Creme hidratante

Redactia
Cremă cu aloe

Ingrediente: 200 ml ulei de măs­line, 25 g cea­ră de al­bine, 2 lin­guri gel de aloe, 3 pi­că­turi de ulei aromat, la alegere.
Mod de preparare și folosire:
Ceara de albine se to­pește pe baie de aburi, împreună cu o par­t­e din ule­iul de măsline. Res­tul de ulei se ames­­tecă cu ge­lul de aloe vera. * Ime­­diat ce cea­ra s-a topit în uleiul de măs­line, se toarnă în ea, picătură cu picătură, la fel ca la maioneză, com­po­ziția de aloe. Se amestecă întruna, pâ­nă ce pre­paratul se răcește. La final se a­da­u­gă pică­turile de ulei e­sen­țial aromat (mentă, tranda­fir, santal etc.)
Preparatul se întin­de pe față (de­machiată înainte și ștearsă cu apă flo­rală sau loțiune tonică), prin miș­cări circulare, până ce se absoar­be com­plet în piele.

Cremă cu mușețel

Ingrediente: un pumn de flori de mu­șețel (us­ca­te), 100 ml ulei de mig­­dale dulci, 20 g cea­ră de al­bine.
Mod de preparare și folosire:
Puneți flo­rile de mușețel în­tr-un borcan și turnați uleiul încet peste ele, până ce le acoperă. Închideți bine borcanul și lăsați-l șase săp­tă­mâni într-un loc cald și însorit. * Stre­curați ule­iul de mușețel prin­tr-un filtru (de cafea) într-un vas, adău­gați ceara și așezați vasul pe baia de aburi. A­mes­tecați întruna, până când cea­ra se to­peș­te complet, fără să se încingă însă prea tare. * Turnați ames­tecul - încă li­chid - în­tr-un bor­cănel.
Crema se aplică pe față prin ma­saj ușor, seara și di­mineața.