Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Nu aud din copilărie. Îmi doresc mult un aparat auditiv"

Stimată redacție,
Stimată doamnă Sânziana Pop,
Mă numesc Ceoacă Valeriu Nelu și locuiesc în comuna Pietroșani, jud. Teleorman. Am o rugăminte la dvs. de a mă ajuta în vederea cumpărării unui aparat auditiv nou, deoarece cel vechi, dat de cineva, nu mai este funcțional. Eu nu aud din copilărie. Singurul meu venit este cel trimis de sora mea, constând în suma de 200 de lei. Am încercat în repetate rânduri să-mi găsesc un loc de muncă, dar din cauza handicapului meu am fost refuzat. Am mai mers cu ziua prin sat, dar tot nu am putut să strâng banii necesari procurării unui aparat auditiv. Eu cu soția locuim în casa în care au locuit socrii mei. Nu este racordată la energia electrică. Ca să putem beneficia de curent electric, trebuie să plătim suma de 1800 de lei. Soția mea suferă de oligofrenie, trebuie să meargă mereu la spital, iar drumul costă 36 de lei. Nu mai vorbim de cheltuielile necesare medicamentelor.
Toți cei care doresc să ne ajute o pot face pe adresa de mai jos. Numărul de telefon este 0748/16.38.99. Vă mulțumim, cu respect,
CEOACĂ VALERIU NELU - comuna Pietroșani, str. Florilor nr. 6, jud. Teleorman, cod 147250


"Ajutați-ne cu pături și plăpumi groase, ca să nu înghețăm de frig"

Stimată redacție,
Mă numesc Onoi Maria, din comuna Mănăs­tirea Humorului, jud. Suceava. Vă scriu această scrisoare cu amărăciune în suflet. Eu și sora mea trăim dintr-un ajutor social de 142 de lei fiecare. Sora mea este bolnavă de astm bron­șic. Am dormit într-o cameră fără sobă doi ani, acesta este al treilea an. Am îndurat tot gerul iernii. Bani de sobă și de lemne nu avem. Nu avem venituri, că nu lu­crăm. Nu avem diplomă. Dacă aveam diplomă, mă angajam undeva la lucru și nu mai ajungeam să vă cer ajutorul. Apelăm la oameni să ne ajute financiar, dacă se poate, și dacă nu, să ne ajute cu plăpumi groase și pături groase, ca să nu înghe­țăm de frig iarna aceasta.
Vă cerem ajutor urgent, dar adevărat! Cu ajutorul social nu putem să ne cumpărăm sobă pe lemne.
Vă mulțumesc! Cu stimă și respect,
MARIA ONOI - com. Mănăstirea-Humorului, jud. Suceava
(Vă atașez cupon de ajutor social, copie scrisoare medicală.)



"Speranța mea este în oamenii cu credință în Dumnezeu"

Bună ziua, stimată redacție,
Bună ziua, doamnă Sânziana Pop,
Mă numesc Velehorschi Gabriela, și mă adresez redacției dvs. în legătură cu situația mea de sănătate, în speranța că voi primi ajutor din partea cui­va.
În urmă cu câțiva ani, e­ram la muncă în Italia și am făcut o ence­fa­lită pe care nu am desco­pe­rit-o la timp. Tot mă plângeam de un virus, dar abia după două luni, într-un spital din Catania, mi-au luat lichid din măduva spinării și au spus că e meningită. Dar ea își făcuse de cap între timp. Am ră­mas paralizată, timp de doi ani, ni­meni nu mi-a dat nicio șansă că voi mai merge vreo­dată. Da, merg, dar merg cu cârjele și obo­sesc foarte repede. Am rămas cu o parapareză spas­tică la picioare și o monopareză la mâna dreaptă. De aici au pornit toate problemele mele. Am început să fac crize de epilepsie foarte agre­sive și care durează foarte mult, am o vezică neu­rologică, mă sondez de patru ori pe zi, pentru că nu pot urina, nervul de la vezică este mort. Am mul­te documente medicale din Italia, în limba italiană, nu am bani să le traduc, dar le trimit, to­tuși, pentru că diagnosticele au denumiri asemă­nătoare. Am fost operată de cinci ori la burtă, de trei ori în Italia, și de două ori aici, o dată la Su­ceava și acum la Iași.
Am probleme psihiatrice, neurologice, uro­logice. Eu am de luat foarte mult tratament, și bu­getul meu este mic, trăim numai din salariul so­țului meu, din care mai rămânem cu foarte puțin. Avem și un C.A.R. de 8 milioane pe care l-a făcut tot pentru mine, să-mi cumpere un aparat de făcut masaj și exerciții la pi­cioare. De asta am ape­lat la dvs. în speranța unui aju­tor. Trata­men­tul meu nu este com­pensat inte­gral, un sin­gur me­di­ca­ment mă cos­tă 213 eu­ro. Eu nu am pensie din Italia, că în pe­rioa­da aceea eu lucram la ne­gru, dar a­co­­lo pri­mești ajutor medical, e altfel sistemul medical față de noi.
Tot ce-mi doresc este să am bani de tra­tament, fără el nu aș trăi. Dar Dumnezeu e mare și face minuni. Sunt o persoană foarte credincioasă, de asta v-am și scris, în speranța că cititorii revistei, care sunt și ei cu credință la Dumnezeu, or să mă ajute. În țara noasră mai sunt oameni cu suflet bun, care din puținul lor pot ajuta și pe alții. Nu vreau să mor, vreau să mai trăiesc pentru copilul meu, care ar suferi groaznic dacă eu pățesc ceva. Vă mulțumesc dacă m-ați înțeles.
Am conturi bancare deschise la Banca B.R.D., pe numele meu, VELEHORSCHI GABRIELA. Cont în lei RO72BRDE340SV66788013400. Cont în euro RO19BRDE340SV66788103400.
Cu respect,
VELEHORSCHI GABRIELA, tel. 0740/52.80.42