Cazuri de extremă urgență

Redactia
"Când a născut fetița, a aflat că are mielom multiplu"

Sunt prof. Ichim Mihaela din Iași și vă scriu pentru o prietenă de-a mea, pe nume Daniela, în vârstă de 40 ani, care a fost diagnosticată cu mie­lom multiplu (o formă rară de cancer al sângelui) exact săptămâna trecută, când a născut fetița pe care nici nu a apucat să o vadă. Coloana Danielei este aproa­pe măcinată, a avut nevoie urgentă de inter­ven­ție chirurgicală la Viena, altfel rămânea pa­ra­lizată pe viață. S-a reușit a se face rost de o donație pentru a ajunge acolo, dar nu este suficientă. Mi­haela trebuie să continuie tratamentul postoperator, pentru refacerea oaselor coloanei vertebrale. O in­jecție costă 1600 de euro și se face zilnic. Vă rog din su­flet, dacă se poate să pu­blicați acest apel uma­nitar pen­tru salvarea Danielei. Fiecare leu contează. Fetița Danielei s-a născut prematur, la 7 luni (din cauza durerilor mari de coloană ale mamei, sarcina nu a putut să fie dusă la capăt) are 1700 g și se află la terapie, la o maternitate din Iași.
Menționez că în urmă cu câțiva ani, am mai trimis o scrisoare la dumneavoastră pentru salvarea unei alte vieți, Andrei, un prieten de familie, diag­nosticat cu aplazie medulară. În urma publicării ar­ticolului de către revista dumneavostră, Andrei trăiește, a terminat Facultatea de Informatică din Iași și lucrează în domeniul IT. Cu donațiile făcute de cititorii revistei dumneavoastră, Andrei a urmat tratamentul necesar în țară și în Israel, și azi își desfășoară viața ca un om normal.
Vă mulțumesc din suflet încă o dată, și Dum­ne­zeu să vă întoarcă tot binele pe care îl faceți pentru oameni. Publicați, vă rog, și această scri­soa­re pen­tru ca Dana să trăiască și să-și vadă  fetița cres­când. Vă mulțumesc anticipat și vă doresc sănă­tate multă dumneavoastră și colectivului redac­țio­nal.
Cont deschis pe numele Simionovici Ovidiu Ionuț, RO13RNCB0177040577230001 Banca Co­mer­cială Română.
Numere de telefon: 1. Simionovici Daniela 0726/10.28.80. 2. Simionovici Ovidiu 0751/78.06.39.
MIHAELA ICHIM

"Sunt amenințată să ajung cu copilul pe stradă"

Stimată doamnă director Sânziana Pop,
Mă numesc Gavrilă Elena și cutez să vă spun și eu necazurile mele, deși mi-e rușine să le fac publice. Eu am un copil minor și am stat totdeauna cu chirie, nu am avut o casă a mea niciodată. Am făcut o cerere la Primăria Bacău, să-mi dea și mie o locuință, să am unde să stau, pentru că eram ur­mărită de Protecția Copilului. După multe drumuri și lacrimi, am primit o cameră într-un bloc social. Doi ani de zile a fost mai bine, am fost angajată și am reușit să-mi plătesc datoriile față de stat. Dar după doi ani, fiind necalificată, am fost dată afară. Mult timp m-am chinuit fără serviciu, trăind numai din alocația copilului. De câtăva vreme am reușit iarăși să mă angajez, dar datoriile au crescut, odată cu pe­nalitățile la Primărie. Am fost de mai multe ori dată în judecată de primărie, urmând să fiu scoa­să din casă pe străzi, cu copil cu tot. Eu nu am pe nimeni pe lume decât copilul. Cine mă poate ajuta și pe mine să scap de necazul ăsta mare și să nu ajung pe străzi?
Atașez la această scrisoare datoriile pe care le am față de Primărie. Din cauza lor nu am nici lumină, stau cu copilul la lumânare. Dar frica mea mare este să nu fiu dată afară din ca­să, că vine iar­na și ce mă fac? M-aș bucura să mă ajutați să-mi plătesc datoriile și să pot avea lu­mină din nou. Am vrut să-mi des­chid cont, dar nu se poate, pentru că nu am telefon. În cazul că vor exista ajutoare, vă rog să nu mi le trimiteți prin poștă. Vă mulțumesc!
GAVRILĂ ELENA - str. Tipografilor, bl. 18, ap. 21, Bacău, jud. Bacău

