UNGARIA, AUSTRIA, SLOVENIA

Redactia
În numărul de față al revistei "Formula AS" începe seria re­portajelor realizate, toamnă de toamnă, pe "urme vechi, ro­mâ­nești".

Anul acesta am pornit și pe "urme mai noi", pentru că în țările vizi­tate, diaspora noastră și-a do­bân­dit o identitate spi­ri­tuală, prețuită și respectată. Ast­fel, în luna sep­tem­brie, cara­vana revistei noastre a por­nit spre UNGARIA, AUS­TRIA și SLO­VENIA, unde-am găsit noi po­vești fabuloase despre daci și vlahi, pre­zenți atât pe vârfurile înnegurate ale Alpi­lor Iulieni, cât și în mu­zeele scân­teietoare din Viena și Buda­pes­ta, sub for­ma unor "urme" de co­­mori uria­șe, care, cândva, ne-au aparținut.
Începem cu Ungaria. În afara marelui reportaj despre Bure­bis­ta și drumul aurului pe Dunăre "în sus", puteți citi o relatare despre mâ­năs­tirea românească de maici "Sf. Ioan Botezătorul" din Bu­dapesta și un interviu despre sta­rea dra­ma­tică a presei ungare și despre pe­­ricolul "orbanizării" Ar­dealului.
Bucuroși să fi aflat lucruri noi despre istoria neștiută a Ro­mâ­niei, am fi cu adevărat fe­riciți da­că strădania noastră v-ar stâr­ni și dvs., dragi cititori, inte­resul și emoția... Vă așteptăm opi­nii­le pe adresa redacției.
Spor la citit!

"Formula AS"