Săptămâna 16-23 noiembrie

Tana Rosca
Marte pătrunde vijelios în Pești, dar aici avân­tul său se cam oprește, căci cum să biruie focul mar­țian noianul de apă al Peștilor? E bine pentru că, în acest caz, competitivitatea, dorința pro­nun­țată de afirmare se pot transforma în toleranță sau chiar compasiune. În weekend-ul acesta de­pla­sările se cam blochează și nici cu comunicarea nu stăm grozav. Motivul? Agilul Mercur se pregătește să intre în mișcare retrogradă, ceea ce va face du­minică. E bine să ne verificăm rezervările, dacă in­tenționăm să plecăm de sărbători undeva și să ne îngrijim din timp de mașină. De deblocat, se de­blo­chea­ză situația în parteneriatele de cuplu ori aso­ciere, care timp de 40 de zile au trecut prin fră­mân­tări și conflicte. De sâmbătă, micul benefic poate rea­duce cooperarea și buna înțelegere între parte­neri. Nodul Nord intrat în Rac (ultima oară a fost aici în 2000-2001) ne îndeamnă să examinăm, pe par­cursul următoarelor 18 luni, felul în care ne îm­părțim energiile între familie și carieră.

Semnele cardinale:

BERBECII
care și-au ofensat în ultimele luni prietenii pot face acum un gest de împăcare. Sunt șanse ca el să fie acceptat. În cuplu se restabilesc bunele relații, grație bunelor ofi­cii ale lui Venus. Duminică nu v-am sfătui să porniți la drum - fie acesta lung sau scurt.
RACII își pierd timiditatea și ies în față cu opinii îndrăznețe. Vă puteți face re­mar­cați și datorită unor aptitudini artistice. Vă faceți însă probleme dacă nu cumva nou câștigata popularitate v-ar putea tulbura viața fami­lia­lă. Ficatul și coapsele vă pot necăji la finele săptă­mânii.
BALANȚELE cele prietenoase se pot su­păra pe prietenii care le găsesc nod în pa­pură, în weekend. Dar Venus în semnul dvs. vă ajută să puneți fin lucrurile la punct.
CAPRICORNII încep să traseze limite celor din anturaj care au abuzat de ama­bi­litatea lor. Doar duminică e posibil ca aces­te corecții să trezească ceva dușmănii. Pro­fe­sional vorbind, vi se pot recunoaște niște merite. La fel, în relația de cuplu ori asociere.

Semnele fixe:

TAURII
simt nevoia să inițieze acțiuni de grup, dar nu vă supărați dacă ceilalți nu marșează. Încercați să vă căutați mai degrabă aliați. Tendința de îngrășare mai scade, de duminică, dar plămânii și rinichii rămân sensibili.
LEII prind avânt în privința afacerilor ori investițiilor, îmboldiți probabil de un bărbat energic. Stabiliți însă clar de la în­ceput raportul de forțe. Relațiile de iubire se pot com­plica, la sfârșitul săptămânii. E posibil să aflați secrete de familie, posibil legate de mamă.
SCORPIONII sunt într-o dispoziție de cuceritori. La finele săptămânii s-ar putea să suciți capetele multora. Dacă aler­gați însă după noroc la jocuri, acesta vă scapă printre degete, împreună cu niște bani... Rudele din străinătate vă pot schimba destinul.
VĂRSĂTORII, care se resimt în ur­ma unor pierderi bănești, încep să prindă curaj și să se lanseze în noi întreprinderi. Pro­cedați însă cu răbdare. Pe final de săptămână, do­riți să le faceți tuturor pe plac - nu se poate. Ten­siunile de la locul de muncă vă pot afecta stomacul.

Semnele mutabile:

GEMENII
, inspirați de Marte și de niște frustrări din trecut, se ambiționează să avan­seze în carieră. În iubire, apele se liniștesc de duminică. În relațiile stabile, pe o stare de fond bună, pot apărea discuții enervante și inutile.
FECIOARELE se trezesc cu un partener de cuplu ba evaziv, ba agresiv. Nu intrați în defensivă, păstrați-vă calmul și o oa­re­care distanță. E vorba mai puțin de o pierdere fi­nanciară, ce poate fi recuperată, cât de intrarea dvs. în drepturi, după oarecare aventuri.
SĂGETĂTORII, plini de viață și umor, pot scăpa din vedere anumite detalii, în­ce­pând de duminică. E bine să fiți minuțioși. Reușiți să reînnodați prietenii de care vă era dor. Un talent sau o moștenire concretă vă va putea fi de folos în următorul an și jumătate.
PEȘTII se revoltă împotriva destinului, ins­tigați de Marte în semnul lor. Înainte de-a vă vărsa nervii pe alții, întrebați-vă oare de ce aceștia vă tratează așa cum vă tratează. Pu­teți recupera niște fonduri care vi se cuveneau de o vreme, începând de duminică.