"Sunt tânără, am doi copii, ajutați-mă să trăiesc"

Îmi este greu să aștern pe hârtie momentele grele prin care trecem, suntem patru persoane, eu, soțul, și doi copii de vârstă școlară. Soțul este muncitor necalificat, lucrează la București și face naveta zilnic. Eu sunt casnică și suferindă. Trecem prin momente grele, sunt diagnosticată cu uter fibromatos cu hemoragie persistentă, îmi este jenă de copii. La vârsta mea de 39 de ani sunt nevoită să pot pamperși. Singura cale este de a mă prezenta pentru operație la o clinică de specialitate, dar nu am bani nici de tren, salariul modest al soțului se împarte pentru hrană și îmbrăcămintea celor doi copii, pe achitarea impozitului. Pentru hrana noas­tră nu mai rămâne nimic. Au fost zile când soțul meu a plecat la muncă fără modestul pachet, iar eu, de multe ori, m-am culcat fără să mănânc. Am totuși un mare noroc cu biata mea mamă, care este pensionară de CAP și îmi mai "scapă" și mie câte 20-30 lei din pensia de 500 lei.
Dar cel mai grav este faptul că se apropie iarna și nu avem lemne de foc. La afecțiunea mea, îmi tre­­buie căldură, câtuși de puțin. Am nevoie de în­călzire, chiar mai mult decât de hrană, întrucât con­form actelor medicale boala este în evo­luție. Eu vă rog din tot sufletul, ajutați-mă finan­ciar cu cât se poa­te, pentru a cumpăra o tonă de lemne și a mă interna pentru operație, sunt tânără, am doi copii. Ajutați-mă să trăiesc, mă topesc pe picioare prin pierderea uriașă de sânge. Nu suntem necăjiți că avem lut pe jos, wc-ul în fundul curții iar "baie" facem la lighean. Dorim să supraviețuim, să avem o pâine pe masă și o căruță-două de lemne, să aburim măcar soba la iarnă.
Cu deosebit respect,
CAMENȚU SILVIA - str. Garofițelor nr. 4, Cartier Stănceasca, Videle, jud. Teleorman, cod 145300

"Ajutați-mă cum puteți și cu ce puteți. Totul îmi poate fi de folos"

Stimată doamnă Sânziana Pop,
Mă numesc Pârvu Șerban, în vârstă de 41 ani, do­miciliat în județul Brăila, localitatea Baldo­vi­nești, str. Panait Istrati nr. 260. Sunt o persoană handicapată și singură. Nu mai am părinți. Locuiesc într-o casă dărăpănată și mă descurc greu, cu o pensie mică, de handicap, de 375 lei. Nu am bani de lumină, apă și să-mi cumpăr medicamente. Nu am lemne de foc. Mă descurc greu, de multe ori nu am bani nici de mâncare. Dar marea mea rugăminte este să mă ajutați să-mi fac o pereche de ochelari, căci nu văd bine, și să-mi cumpăr un aparat de au­zit. Cine mă poate ajuta și pe mine, cu o bicicletă pe trei roți, să mă pot deplasa după alimente, să merg la control medical și să-mi plătesc facturile? Ajutați-mă cum puteți și cu ce puteți, totul îmi poate fi de folos. Nu mă lăsați, vă rog mult!
P.S. Scrisoarea are acte medicale.
PÂRVU ȘERBAN - sat Baldovinești, str. Panait Istrati, nr. 260, com. Vădeni, jud. Brăila