"Ce pot face să nu mai iau atâtea medicamente?"

Cititor Formula AS
"Fiul meu suferă de ataxie spinocerebeloasă cu debut tardiv"

Stimați cititori ai revistei "Formula AS",
Mă adresez pe această cale dumneavoastră, în speranța că voi afla îndrumare și sprijin în ne­cazul cu care ne confruntăm. Fiul meu, în vârstă de 38 de ani, suferă de o boală numită ataxie spino­cerebeloasă cu debut tardiv. Este o boală care îi afectează creierul (se pare că în cauză este învelișul creierului sau membrana de pe creier, care, încet-încet, se usucă, după câte am înțeles). În exterior, această boală îi afectează mersul și vorbirea și evoluează încet, dar fără oprire.
Dacă cineva dintre dvs. cunoaște vreun re­mediu natural sau medicamentos sau vreun medic specialist în astfel de afecțiuni ale creierului vă rog să-mi răspundeți prin intermediul revistei. Vă mulțumesc! Cu multă stimă și respect,
VERONICA - Cluj-Napoca

"S-a operat cineva de prolaps genital?"

Am prolaps genital total, fiind programată la operație pentru tro­ficizarea pere­ților vaginali. Do­resc să aflu, prin revista dvs., ce re­zultate au avut persoanele cu un astfel de diagnostic, în urma ope­rației. De asemenea, vreau să știu dacă există un tratament natural pentru aceasta. În speranța că voi primi un răspuns, vă mulțumesc.
A. P. - Brașov

"Copilul meu are dinții demineralizați"

Apelez prin intermediul revistei la un sfat din partea unui specialist. Bebelușul nostru de aproa­pe un an are dinții demineralizați, doar cei 2 frontali de sus prezintă pete albe. Este alăptat la sân de la naștere și nu a mâncat zahăr. Analizele de sânge au ieșit bune (nu are anemie feriprivă, iar vitamina D are valoarea 36, deci în parametri).
Vă mulțumesc și aștept un răspuns! Cu stimă,
IOANA C.

"Ce pot face să nu mai iau atâtea medicamente?"

Dragi prieteni, numai în sfatul vostru mai am încredere, și ca mine sunt mulți cititori care vă iubesc și prețuiesc pentru ceea ce faceți. Vă cer un sfat pentru sănătate, căci am torser, ceragem, vitaliser - aparate foarte scumpe, care pe mine nu mă ajută cu nimic și masa e plină cu medica-mente la fel de inutile. Eu cred că numai din hra­nă am căpătat bolile neurologice pe care le am și o diaree (fără microbi) de care nu pot scăpa. Multe alimente (plăcintă, suc, bere etc.) sunt am­balate în aluminiu, despre care am auzit că este nociv. Ce rol are protecția consumato­rului, dacă nu ne protejează?
Fiecare zi începe cu un rău imens pe care îl simt: dureri-arsuri în tot corpul (până și limba mă ustură și îmi amorțește), mușchi, coloană, picioare, nu mai pot nici respira normal, am hipoxie, am buze și unghii vinete, râgâi tot timpul; am un singur scaun pe zi, dar cu multă apă și mucus, burta e mare și dureroasă. Sunt epuizată, nu mai am putere să merg nici prin casă, deși toate ana­lizele de scaun au ieșit bune. Amețesc, văd ca prin ceață, in­somnie (4 ore pe noap­te), nu mă pot concen­tra, sunt numai vânătăi pe corp (se sparg ve­nele) și pe creier am multe in­farcturi: lacu­na­rism, parkinson, neuropatie senzitivă periferică. Mă tratez cu Atacand, Nebilet, Euthyrox, Ser­mion, Celadrin, Roboflex, Exelon, Inocel, Urinal, Re­digest, Driptane, Nitromint, MSM.
Ce pot face să nu mai iau atâtea medicamente, să nu mai înainteze boala neuropată, să mă simt și eu bine, să mă pot concentra și să nu mai am dureri care mă "seacă", zilnic? Nu știu la cine să mai apelez, oare medicii care scriu în revistă m-ar putea ajuta? Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă do­resc multă sănătate!
MARIA V. - Timișoara

"Caut un leac pentru erizipel"


Dragi cititori, vă rog să mă aju­tați cu un leac pentru boala soțului meu, în vârstă de 49 de ani. Acum câteva luni, după ce și-a tăiat unghiile de la picioare, au înce­put să îl doară degetele și i s-au în­vi­nețit. Mai mult, în sus, pe gleznă, pielea i s-a înroșit și roșeața se tot ex­tinde. A fost la medic și i s-a pus diag­nosticul de erizi­pel. A făcut tratament 10 zile cu Oxacilină și s-a uns cu Hepathrom­bin. Roșeața a dispărut, dar degetele încă mai sunt vi­nete. Poate știe cineva un leac care să vindece defi­nitiv erizipelul. Vă mul­țumesc și vă doresc sănătate.
SANDA - Galați

"Pe tatăl meu îl ustură foarte tare tălpile"

Tatăl meu, în vârstă de 78 de ani, suferă de fi­bri­lație atrială. Boala este sub control, cu trata­ment medicamentos, dar de câ­teva luni au început să îl usture foarte tare tălpile. Car­dio­logul i-a recomandat să facă o ecografie Doppler, la care s-a con­sta­tat că venele sunt funcționale. De la ce ar putea veni aceste simptome? La ce specialist să merg cu el? Vă rog, ajutați-mă cu un leac, măcar să i se amelioreze usturimea. Cu mulțumiri,
MAGDA V.

"De unde să achiziționez cele mai bune produse cu brânca-ursului?"

Dragă revistă "Formula AS" și dragi cititori,
Am o întrebare pentru dvs. în numele unei foarte bune prietene. I-am spus despre minunile pe care le face brânca-ursului pen­tru fertilitate și întârzierea meno­pau­zei, despre care am aflat din paginile revistei dvs. S-a bucurat foarte mult, căci își dorește și ea cu ardoare un copil, și m-a rugat să vă întreb următoarele: de la ce firmă poate cumpăra această plan­tă, de cea mai bună calitate? Ce este mai indicat să ia: capsule, ceai sau tinc­tură? Și care ar fi poso­lo­gia? Vă mulțumesc anticipat pen­tru răspuns și vă doresc sănă­tate!
MONICA D.