstă
Ingrediente: un măr, un gălbenuș de ou, o linguriță ulei de migdale.
Decojiți mărul, dați-l pe răză­toarea fină sau tăiați-l în bucăți mici pe care le zdrobiți cu ajutorul unei furculițe. Adăugați gălbenușul și uleiul de migdale și amestecați până se formează o pastă omogenă. A­plicați-o pe față, gât și decolteu. Se lasă timp de 30 de minute, apoi se curăță cu multă apă călduță. Repe­tați acest tratament o dată pe săp­tă­mâ­nă și veți vedea cum apar rezul­tatele.

Mască de mere pentru acnee și piele grasă
Ingrediente: un măr, o lingură cu miere.
Decojiți mărul, dați-l pe răză­toarea fină. Adăugați mierea și ames­tecați totul până când obțineți o pastă omogenă. Aplicați-o pe față și lăsați-o timp de 20 minute, apoi clătiți-vă cu apă. Repetați acest tratament de două ori pe săptămână. Acneea și excesul de sebum dau înapoi.

Mască pentru piele proaspătă
Ingrediente: un măr, 2 pahare cu lapte.
Tăiați mărul în bucăți mari. Puneți laptele pe foc și când în­cepe să fiarbă, adăugați bucățelele de măr, lăsându-le pe foc până când se înmoaie. Faceți un piure din lapte și merele fierte și aplicați-l pe ten, gât și decolteu. Lăsați să ac­ționeze 20 de minute; clătiți întâi cu apă călduță, apoi rece. Folosiți masca aceasta și înaintea unor evenimente speciale. Obrazul dvs. va fi un punct de atracție!