"Cum îi pot ușura suferința soției, bolnavă de Alzheimer?"

Cititor Formula AS
"Prietena mea are cancer pulmonar"

În luna aprilie, prietena mea a fost diagnos­ticată cu cancer pulmonar. De atunci, tumora este tratată cu citostatice, dar nu se micșorează. Nu poate fi operată. Dacă cineva a trecut prin așa necaz și a folosit și alte metode de vindecare, îl rog să ni le comunice prin intermediul revistei dvs.
Vă mulțumesc,
N. M. - Sinaia

"Cum îi pot ușura suferința soției, bolnavă de Alzheimer?"

Stimată doamnă Sânziana Pop,
Sunt un cititor vechi al revistei dvs. și chiar am fost găzduit în revistă. De ce vă scriu: soția mea are pierdere de memorie, demență sau Alzheimer (se spune că este o diferență între aceste boli). V-aș ruga dacă se poate ca într-un număr viitor să abordați această problemă. Aș dori să știu mai ales dacă există însoțitori ai celor bolnavi, care au experiență, programe de activitate pe parcursul zilei. Caut și tratamente naturiste pentru liniștire, mai ales pentru somnul de noapte.
Vă doresc sănătate dvs. și în­tre­gii redacții. Doamne ajută!
VIRGIL A. - Iași

"Se poate trata spondilita anchilozantă autoimună?"

Dragi oameni buni, vă scriu în numele unui prieten. Este tânăr, aproape 40 de ani, și este bolnav de spondilită anchilozantă autoimună. Din cauza acestei boli, la un ochi i-a apărut altă boală, uveită anteri­oară. Este sub tratament pentru am­bele boli, cu injecții dureroase în ochi, pe lângă multe alte medica­mente. Vă rugăm să îl ajutați cu orice sfat sau rețete naturiste. Mulțumim mult și vă dorim sănă­tate și numai bine.
ANA - Alba-Iulia

"Ce dietă se ține pentru gastroduodenită cronică?"

În luna august am fost diagnosticat cu gastro­duodenită cronică în fază acută. Medicul mi-a prescris Pangrol 10000, dar deocamdată nu văd vreo îmbunătățire. Ce dietă ar trebui să urmez pentru a nu fi atât de balonat după fiecare masă? Le mulțumesc anticipat cititorilor care îmi vor da un sfat!
COSTICĂ G. - jud. Galați

"Bebelușul meu nu are scaun fără supozitor"

Dragi cititoare, vă rog să-mi dați un sfat. Am crescut fără mamă, nu am o bunică sau o mătușă care să-mi fie aproape și acum, când am devenit la rândul meu mamă, mă lovesc de fel de fel de probleme și nu am la cine să apelez. Bebelușul meu are două luni și nu are scaun fără supozitor. În primele lui zile de viață, în spital, a fost hrănit cu lapte praf, pentru că nu aveam lapte. În acea perioadă avea două scaune pe zi. Apoi mi-a apărut lactația și de atunci îl hrănesc nu­mai la sân. Are a­proape 6 kg, crește frumos, ia în greu­tate, dar nu reu-șesc să-i reglez scau­nul. Pediatrul ne-a pre­scris Debridat, dar degeaba. Vă rog, învă­țați-mă ce tre­buie să fac! Vă mul­țumesc.
MIHAELA

"Mă trezesc în fiecare dimineață cu ochii umflați"

Vă rog să mă ajutați și pe mine, chiar dacă problema mea nu e atât de gravă ca cele pe care le-am citit în această pagină. De câteva luni mă trezesc dimineața cu ochii foarte umflați, dar pes­te zi se dezumflă. Am făcut analize, am fost la uro­logie, la nefrologie, dar mi s-a spus că nu am ni­mic. Îmi poate spune cineva care ar putea să fie cau­za, la ce specialist să mă prezint? Vă mulțu­mesc.
VICTOR L. - București

"Ulcerul gastric îmi dă senzație de arsuri în intestine"

Mă numesc Anastasia, am 74 de ani și, în urma endoscopiei gas­tro-intestinale, mi s-a pus diag­nosticul ulcer gastric prepi­loric. Urmez tratamentul prescris de medic (Propanazol), dar nu are efect, chiar dacă se face o lună de când îl iau. Mai mult, simptomele s-au agravat: acum trebuie să iau și medicamente cu efect laxativ (Dulcolax). Scaunele nu sunt nor­male ca aspect, prea puține can­titativ, iar atunci când apar simt arsuri puternice în intestine. În plus, după fiecare masă am dureri de stomac. Menționez că țin regimul alimentar recomandat de medic. Îmi puteți spune din ce cauză am aceste arsuri și cum aș putea scăpa de ele? Vă mulțumesc.
ANASTASIA - Iași

"Am sindrom vertiginos mixt și spondiloză cervicală"

Acum o lună, când m-am ridicat din pat, am avut brusc o amețeală puternică și am vomitat. Am fost internată la Neurologie și am stat 10 zile pe perfuzii, antiinflamatoare, Betaserc. Am fost externată cu diagnosticele: sindrom vertiginos mixt, spondiloză cervicală și osteoporoză accen­tua­tă. Mi s-a prescris tratament cu Sermion, Betaserc, Cerebrolysin 5 ml și fizioterapie. Acum amețelile s-au ameliorat. Îi rog pe specialiștii dvs. să-mi spună pe scurt în ce constau bolile mele și care este mai gravă. Ce a generat sindromul verti­ginos și cum se tratează? Cu mulțumiri,
ANDREEA S.

"Am o depunere albă pe limbă"

De mai mulți ani am pe limbă o depunere albă. În această peri­oadă am fost de mai multe ori la doctor, am făcut tra­tamente, dar fără rezultat. Ultima oară mi s-a pus pus diagnosticul gastrită mi­cotică și mi s-a prescris o soluție preparată la farmacie și Flucovin, timp de 7 zile, dar tot nu trece. Știe cineva vreun leac? Mulțumesc.
SANDU T.