"Fiica mea nu mai suportă simptomele bolii Lyme"

Cititor Formula AS
(Răspuns pentru prof. univ. dr. DOINA STĂNESCU, București, F. AS nr. 1304)

Citiți în "Formula AS" nr. 1164, aprilie 2015, pag. 10, despre maladia Lyme. Este un articol care elucidează problema. Dacă nu aveți numărul res­pectiv în colecție, sunați-mă la tel. 0238/56.71.33 și o veți primi prin poștă. Să auzim numai de bine!
IONEL DUMITRAȘCU - Buzău

"De un an întreg nu mai pot dormi noaptea"
(Răspuns pentru VALERIA - Constanța, F. AS nr. 1319)


Vă recomand rețeta pentru insomnie a medi­cului american D.C. Jarvis. Citez: "Într-o sticlă cu gâtul larg sau într-un borcan, se pun o ceașcă de miere și trei lingurițe de oțet de mere. Se păstrează în dormitor. Din acest amestec se iau câte două lingurițe înainte de culcare. După o jumătate de oră se instalează somnul." Dacă, totuși, peste o oră nu adormeam, mai luam încă două lingurițe. În cazul că starea de veghe se prelungește, se pot lua doze mai multe, iar dacă ne trezim peste noapte și nu putem adormi, repetăm doza.
Eu având probleme cu prostata, beau zilnic ceai din diferite plante pe care le culeg din zonă și reu­șesc să-mi mențin valorile în limite normale. Mie­rea și oțetul de mere au efect benefic asupra orga­nismului. Eu produc acest oțet, având materia pri­mă, și-l întrebuințez în gospodărie, pentru conser­varea legumelor.
Cu stimă și respect,
CURTEAN LEONTIN - com. Pestișu Mic, jud. Hunedoara

"Sufăr de cistită interstițială"
(Răspuns pentru ANGELA, F. AS nr. 1327)


Dragă doamnă Angela,
Din păcate foarte multe femei ne confruntăm cu această suferință. Am trecut și eu prin chinurile ei, la o vârstă înaintată și singura soluție a fost ope­rația. Nu disperați și nu vă chinuiți, ci apelați urgent la serviciile medicale de înaltă ținută ale Spitalului "Sfântul Ioan", condus cu ma­re competență de prof. dr. Geavlete, respectiv domnul doctor Moldovan, și dacă sunteți din provincie, telefonați în prealabil la telefonul d-lui doctor Mol­dovan, care este 0727/32.70.76, pentru a vă programa internarea. Vă asigur că veți scăpa de suferință, în urma operației ce vi se va face cu responsabilitate și profe­sionalism. Curaj! Domnul să vă ocro­tească și să scăpați de acele dureri teri­bile. Cu bine,
MARIA BALAJ - Voluntari

"Solicit leacuri naturiste pentru atacuri de panică"
(Răspuns pentru ELENA MARIN, F. AS nr. 1332)


Stimată doamnă Sânziana Pop,
Iubită redacție a revistei "Formula AS",
Voi încerca (ca și în alte situații - pu­blicate în revista dvs.) să-i redau în­crederea în viață Elenei Marin. Dânsa solicită plante naturale și ceaiuri pentru a-și alunga atacurile de panică. Eu, prin intermediul revistei dvs., aș întreba-o altceva: "Cunoști, doamnă Elena, viața și credința Sfintei Împărătese Elena și a fiului său, Împăratul Constantin? Ai în casă vreo iconiță cu chipurile lor? Acestea inspiră liniște, calm și mai ales, încredere în Dumnezeu. Citește, te rog, doamnă Elena, în «Viețile Sfinților» (de exemplu) despre Împărăteasa Elena, cea care a descoperit Crucea pe care a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos! Iar Împăratului Constantin Dumnezeu i-a trimis (în vis, în ajunul războiului de-a doua zi, cuvinte minunate: «Cu acest semn, vei birui» (cu Crucea)".
Așa a și fost. Dar, nu îți voi povesti întreagă această minune, îți recomand s-o citești singură, s-o iei pe Sfânta Împărăteasă Elena drept ajutor! Îi porți numele, și ea te va ocroti. Omul credincios, cel care se roagă lui Hristos, Sfintei Sale Maici, cât și sfântului al cărui nume îl poartă de la botez, acest om nu se teme de nimic!
Și plantele ajută, desigur, ele sunt trimise omului spre ajutor, rămân numai un simplu adjuvant, în afara rugăciunii!
Cu duhovnicească bucurie,
Mon. (profesoară) LUCIA-LUXANDRA IONIȚĂ - Buzău

"Am multe scaune diareice"
(Răspuns pentru VASILE - jud. Tulcea, F. AS nr. 1333)


Am avut și eu o stare asemănă­toare cu a dvs. și m-am tratat în felul următor: dimineața și seara, am băut un pahar cu apă în care am pus 1-2 lingurițe cu oțet de mere. În felul acesta mi-am reve­nit, deși am consumat multe fructe crude. Sper să reușiți și dvs. în felul acesta.
LIVIA - Cluj-Napoca

"Fetița mea are păduchi și nu reușesc să o tratez cu produsele din farmacie"
(Răspuns pentru MARIA - Roman, jud. Neamț, F. AS nr. 1334)


1. Bună ziua! Mă grăbesc să îi răspund d-nei Maria din Roman, județul Neamț, care în ultimul număr din "Formula AS" cere un sfat în legătură cu tratarea de păduchi a fetiței sale, în vârstă de 9 ani. Cel mai eficient tratament este petrolul lam­pant (gaz), cu care se unge scalpul. Nu trebuie fo­losit în cantitate mare, ci se masează ușor cu un tam­pon de vată îmbibat în petrol. Există inconve­nientul mirosului, dar beneficiul este cel care face să merite acest tratament.
ELISABETA

