Răspuns pentru AMALIA - Iași, F. AS nr. 1331 - "Mamei i s-a extirpat o tumoră cerebrală malignă"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Deoarece nu precizați despre ce tip de tumoră ce­re­brală este vorba, din punct de vedere etiologic, voi fi nevoit să aduc lămuriri de ordin ge­ne­ral în ceea ce privește evoluția și tra­ta­mentul for­ma­țiunilor cerebrale intra­craniene. De obi­cei, tumorile depis­tate în stadii tim­purii sunt curabile, chiar dacă, uneori, localizarea lor face im­posibilă extir­parea. În cazurile în care tu­mora infil­trează țesutul cerebral din jur, făcând extirparea com­pletă impo­sibilă (pro­babil cazul soțului dvs.), recurențele chi­rurgicale sunt posibile. Ambele tipuri de tumori cere­brale, atât cele benigne cât și cele maligne, pot deter­mina sechele neurolo­gice ireversibile. În acest con­text, trebuie știut că tumorile cerebrale pot împiedica cir­culația lichidului cefalorahidian, deter­minând acumularea aces­tuia în și în jurul creierului, cu creș­terea presiunii intracraniene. Această compli­cație se­veră (hi­drocefalie) va necesita obli­ga­toriu drena­jul, pen­tru normali­zarea presiunii intracraniene și redu­cerea riscului de deteriorare progresivă a țesu­tului cerebral inte­resat.
În mod obișnuit, tratamentul tumorilor cerebrale include proceduri chirurgicale, radioterapeutice, pen­tru distrugerea celu­lelor maligne, sau chimio­terapice, pentru a stopa evoluția bolii. Pot fi, de ase­me­nea, prescriși corticosteroizi, pentru com­bate­rea edemului cere­bral, medicamente anti­convul­si­vante, pentru controlul crizelor con­vulsive (unele tumori pot genera ma­ni­festări de tip epileptiform), precum și anal­gezice, pentru atenuarea pu­seelor dureroase. După cum vi s-a spus, unele tumori benigne și ma­ligne pot fi extirpate chirurgical în totali­ta­te, altele pot fi doar parțial extirpate, iar altele nu pot fi extir­pate deloc. Pentru ultima categorie de tu­mori se recomandă, uneori, chirurgia asistată de calculator, care permite extirparea chiar și a unei tumori situate în pro­fun­zimea țesutului cerebral. Numită și radio­chirurgie gamma, această pro­cedură realizează exe­reza tumorală prin concentrarea pe tumoră a unui fascicul de radiații gamma cu a­ceeași mărime și formă ca masa tumorală.
Deși nu este și cazul soțului dvs., trebuie men­țio­nat ca, în situațiile în care se constată o metasta­zare generalizată, abordarea terapeutică nu poate fi decât simptomatică, de înlăturare a disconfortului și de men­ținere, pe cât posibil, a funcțiilor neu­rologice.
Cu titlu informativ, precizez că abordarea natu­ristă în tratamentul tumorilor cerebrale include, de la caz la caz, remedii precum Boswellia (comba­terea ede­mu­lui cerebral), seva de Mesteacăn (1 litru pe zi), Car­tilajul de rechin în combinație cu Zeolit (Zheo­shark), Năpraznic (citostatic natural), tinctu­rile de Saschiu, Castan și Vâsc. La acestea se pot adăuga re­medii antitumorale bazate pe Cordyceps, Agaricus blazei, Ganoderma și vitamina B17 (sâmburi de cai­se), sucuri obținute din sfeclă, țelină, pătrunjel, mor­cov, cartof, măr (amestec), produse apicole (toate) și Spânz (300 mg pulbere, dimineața, pe stomacul gol).
În sfârșit, dar nu în ultimul rând, inhalațiile cu vaporii care se produc atunci când peste cetină de Tisa se toarnă apă fierbinte reprezintă o soluție tera­peu­tică empirică, dar de mare efect în managemen­tul patologiilor tumorale cu diferite localizări, in­clusiv cele cerebrale. Să auzim numai de bine!


Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist MF, competență Ultrasonografie generală și consultații cu biorezonanță, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

"Mama nu mai poate merge din cauza poliartritei"
(Răspuns pentru MARIA G., F. AS nr. 1333)


Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună cu inflamații localizate, în mod preponderent, la nivelul articulațiilor - în special la țesuturile arti­culare moi și la cele conjunctive din componența altor structuri ale corpului (cum sunt vasele san­guine și plămânii). În final se produc eroziuni ale cartilajelor, oaselor și ligamentelor articulare, care duc la apariția (în articulațiile afectate) a defor­mărilor, instabilității și fibrozei. Viteza eroziunii articulare variază de la o persoană la alta, tabloul clinic fiind influențat de numeroși factori. Dintre aceștia, unul destul de important îl reprezintă predispoziția genetică. De aici și anchilozele, durerile și limitarea mișcărilor.
La persoanele a căror vârstă este mai înaintată și care au deja o perioadă îndelungată de boală, bineînțeles că și rezultatele sunt limitate și încetinite. Prevenția este cel mai bun tratament, în special când terapia este inițiată cât mai devreme posibil. De altfel, sfatul meu ar fi ca, orice persoană care se trezește dimi­neața cu o dificultate în mișcare și dureri articulare, să își facă în cât mai scurt timp investigații specifice pentru această boală. Afecțiunea debutează, cel mai frecvent, la articulațiile mici de la degetele mâinilor și se mani­festă prin dureri musculare (chiar atrofii musculare - vizibile prin așa-zisa "topire" a mușchilor).
Pentru a împiedica evoluția bolii și a episoa­delor inflamatorii este foarte impor­tant să fie co­rectată dieta.
Regulile de urmat în acest sens sunt:
* Evitarea grăsimilor saturate (lac­tate grase ca unt, smântână, caș­ca­val gras; mezeluri grase, slă­nină).
* De evitat carnea roșie.
* De evitat mâncarea sărată în exces.
Pe de altă parte este prielnică o climă caldă, blân­dă, cu mult soare.
Cu rezultate consemnate atât de cercetări cât și de rezultate clinice, există integratori alimentari care au capacitatea de a aduce un plus nutrițional standardizat de extracte ce se absorb foarte bine și care nu îngreunează digestia. Cel mai important supliment este unul pe bază de acizi grași Omega 3 cu toate cele 8 fracțiuni, ce împiedică activarea prostaglandinelor pro-inflamatorii. Apoi sunt nece­sare multivitaminele care să conțină:
* Complexul de B-uri.
* Minerale ca Se, Zn, Cr, Mangan, Sulf.
* Vitamina C, într-o cantitate crescută și cu eli­berare controlată (cu rol în refacerea colagenului).
Foarte importanți sunt aminoacizii, care au rolul de a reface tendoanele, ligamentele și chiar și muș­chii.
Rezultate excepționale s-au obținut prin aportul de clorură de glucozamină. Studiile au arătat că 44% dintre persoanele care au luat glucozamină au avut ameliorări ale durerilor, comparativ cu 15% din persoanele care au luat ibuprofen.
Un alt aspect de care trebuie ținut cont îl reprezintă menținerea unei greutăți corporale ușor scăzute față de greutatea normală, pentru a evita presiunea sporită, atât asupra coloanei vertebrale, cât și a articulațiilor coxo-femurale și a genun­chilor.
Mișcarea zilnică este absolut necesară. Ședin­țele de kinetoterapie pentru corecția posturii ajută enorm în terapia durerilor și a anchilozelor.
Un subiect din ce în ce mai discutat drept cauză a poliartritelor îl reprezintă alergiile. De aceea este bine să identificați și să îndepărtați orice aliment cu potențial alergenic asupra dumneavoastră. Soluții sunt nenumărate, dar este important ca persoanele cu o asemenea patologie să conlucreze activ în tra­tarea ei.
Pentru detalii și programări, mă puteți contacta la telefon 0723/51.07.37.


Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"Sora mea suferă de prurigo cronic generalizat"
(Răspuns pentru I.R. - București, F. AS nr. 1331)


Vă comunic că unguentul naturist POCO a avut rezultate foarte bune în numeroase afecțiuni ale pielii. Sper că va rezolva și cazul surorii dvs. Un­guentul POCO se aplică cu un ușor masaj, pe toată suprafața pielii, începând cu pustulele sângerânde și locurile în care mâncărimile sunt mai intense. Ungerile le veți efectua de 2 ori pe zi, seara și dimi­neața, timp de cel puțin 20 de zile.
Veți constata că mâncărimea va scădea, pus­tulele se vor închide și în final vor dispărea com­plet, iar sora dumneavoastră își va recăpăta sănăta­tea.

"Am unghiile moi, se exfoliază și se rup ușor"
(Răspuns pentru SIMONA - Barcelona, Spania, F. AS nr. 1331)


Stimată doamnă, s-ar putea să suferiți de o micoză la unghii, care dă aceleași simptome ca cele pe care le descrieți, precum și de o deficiență de microelemente, mai ales zinc și seleniu. Veți scăpa de neplăcerile pe care le aveți cu ajutorul unguen­tului POCO, care este eficient și în cazul micozelor și are în plus capacitatea de a întări rezistența un­ghiilor. Pentru aceasta, vă veți unge pe toate un­ghiile, sub unghii și în locurile în care se rup din carne, cu ajutorul unei pensule mici cu păr tare, cu care unguentul să poată fi introdus. Ungerile le veți efectua timp de cel puțin 20 de zile, până veți constata că unghiile au revenit la forma și rezistența lor normală.
POCO este un medicament cu utilizări uni­versale, brevetat ca invenție, care a dat rezultate spectaculoase în numeroase cazuri în care alte tratamente au dat greș, sau cărora nu li s-a găsit încă un tratament.
POCO poate fi procurat la telefon 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, sau prin e-mail: mirceapocanschi @yahoo.com
Multă sănătate!