Topiți grăsimea cu șofrănel

Iulia Vlad
Un ingredient mi­raculos, pro­ve­nit din țările arabe, face sen­zație în ultimii ani în rân­dul do­ritorilor de siluetă.

Dar și al pro­du­cătorilor de remedii și medica­mente naturiste, care văzând efectul lui de excepție, se întrec să îl pună în valoare.
Din vremuri străvechi, frunzele, florile și semințele de șofrănel (Car­thamus tinc­torius) sunt folosite drept con­diment și colorant la orientali, uneori ca înlocuitor al șofranului, cel mai scump condiment. Uleiul din semințe de șofrănel este utilizat pe scară largă, în preparate culinare sau în cosmetică. Dar studii recente au arătat că el este prețios și pentru slă­bit, pentru că are darul de a dizolva de­pozitele de grăsime și de a conso­lida masa musculară. Adică slăbiți fru­mos, fără să vă pierdeți for­mele. Se­mințele de șofrănel conțin mai mul­­te substanțe care declanșează slă­bitul, dar mai ales o cantitate mare de CLA (acid linoleic con­jugat), cu­nos­cut pen­tru efec­tele sale anti țesut adi­pos. Îl găsiți în farmacii, magazine naturiste și plafaruri, sub formă de ulei sau capsu­le.