2. Puteți comanda de la "Thursday Plantation", produsul "Gel pentru păduchi cu ulei din arbore de ceai". Acest gel acționează și asu­pra lindinilor. Nu numai asupra pă­duchilor (cum fac produsele din far­macie). Este singurul produs care a fost eficient în cazul fiicei mele. Gelul se poate comanda direct pe internet sau puteți suna la tel. 0751/71.80.71.
Să fie cu noroc!
MIHAELA - Dr. Tr. Severin

"Copilul meu nu mai are păr pe cap de la vârsta de 7 luni"
(Răspuns pentru MARIANA M. - Bacău, F. AS nr. 1334)


Luați legătura cu d-l doctor dermatolog Irinel Nedelcu, de la Clinica privată Euroclinic din București, tel. 021/430.02.53 sau la spitalul Colentina. Clinica privată Euroclinic este specializată în afec­țiunile părului.
Vă doresc sănătate și succes în activitatea dvs.!
MIHAELA - Dr. Tr. Severin

"Am probleme cu vezica biliară"
(Răspuns pentru VICTOR B., F. AS nr. 1335)


Pentru durerile de cap din copilărie, mama mă trata cu o jumătate de antinevralgic și îmi treceau. Nu îmi plăcea carnea și nici mâncărurile grase. Da­că eram obligată să mănânc, vărsam până la apa­riția gustului amar, când îmi trecea și durerea de cap. Mai târziu, când crizele s-au înmulțit, am făcut un consult și am aflat că am o bilă leneșă și mărită. O moștenire de la mama, dar bila mea este și mai leneșă. Nu am calculi și nu e recomandată operația. Am urmat niște reguli care mă fac să trăiesc nor­mal, adică să mănânc din toate câte un pic, cu ex­cepția usturoiului proaspăt sau a mujdeiului, adică a acelui usturoi pe care eu îl numesc "viu". Găteam foarte mult cu usturoi, până când am făcut o criză așa de puternică, încât am leșinat. Așa am aflat că am o intoleranță la usturoi. Am eliminat usturoiul din alimentație și carnea, la cină. Carnea este foarte greu de digerat noaptea, când cor­pul se odihnește, iar ficatul și bila vor să se odihnească și ele și nu mai eliberează en­zimele care transformă carnea în produși utili pentru corp. Fără digerarea com­pletă, carnea și afumăturile rămân în stomac și gene­rea­ză toxinele care dau dureri de cap și stări de vomă. Sin­gurul medicament pe care îl iau, de aproximativ 10 ani, este un supliment alimentar MAGANGHINAR, de la Ho­­figal. Conține extract din frunze de anghinare și săruri organice de magneziu. Eu îi spun "vezica biliară rezervă"! Îl iau după masa de prânz, dar și seara, când simt că nu am digerat com­plet mâncarea de la prânz. Dimineața mănânc mai copios, ou, salam, mușchiuleț afumat, iar prânzul - cu excepția zilelor de miercuri și vineri, îl gătesc cu carne proaspătă, nu afumată. Desertul: o prăji­tură de casă, clătite sau fructe. Cina e compusă din brânză, iaurt și fructe - fără carne!
Mai fac câte o criză, cam o dată pe an, când bila mea leneșă trebuie să elimine tot lichidul gros și verzui acumulat. În stomac simt un bolovan, nu pen­­tru că am mâncat prea mult, ci pentru că am mun­cit prea mult în stres. Beau atunci un ceai căl­duț de mușețel, o cană, uneori două, care îmi de­clan­șează voma. Mușețelul are un rol foarte impor­tant: elimină contracțiile dureroase ale stomacului. Vărs în mai multe reprize, 2-3, până când apare lichid verzui, când durerea de cap dispare. În timpul crizei, nu iau nici un medicament și nici magan­ghinarul. Orice produs procesat chimic poate prelungi starea de criză. Între reprizele de vărsat, dorm. Somnul nu este mai lung de 30 minute, dar contribuie la ieșirea din criză. Când durerea de cap dispare și reapare senzația de foame, îmi fac un ceai de mentă și mănânc brânză dulce de vaci, cu o felie de pâine prăjită. A doua zi mănânc o supă de le­gume, foarte puțin sărată, și cartofi copți sau piure, cu brânză de vaci. O criză de fiere înseamnă un efort foarte mare pentru organism, cu consum foar­te mare de calciu. În brânza de vaci proaspătă, dul­ce, nu sărată, se găsește întreaga doză de calciu consu­mată în timpul crizei, dar nu trebuie mâncată decât atunci când s-a reinstalat senzația de foame.
Vă doresc sănătate! Încercați să găsiți alimentul la care sunteți intolerant: ceapa, usturoiul, castrave­tele, varza, ardeiul etc. și eliminați-l din alimentație.
VICTORIA STOIAN

"Am virusul papiloma cu risc înalt oncogen"
(Răspuns pentru ALEXANDRA - București, F. AS nr. 1336)


Bună ziua, încercați un tratament pe bază de uleiuri esențiale combinate. Există produse pe piață sub formă de capsule sau picături, există și studii care atestă eficacitatea uleiurilor de cuișoare, tea tree și de măslin, asupra anumitor tipuri de virusuri herpes și papiloma. Alături de acestea se poate folosi un tratament de susținere metabolic de durată, cu extracte de ciuperci din clasa ganoderma, trametes versicolor și inonotus oblicus, alături de produse apicole de tip lăptișor de matcă, polen crud și păstură. Multă sănătate!
DANIEL SZEKELY